Am cautat aici am cumparat un roller de buggy cu tot cu motor, am dat cmd la un esc de 150A/rc/baterii/ rollerul find de 1/8 am mai cumparat una alta ... am asteptat cu sufletu la gura piesele ... cand au ajuns piese am chemat un prieten de la aero sa ma ajute una alta ... am stat noi cam 5 ore sa gasim cu google deschis si etc ... bun am pregatit tot ... hai in parc .... in parc distractie maxima 20 min ... sa oprit masinuta si nu mai raspundea la comenzi ... baterie avea am dat acceleratie motorul nu mai invartea ... am pus mana pe el frigea foarte rau am zis sa o lasa-m sa se raceasca si mai incercam in 20 min, cand am dat drumu iar a facut o flama receptorul, am bagat-o in masina dezamagit sa mergem la un electronist sa vedem ce si cum, electornistul mi-a zis ca sa ars tot, esc, servo, receiver, motorul avea rulmentul spart in el.
M-am gandit eu asa ca aia a fost problema(sparganduse rulmentul la motoru a fortat esc si a ars tot) bun hai sa cumparam frumos un combo pt 1/8 luam si cooler pt motor, un servo bun 3 receptoare si sa reparam masinuta la loc, am asteptat iar piesele etc ... azi am stat cam 3 ore sa le montez.
Am legat esc la baterie, am bagat cardul de programare, am bagat motorul, am setat cursele, totu mergea perfect, am montat tot pe masinunta, am iesit cu ea in fata blocului m-am jucat 10 min si am constatat ca mergea invers, i-am dat reverse dar nu mai erau cursele, am inversat firele de la motor mergea perfect, dupa 10 min sa oprit masinuta, m-am dus la ea receptorul stins ... am oprit esc l-am dat jos dupa masina am scos fierele de la motor si am zis hai sa incerc pe masa cu un rec nou, am bagat rec am dat drumu la esc si ... a facut rec mare flama si o flacara mica :)) am stins rpd tot, am scos rec am dat iar drumu la esc sa vad daca se aprinde ledu la esc, clipeste de 4 ori rosu si se stinge, am luat singurul receptor care mai era bun si l-am pus la un alt esc mai mic sa verific daca cumva a ars si servo surpriza ... servo nu sa miscat deloc si am luat totusi un servo bunicel 25 dolari de pe hk ....
Acuma intrebarile mele sunt, dc sau ars 2 servo 1 motor 3 rec 1 esc, si sa speram ca nu a ars si esc + motorul luate noi ?
Prima oara am zis ca e de la motor ca sa spart rulmentul dupa de la esc, dupa ce am comandat eu esc de 150 si l-am ars am vzt ca suporta 2-3 celule eu avand baterii 4s, am zis asta e nu am fost atent. Acum am luat combo de suporta 2 - 4 celule 80% sunt sigur ca le-a prajit si pe astea toate ... sunt incepator nu prea le am cu electronica dar sincer nu cred ca iti trebuie mare inginerie sa pui un servo un motor si un esc.
Daca cineva are vreo idee dc patesc astea un pic de ajutor ar fi de mare folos.
Multumesc
Aceasta postare a fost editata de Damblale: 22 July 2013 - 03:15 AM