Teo-Costin, la May 19 2010, 09:40 AM, a spus:
Nea Gigi, ce faci bree cu pozele alea, mai pune si tu poze cum decurge constructia sau asamblarea modelului, haide nu fi zgarcit.
Nu am facut mare lucru care sa fie vizibil in poze !
Am montat panoul de foc caci vine separat . Simulare in Acad , masurat cu subler-ul si a iesit distanta dintre con si capota
de 3,5 - 4mm - adica zic eu foarte bine !
Am decupat grilele de aerisire de pe fuselaj in zona canistrei - mi se pare foarte mult - trei zone - aproape 1/3 din fuselaj e numai gauri !
Am inceput sa " inventez " conexiuni pentru servo adica :
A ) pentru servourile de profundor ( care se monteaza chiar in ampenajele spate ) am vrut sa pun mufe MPX ( d'alea verzi ). Nu imi place deoarece dupa ce am taiat din cablul de la servo (am pastrat mufa originala cu o bucata de cablu ) si am cositorit fire de prelungire la capatul carora era mufa MPX , zona de imbinare a iesit rigida ca un bat . Schimb metoda
acest servo cu firul taiat va ramane pentru eleroane in aripa unde firul merge mai mult pe o linie dreapta ! La profundor o sa ramana standard adica prelungitor torsadat de 0,24 sectiune si mufele asigurate cu banda autoadeziva !
B ) pentru servourile de la eleroane , pentru a evita bagatul si scosul lor repetet din receptor am procedat astfel :
am facut un cablaj pe care am cositorit doua mufe MPX de la care pleaca cate un cablu cu mufa de servo care va intra in receptor si va ramane mereu astfel ca si celelalte toate servourile si se vor asigura si cu o brida elastica iar in mufele MPX de pe cablaj se vor "infige" mufele MPX pereche de pe cablurile servourilor de la eleoane.
Am facut un stand pentru rodat motorul.
M-am oprit pentru ca :
Nu am distantieri ( tub siliconic pentru evacuare cu insertie ) pentru canistra
Nu am cablul ala in forma de arc care se pune peste conexiuni sa le protejeze de frecari - a venit doar o bucata mica pentru fisa de bujie !
Aici vine partea rea cu lipsa unui magazin de modelism dotat in capitala patriei - e naspa sa dai comanda si sa platesti aiurea transporturi pentru 2 prelungioare de servo sau 1 metru de furtun . Si de aceea astept sa mai gasesc ceva de cumparat ca sa dau o comanda mai babana !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !