poate nu am fost clar:
argumente (daca mai trebuie...):
-se zboara cu aeronave 1:1, deci e in joc siguranta unor aparate de zeci de mii de euroi, plus (necuantificabila!) viata unor oameni.
-oricum exista premisele unor incidente si accidente, chiar daca se zboara exact ca la carte. E doar o chestiune de timp, cum ar spune unii ingineri.
-dupa cat s-a zburat anul asta, se prea poate sa inceapa copiii sa iasa la simpla; ganditi-va cu v-ati simti sa fiti in locul lor si sa bazaie vreun model pe langa, sa va distraga, sau mai rau. Puneti-va in locul lor si raspundeti-ve!
Pentru cei ca Butterfly, care parca intai sar cu toporu si dupa aia intreaba: toti am fost incepatori, nu cred ca pe vreunul l-a dat cineva afara, deci nici aici nu e cazul; daca un om vine prima data la camp, ori isi ia cu el pe unul care stie, se poate folosi si un cablu elev-profesor, sau se poate zbura la inceput pe terenuri unde pericolul nu exista (vezi Chitila, etc); dupa ce inveti, o sa vezi ce bine se simt toti in jurul tau....
Sa nu credem ca nu pot sa existe si asa incidente (Gicosu a scapat avionul in unitatea militara, daca intra in hangar, in avioane sau in oameni era buba si nu e un incepator!), dar ideea e sa incercam sa minimizam riscul.
Persista insa problema celor care chiar daca stiu, tot nu se conformeaza si pentru care toti o sa suferim. Nu e nevoie sa se intample ceva rau, dar punctele noastre s-au tot imputinat de cand cu trecerile peste axul pistei in repetate randuri. Nu mai avem multe si odata luata decizia de catre comandantul aeroclubului, va fi foarte greu sa ne mai intoarcem. Il cunosc un pic pe Sorin Nutu, e un tip deschis si nu e prost deloc (in ciuda unor barfe), dar daca il calci pe bataturi, va sti sa ne faca viata grea.
Floarea Soarelui e aproape coapta, asa ca o sa scapam repede de ea.
Citeaza
Silviu
mai bine am incerca sa oficializam relatia cumva,poate federatia chiar poate ajuta....o hartie ,o stampila....
Am spus ca am discutat cu Cristi Voicu, noul Comandant al AR, el ne sustine in elaborarea unor reguli [scrise]comune ca sa se evite necazurile. Cand va fi cazul, o sa dezbatem public problema.
Degeaba ne pune Pitts stampile si pe dos, ca tot trebuie sa fim disciplinati: nu e campul Federatiei, nici al lui Pitts.
Daca sunteti curiosi, uitati-va pe AMA si vedeti ce reguli au ei acolo (unele par chiar exagerate): oare cum or putea aia sa se tina de treaba serios?
Silviu, scuze ca am redeschis subiectul, il reinchid si daca mai vreti sa discutam, va rog sa imi spuneti, oricand cu mare placere, dar constructiv.
Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 19 July 2005 - 09:55 AM