Pagina 1 din 1
Hartie Japoneza Restaurare
Postat 29 June 2013 - 10:13 AM
Am pus mainile pe un avion construit mai bine de 25 de ani in urma care nu a fost zburat niciodata, dar de atunci, pana azi a suferit mici accidentari la transport...
Intrebarea mea de fapt este cum pot scoate hartia japoneza de pe lemn?
Multumesc anticipat, Alex!
Intrebarea mea de fapt este cum pot scoate hartia japoneza de pe lemn?
Multumesc anticipat, Alex!
Instructor de zbor (simulator + dubla comanda) in cadrul Cercului de aeromodelistica - Palatul Copiilor Timisoara!
www.facebook.com/aeromodeletimisoara
www.aeromodelismtm.enjin.com
tel: 0745.307.011
Postat 29 June 2013 - 11:01 AM
Cam greu se scos.
Daca este lipita cu aracet merge doar cu hartie abraziva incet incet de pe toata suprafata. Daca lipitura sa facut cu lac atuncea poti folosi nitrodiluant sa moi lacul si cu un cutter sa razi ce ramane dupa ce ai tras jos hartia din mare.
A doua varianta este testata de mine si functioneaza foarte bine.
Pune o posa sa vedem despre ce este vorba.
Daca este lipita cu aracet merge doar cu hartie abraziva incet incet de pe toata suprafata. Daca lipitura sa facut cu lac atuncea poti folosi nitrodiluant sa moi lacul si cu un cutter sa razi ce ramane dupa ce ai tras jos hartia din mare.
A doua varianta este testata de mine si functioneaza foarte bine.
Pune o posa sa vedem despre ce este vorba.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
Postat 29 June 2013 - 11:27 AM
De ce sa o scoti ? Poti taia frumos sa ramana 1-2mm in jurul lemnului, putin smirghel si re-infoliezi pe deasupra.
Unii placheaza nervurile pe profil cu balsa lat de 5-6mm ca sa aiba folia pe ce sa se aseze mai frumos, cam acelasi efect il vei obtine si lasand o bordura de hartie.
Unii placheaza nervurile pe profil cu balsa lat de 5-6mm ca sa aiba folia pe ce sa se aseze mai frumos, cam acelasi efect il vei obtine si lasand o bordura de hartie.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 29 June 2013 - 11:27 AM
... cu picioarele pe pamant ...
Postat 29 June 2013 - 12:45 PM
Din cate cunosc a fost lipita cu lac, iar aripile sunt deja placate peste nervuri.
De scos trebuie scoasa pentru a repara unele defecte de "fabricatie" modelul a fost construit cu mult timp in urma de copii de pe la Palatul Copiilor Timisoara.
Multumesc frumos, Alex
De scos trebuie scoasa pentru a repara unele defecte de "fabricatie" modelul a fost construit cu mult timp in urma de copii de pe la Palatul Copiilor Timisoara.
Multumesc frumos, Alex
Aceasta postare a fost editata de Alex99: 29 June 2013 - 12:47 PM
Instructor de zbor (simulator + dubla comanda) in cadrul Cercului de aeromodelistica - Palatul Copiilor Timisoara!
Postat 04 July 2013 - 07:42 AM
Bună, nu scot hârtia pentru că vreau să îi fac "upgrade"... O scot pentru că s-a deteriorat.
Cat despre poze, voi posta câteva când voi reusii să scot avionul din fundul atelierul
Apreciez răspunsurile dvs.
Stimă, Alex Tudor
Cat despre poze, voi posta câteva când voi reusii să scot avionul din fundul atelierul
Apreciez răspunsurile dvs.
Stimă, Alex Tudor
Postat 04 July 2013 - 07:46 AM
Pana nu demult si eu foloseam Japico pentru impanzit.
Slefuieste suprafata cu smirgher fin, fa reparatiile si apoi lipeste foita cu nitrolac sau emaita daca mai gasesti.
Normal se poate curata foarte usor daca s-a folosit emaita pentru lipit, se desprind bucatele mici pana la lemn . De aracet nu am auzit sa se foloseasca la Japico, doar la hartie de capron (din acea maro).
Revino cu foto sa vedem despre ce este vorba !
Slefuieste suprafata cu smirgher fin, fa reparatiile si apoi lipeste foita cu nitrolac sau emaita daca mai gasesti.
Normal se poate curata foarte usor daca s-a folosit emaita pentru lipit, se desprind bucatele mici pana la lemn . De aracet nu am auzit sa se foloseasca la Japico, doar la hartie de capron (din acea maro).
Revino cu foto sa vedem despre ce este vorba !
Postat 09 July 2013 - 07:24 AM
Cand eram mic si porst, am lipit pe un model A1, ce urma sa mearga la Saliste, hartia japoneza, alba, frumoasa cu aracet. Bineinteles ca a iesit o mare gogorita. Mi-am batut joc de materiale, care, pe vremea aia erau foarte greu de procurat!. Schimba-i hartia aia doar daca e neaparat nevoie. E pacat de modelele retro sa fie distruse...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1