DanB, la 23 July 2013 - 02:55 PM, a spus:
Nu, ar trebui sa ambalam cu simt de raspundere cind umblam cu chestii inflamabile/explozive si transportatorul sa stie ce transporta. De la HK am oaresce pretentii, ca doar vind lipo din greu. Exact genul asta de ambalare poate usor sa iasa urit si tot noi ne plingem dupa aia ca ne taie macaroana.
Culmea, un harcase e de obicei ambalat mai bine in cutia lui, si cind am comandat doi nu i-au aruncat la gramada
... sau poate vrei sa trimiti o mina antipersonal amorsata prin curier (in cutie cu bule ofcourse) si sa-l dai in judecata daca ajunge explodata
Adica imi vin monitoare de 24" second hand ambalate de poti sa joci fotbal cu ele si n-au nimic. Dar nah pe aia ii doare daca se sparg.
Culmea, un harcase e de obicei ambalat mai bine in cutia lui, si cind am comandat doi nu i-au aruncat la gramada
... sau poate vrei sa trimiti o mina antipersonal amorsata prin curier (in cutie cu bule ofcourse) si sa-l dai in judecata daca ajunge explodata
Adica imi vin monitoare de 24" second hand ambalate de poti sa joci fotbal cu ele si n-au nimic. Dar nah pe aia ii doare daca se sparg.
Cred ca ti-a scapat partea unde spuneam ca ar fi trebuit sa le ambaleze mai bine. Ideea era ca transportatorul are si el responsabilitatea lui atunci cand se apuca sa transporte ceva si daca tot s-a apucat sa transporte poate ca ar trebui sa transporte nu sa joace fotbal cu pachetele noastre. Adevarul e ca isi bat joc de pachetele pe care le au in grija. Eu am primit o freza de 50 de kg din bucati mari de otel ambalata super bine si tot au reusit sa crape un suport de otel masiv. Paguba a suferit-o vanzatorul dar a recuperat-o ulterior de la transportator.
Mi se pare ca exista o atitudine destul de raspandita conform careia ar trebui sa fim recunoscatori pentru favoarea pe care ne-o fac ca ne iau sume considerabile ca sa presteze un serviciu contra cost si oricum toata responsabilitatea cade in carca noastra ca ei ne-au facut o favoare. Daca ceva se intampla... ne roadem pumnii si ne intrebam cum am fi putut noi sa prevenim neglijenta transportatorului.
Hai sa nu le mai plangem atat de mila ca sunt asigurati si nu pierd nic.
Cati dintre voi ati primit lucruri deteliorate prin posta care au fost rezonabil ambalate? Mie mi s-a intamplat de mai multe ori.Ce inseamna rezonabil ambalat si ce inseamna o manipulare decenta? Cum poti sa te asiguri ca ambalajut tau face fata daca cel care-l manipuleaza este rauvoitor si considera ca poate sa mute pachetul jucand fotbal? Nu poti! Si daca incerci, cat o sa platesti supliment de greutate pentru blindajele pe care trebuie sa le improvizezi?
A... Compari bateriile LiPo cu minele anti-personal? Poate ca hobbiul asta e putin cam periculos pentru tine.