Modelism - RHC Forum: O mana de ajutor imi va fi de folos - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

O mana de ajutor imi va fi de folos

#1 Useril este offline   GabiAndRHC 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 21-April 13

Postat 28 June 2013 - 02:48 PM

Salutare. Mi`am luat un Jamara Tiger de pe un site. Sunt multumit de el, merge binisor. Dar are 2 probleme...sau poate 3.. ..
1. Roata din fata dreapta se invarte doar cand o turez tare, si nu la aceeasi viteza ca si cea din stanga, dar daca o tin pe loc pe cea din stanga, cea din dreapta merge perfect.Daca o turez incet, merge cea din dreapta ce merge, si se opreste, celelalte 3 continuand sa mearga. Daca turez sa se invarta toate 4, cea din fata dreapta se opreste cel mai repede.
2. M`am dus cu automodelul pe pietris si nisip , iar o pietricica , HABAR N-AM CUM, a intrat la rotita ce invarte cardanul,,deageaba am turat-o, nu mergea, nu mi`a venit in cap ca a intrat o piatra, am crezut ca e ceva la motor blocat, si am impins-o cu mana sa se invarta motorul, dar surpriza, a sarit de la rotita, luand o mare parte dintr`un dinte al rotitei.. Deci l`a rupt un pic. De atunci, rotita se misca in stanga dreata fata spate .. are un mic joc, si am reusit sa o fac sa atinga cealalta rotita de pe axul motorului, dar cand masina merge, se aude o bataie urata in zona rotitei. Trebuie sa o strang cumva de undeva?
3.Mai nou, am dat jos toate rotile, deoarece intrasera mult praf la ele in interior si m`am gandit sa le spal. De cand le-am pus sus, roata spate dreapta face cam aceleasi fite ca si roata fata dreapta. Doar ca le face cand nu prea are baterie automodeulul. In pietris, unde trebuia sa mearga toate 4, doar cea fata dreapta nu a mers cum a trebuit.
Daca cineva se pricepe chiar bine la automodele, si chiar are timp sa imi raspunda, il rog foarte frumos sa imi lase un mesaj in topic, cu rezolvarea, dar mai bine, sa imi dea mesaj privat cu id`ul lui de messenger si sa vorbim acolo. Salutare ! :-h
0

#2 Useril este offline   Tudorb 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 620
  • Inregistrat: 25-July 11
  • Interests:Automodelism, MTB, si uitatul cu telescopu' la stele :D

Postat 28 June 2013 - 03:15 PM

1. S-ar putea sa ai probleme cu rulmentii de la fuzeta, sau de la diferential. Recomand sa dezasamblezi zona de transmisie din fata, sa verifici rulmentii sau sa cauti orice altceva ce "freaca" planetara, sau cupa.
2. Daca rupi un dinte de pe rotita de pe cardan (numita "spur") trebuie inlocuit spurul. Problema e ca tu ai apropiat motorul cu tot cu pinion (rotita care invarte spurul) prea tare, si acum cele doua rotite sunt prea apropiate una de alta. De aici vine acel zgomot urat. Trebuie sa cumperi un spur nou, il pui in locul celui vechi, desurubezi putin suruburile care tin motorul de suportul lui, iei o bucata de hartie, o strecori intre spur si pinion, apoi apropii motorul (deci in acelasi timp si pinionul) de spur si apoi strangi suruburile de la motor. Scoti hartiauta afara si ai rezolvat problema.
3. Rotile au insertii de burete? Daca da, s-ar putea ca apa sa fi mancat din burete. Depinde daca ai burete sau nu in roti.

Succes! :good:
1/8-Hpi Hellfire-SS DONE!
1/10 Hpi Blitz-Racing Beast (Work In Progress)

May contain traces of nitro, human flesh and craziness.
0

#3 Useril este offline   GabiAndRHC 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 21-April 13

Postat 28 June 2013 - 03:42 PM

Ok.. nu am inteles mai nimic doar ca trebuie sa iau alt spur.. poti sa imi zici de unde ?pe sierra la piese de schimb jamara tiger nu am gasit..si voi desface diferentialul fata, chiar acum l-am desfacut pe cel spate dar nu am vazut nimic ce sa nu fie in regula..
0

#4 Useril este offline   Tudorb 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 620
  • Inregistrat: 25-July 11
  • Interests:Automodelism, MTB, si uitatul cu telescopu' la stele :D

Postat 28 June 2013 - 05:26 PM

Fa o poza la spur sa vad cum e prins de cardan. La unele automodele e prins prin 4 suruburi, la altele printr-un pin...depinde.
1/8-Hpi Hellfire-SS DONE!
1/10 Hpi Blitz-Racing Beast (Work In Progress)

May contain traces of nitro, human flesh and craziness.
0

#5 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 07-April 12
  • Interests:Heli

Postat 30 June 2013 - 02:01 AM

Uite aici spur pe sierra:
http://www.sierra.ro...-Main-Gear-(64T)-XSTAR--XSTAR-PRO--TRIBESHEAD-2--PRO-p4306p.html
Este compatibil.

Rotile se mai blocheaza si daca strangi piulita prea tare, deci slabeste 1/2 de tura si vezi daca mai este infranata. (Suspenda modelul in asa fel incat rotile sa se invarta liber, roteste fiecare roata pe rand, daca cea opusa nu se invarte invers inseamna ca este blocata, deci o slabesti putin)
Trex 600 Pro EFL | Trex 500 ESP FBL - Spektrum Dx6
Sprint 2 Sport | Tamco Raider | Speed Passion RS-2 | Turnigy SCT 1/16
My feedback
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro