Extinctor? Vreau sa cumpar
Postat 24 June 2013 - 05:06 PM
Cristian Luca1, la 24 June 2013 - 04:25 PM, a spus:
si daca iau foc cand esti plecat?
Postat 24 June 2013 - 05:29 PM
-le incarci peste 5v/celula(nu ia foc nici mai incolo dar nu e sigur de tinut in apartament)
-le strapungi cu ceva
Eu am lasat o celula lipo 500mah conectata la incarcare pe program de plumb la 6A(12c incarcare)de la 0v la 8 volti si doar s-a facut gogoasa frumoasa si fierbinte,nici gand sa ia foc.Incarcatorul a bagat vreo 760 mah in el si s-a oprit,dadea overvoltage.Boon,nu a vrut sa bubuie prin supraincarcare.Bagat la redresor auto(15v si vreo 10-15a,homemade)a inceput sa fumege dupa 2 minute dar nicio flacara.L-am fixat in menghina,l-am facut un gogolos de lipo si nicio flacara.L-am gaurit cu bormasina si in sfarsit a facut flacara cat un chibrit si gata.
Fum a facut cat o tigara si flacara cat un chibrit.Nu are cum sa ia foc doar stand degeaba/la incarcat pe charger destept.Dealtfel incarcarea s-a oprit adesea cu diverse erori.
Daca ai pitici pe creier,ia diverse cutii de cafea metalice de diverse marimi si pune-le in structura papusii de portelan rusesti matrioska(google it!) si nu mai ai griji.Eu nu le pun in nimic si nu am avut niciodata probleme.
Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 24 June 2013 - 05:31 PM
Postat 24 June 2013 - 06:03 PM
Ciprian97, la 24 June 2013 - 05:29 PM, a spus:
-le incarci peste 5v/celula(nu ia foc nici mai incolo dar nu e sigur de tinut in apartament)
-le strapungi cu ceva
Eu am lasat o celula lipo 500mah conectata la incarcare pe program de plumb la 6A(12c incarcare)de la 0v la 8 volti si doar s-a facut gogoasa frumoasa si fierbinte,nici gand sa ia foc.Incarcatorul a bagat vreo 760 mah in el si s-a oprit,dadea overvoltage.Boon,nu a vrut sa bubuie prin supraincarcare.Bagat la redresor auto(15v si vreo 10-15a,homemade)a inceput sa fumege dupa 2 minute dar nicio flacara.L-am fixat in menghina,l-am facut un gogolos de lipo si nicio flacara.L-am gaurit cu bormasina si in sfarsit a facut flacara cat un chibrit si gata.
Fum a facut cat o tigara si flacara cat un chibrit.Nu are cum sa ia foc doar stand degeaba/la incarcat pe charger destept.Dealtfel incarcarea s-a oprit adesea cu diverse erori.
Daca ai pitici pe creier,ia diverse cutii de cafea metalice de diverse marimi si pune-le in structura papusii de portelan rusesti matrioska(google it!) si nu mai ai griji.Eu nu le pun in nimic si nu am avut niciodata probleme.
Postat 24 June 2013 - 07:51 PM
renatoa, la 24 June 2013 - 06:03 PM, a spus:
Dvs.,ati fi candidatul perfect.Glumesc si sper sa nu o luati ca pe o ofensa.
Experimentul meu a fost din pura curiozitate,si evident dormitul mai linistit ca nu o sa imi ia foc casa de la acumulatori.
Postat 24 June 2013 - 09:01 PM
Apropo, stii unde il tin eu pe ala auto? Sub bancheta din spate, sub scaunul copilului. Daca ar fi sa am nevoie de el mai usor as cumpara unul nou din magazin decat sa-l "accesez" pe cel din dotare. Dar se cheama ca am.
Spor la treaba!
Telefon: 0721 385365
Postat 25 June 2013 - 07:27 AM
- a aterizat un coleg cu aripa (Dan). A decuplat acumulatorul, a venit in sala si a pus modelul pe masa (catedra pentru cei care cunosc clubul). Eram cu totii in sala si discutam, cind a inceput sa sfiriie. A sarit, l-a smuls din model (era decuplat) si l-a aruncat in fata pe iarba. S-a ars la miini, s-au ars bucati din fuselaj, da am privit cu totii cum arde acumulatorul (3S4000)... Am concluzionat ca de la stres, se umflase ca broscoiul. Se pare ca o celula s-a crapat, a intrat aer in contact cu electrolitul, si s-a autoaprins. A ars complet. N-o fi incendiu de la incarcare, da a fost incendiu auto aprins, si tot ce am putut sa facem a fost sa limitam pagubele, si sa privim desfasurarea.
- eu am avut incendiu la bord pe heli. Zburam 450 in zbor roizontal, si a tisnit un nor de fum, heli a inghetat, si dus-a fost. S-a aprins o celula, a degaajt caldura si fum, si cam atit. S-a stins singura.
- am imcercat sa vedem daca la supra incarcare LiPo se aprinde (noi). Inainte de a arunca un acumulator vechi, noi l-am cuplat la 12V. S-a aprins si a ars complet, similar cu artificiile de pom.
- am avut (noi) diverse scurt circuite la manipulare. S-au lasat cu scintei, fire incalzite sau conectori topiti, da LiPo-urile nu s-au aprins. Cel mai dur a a avut un coleg (Max), care a cuplat gresit un 12S5000. Au disparut instant conectorii bullet 8.
Aceasta postare a fost editata de vlad1: 25 June 2013 - 07:32 AM
Postat 25 June 2013 - 02:28 PM