Modelism - RHC Forum: Extinctor? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Extinctor? Vreau sa cumpar

#1 Useril este offline   Cristian Luca1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 01-May 13

Postat 24 June 2013 - 04:25 PM

Avand in vedere ca nu am un garaj si tot ce fac, fac in apartamentul meu luat in chirie, vreau sa fiu pregatit in caz ca iau foc bateriile. Ce tip de extinctor imi recomandati? Ma gandeam la unul auto, am vazut ca sunt destul de ieftine, pana in 50 ron.
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 24 June 2013 - 05:05 PM

Simpatice topice ai :)
Chiar ti-ai propus ? Nu e mai bine sa incarci incat sa nu fie cel mai mic risc ?
Pe de alta parte, cate incendii de la incarcarea lipo ai pomenit la noi in tara ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1476
  • Inregistrat: 14-July 09

Postat 24 June 2013 - 05:06 PM

Vezi postareaCristian Luca1, la 24 June 2013 - 04:25 PM, a spus:

Avand in vedere ca nu am un garaj si tot ce fac, fac in apartamentul meu luat in chirie, vreau sa fiu pregatit in caz ca iau foc bateriile. Ce tip de extinctor imi recomandati? Ma gandeam la unul auto, am vazut ca sunt destul de ieftine, pana in 50 ron.

si daca iau foc cand esti plecat?
0

#4 Useril este offline   hamsterik 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 311
  • Inregistrat: 05-November 10
  • Interests:Automodelism , offroad,
    onroad/drifting.
    Ciclism XC.

Postat 24 June 2013 - 05:25 PM

Isi va face extinctorul simt civic si va actiona de unul singur in caz in care tu nu esti prin preajma. :rofl:
Daca tot insisti , orice extinctor pe baza de co2 va functiona la lipo.
Auto : Hpi firestorm flux.
Navo : Homemade.
Aero : Piper J3 cub.
0

#5 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3950
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 24 June 2013 - 05:29 PM

Stati calmi.LIPO nu iau foc daca nu
-le incarci peste 5v/celula(nu ia foc nici mai incolo dar nu e sigur de tinut in apartament)
-le strapungi cu ceva

Eu am lasat o celula lipo 500mah conectata la incarcare pe program de plumb la 6A(12c incarcare)de la 0v la 8 volti si doar s-a facut gogoasa frumoasa si fierbinte,nici gand sa ia foc.Incarcatorul a bagat vreo 760 mah in el si s-a oprit,dadea overvoltage.Boon,nu a vrut sa bubuie prin supraincarcare.Bagat la redresor auto(15v si vreo 10-15a,homemade)a inceput sa fumege dupa 2 minute dar nicio flacara.L-am fixat in menghina,l-am facut un gogolos de lipo si nicio flacara.L-am gaurit cu bormasina si in sfarsit a facut flacara cat un chibrit si gata.

Fum a facut cat o tigara si flacara cat un chibrit.Nu are cum sa ia foc doar stand degeaba/la incarcat pe charger destept.Dealtfel incarcarea s-a oprit adesea cu diverse erori.

Daca ai pitici pe creier,ia diverse cutii de cafea metalice de diverse marimi si pune-le in structura papusii de portelan rusesti matrioska(google it!) si nu mai ai griji.Eu nu le pun in nimic si nu am avut niciodata probleme.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 24 June 2013 - 05:31 PM

0

#6 Useril este offline   Cristian Luca1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 June 2013 - 05:32 PM

Am vazut si eu prin multe clipuri pe youtube si m-am speriat :D
0

#7 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2013 - 06:03 PM

Auzi, cica e un nou personaj la familia Adams, se face acum selectie :D

Vezi postareaCiprian97, la 24 June 2013 - 05:29 PM, a spus:

Stati calmi.LIPO nu iau foc daca nu
-le incarci peste 5v/celula(nu ia foc nici mai incolo dar nu e sigur de tinut in apartament)
-le strapungi cu ceva

Eu am lasat o celula lipo 500mah conectata la incarcare pe program de plumb la 6A(12c incarcare)de la 0v la 8 volti si doar s-a facut gogoasa frumoasa si fierbinte,nici gand sa ia foc.Incarcatorul a bagat vreo 760 mah in el si s-a oprit,dadea overvoltage.Boon,nu a vrut sa bubuie prin supraincarcare.Bagat la redresor auto(15v si vreo 10-15a,homemade)a inceput sa fumege dupa 2 minute dar nicio flacara.L-am fixat in menghina,l-am facut un gogolos de lipo si nicio flacara.L-am gaurit cu bormasina si in sfarsit a facut flacara cat un chibrit si gata.

Fum a facut cat o tigara si flacara cat un chibrit.Nu are cum sa ia foc doar stand degeaba/la incarcat pe charger destept.Dealtfel incarcarea s-a oprit adesea cu diverse erori.

Daca ai pitici pe creier,ia diverse cutii de cafea metalice de diverse marimi si pune-le in structura papusii de portelan rusesti matrioska(google it!) si nu mai ai griji.Eu nu le pun in nimic si nu am avut niciodata probleme.

0

#8 Useril este offline   AdrianDim 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 29-April 12
  • Interests:aeromodelism

Postat 24 June 2013 - 06:13 PM

Vezi postarearenatoa, la 24 June 2013 - 06:03 PM, a spus:

:))
Adrian Dimitriu
Imagine postata
0

#9 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3950
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 24 June 2013 - 07:51 PM

Vezi postarearenatoa, la 24 June 2013 - 06:03 PM, a spus:

Dvs.,ati fi candidatul perfect.Glumesc si sper sa nu o luati ca pe o ofensa.
Experimentul meu a fost din pura curiozitate,si evident dormitul mai linistit ca nu o sa imi ia foc casa de la acumulatori.
0

#10 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 June 2013 - 09:01 PM

Imi place asta: "Mereu sa ai altitudine,viteza si o idee ", dar as schimba ordinea termenilor. Intai as miza pe viteza si mai spre final pe idee. Orice stingator pe care il poti cumpara e OK. Niciodata nu o sa fie la indemana si nu o sa fie varianta potrivita. Si daca din intamplare se potriveste una din ele nu o sa fie cat trebuie de mare. Dar e de apreciat intentia. Felicitari!
Apropo, stii unde il tin eu pe ala auto? Sub bancheta din spate, sub scaunul copilului. Daca ar fi sa am nevoie de el mai usor as cumpara unul nou din magazin decat sa-l "accesez" pe cel din dotare. Dar se cheama ca am.
Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#11 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2652
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 25 June 2013 - 07:27 AM

Noi in club am avut citeva incidente:

- a aterizat un coleg cu aripa (Dan). A decuplat acumulatorul, a venit in sala si a pus modelul pe masa (catedra pentru cei care cunosc clubul). Eram cu totii in sala si discutam, cind a inceput sa sfiriie. A sarit, l-a smuls din model (era decuplat) si l-a aruncat in fata pe iarba. S-a ars la miini, s-au ars bucati din fuselaj, da am privit cu totii cum arde acumulatorul (3S4000)... Am concluzionat ca de la stres, se umflase ca broscoiul. Se pare ca o celula s-a crapat, a intrat aer in contact cu electrolitul, si s-a autoaprins. A ars complet. N-o fi incendiu de la incarcare, da a fost incendiu auto aprins, si tot ce am putut sa facem a fost sa limitam pagubele, si sa privim desfasurarea.
- eu am avut incendiu la bord pe heli. Zburam 450 in zbor roizontal, si a tisnit un nor de fum, heli a inghetat, si dus-a fost. S-a aprins o celula, a degaajt caldura si fum, si cam atit. S-a stins singura.
- am imcercat sa vedem daca la supra incarcare LiPo se aprinde (noi). Inainte de a arunca un acumulator vechi, noi l-am cuplat la 12V. S-a aprins si a ars complet, similar cu artificiile de pom.
- am avut (noi) diverse scurt circuite la manipulare. S-au lasat cu scintei, fire incalzite sau conectori topiti, da LiPo-urile nu s-au aprins. Cel mai dur a a avut un coleg (Max), care a cuplat gresit un 12S5000. Au disparut instant conectorii bullet 8.

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 25 June 2013 - 07:32 AM

0

#12 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 279
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 25 June 2013 - 02:28 PM

Pui acumulatorul intr-o punga, o legi la gura cu o ata si atarni punga deasupra unei galeti cu apa. Se aprinde LiPo , arde ata, cade punga, se stinge punga. :crazy:
Si acum serios, cumpara huse de siguranta LiPo Safe, le folosesti si la incarcare si la depozitare. " Paza buna trece primejdia rea " :good:
Statie: Turnigy 9x
AERO: Wing Dragon, EDGE 540T, Planor Guppy homemade, EZ Glider Pro, BEAVER 2,5m, Robbe ARCUS 1.8m, BETA1400, ST MX2, ArtTech P51-D Mustang, Lil Ripper homemade, FT BloodyWonder homemade, Micro Cessna homemade, Robbe SeaGull 2,2m
HELI: Angel 300, LRP Disco Hornet, clona SYMA 107
AUTO: CARSON CPT 27cc, LRP Blast S10 TX
0

#13 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2013 - 02:43 PM

In nici unul din cazurile descrise de Vlad nu ajuta nici extinctor nici punga.
Cea mai buna prevedere este o exploatare corecta, de la un cap la altul al ciclului de viata.
0

#14 Useril este offline   Cristian Luca1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 June 2013 - 02:56 PM

Vezi postareacatamures, la 25 June 2013 - 02:28 PM, a spus:

Pui acumulatorul intr-o punga, o legi la gura cu o ata si atarni punga deasupra unei galeti cu apa. Se aprinde LiPo , arde ata, cade punga, se stinge punga. :crazy:

:)))
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro