Modelism - RHC Forum: Proboat Miss Elam - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Proboat Miss Elam fuge da nu prea.

#1 Useril este offline   Guzzy 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 24-January 13

Postat 19 June 2013 - 11:34 AM

Tocmai am cumparat un Proboat Miss Elam Brushless...
Eram curios daca mai are cineva barcuta asta si daca e cineva care are un card de programare pt esc ... default vine programat pt NiMh

Modelul este asta : https://www.youtube....h?v=0-ecRSHeeDc
Ieri am iesit cu ea pe lacul morii cu 2 acumulatori NiMh si abia s-a miscat , de fapt se tot intrerupea esc-ul ... unu din acumulatori chiar a explodat ...

Sunt nou intr-ale barcilor si orice sfat mi-ar fi de ajutor

Aceasta postare a fost editata de Guzzy: 19 June 2013 - 11:39 AM

0

#2 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 23 June 2013 - 03:05 PM

Vezi postareaGuzzy, la 19 June 2013 - 11:34 AM, a spus:

Eram curios daca mai are cineva barcuta asta si daca e cineva care are un card de programare pt esc ... default vine programat pt NiMh

Ieri am iesit cu ea pe lacul morii cu 2 acumulatori NiMh si abia s-a miscat , de fapt se tot intrerupea esc-ul ... unu din acumulatori chiar a explodat ...

treci pe lipo si pune citeva poze de detaliu( ax elice+ elice, cuplaj motor...)
tel.0745026562
0

#3 Useril este offline   usulica 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 13-April 09
  • Interests:modelism ( navo , auto ) , arte martiale , calatorii , colectii , carti , filme

Postat 27 June 2013 - 01:27 PM

Vezi postareaGuzzy, la 19 June 2013 - 11:34 AM, a spus:

Salut!

Zue are dreptate, ar trebui sa treci pe Li-Po dar nu inainte de a te lamuri ce s-a intamplat pe lacul Morii, nu?

Cind ai scos barca din apa , motorul sau ESC-ul erau incinse? Sau ambele?
Se pare ca ti-a explodat unul din acumulatori pt ca a fost consumul prea mare sau undeva a fost o frecare prea mare ceea ce a fortat motorul prea tare si implicit si acumulatorul :pardon:

Ai luat barca RTR adica ready to run? Sau ai montat tu componentele pe coca? :unsure:

Un sfat pt viitor... cind vrei sa iti mai iei o barca noua mai intreaba si tu aici pe forum pt ca sunt destui care te pot lamuri cam care e cea mai buna barca pe care ti-o poti lua de banii pe care-i ai , ok? :good:
Only performance matters!!!
0722733067 / 0744977799 / 0768740960 / 0771661458
YM: cbanica1 , MSN: cbanica
0

#4 Useril este offline   Guzzy 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 June 2013 - 03:28 PM

Vezi postareausulica, la 27 June 2013 - 01:27 PM, a spus:

Salut!

Zue are dreptate, ar trebui sa treci pe Li-Po dar nu inainte de a te lamuri ce s-a intamplat pe lacul Morii, nu?

Cind ai scos barca din apa , motorul sau ESC-ul erau incinse? Sau ambele?
Se pare ca ti-a explodat unul din acumulatori pt ca a fost consumul prea mare sau undeva a fost o frecare prea mare ceea ce a fortat motorul prea tare si implicit si acumulatorul :pardon:

Ai luat barca RTR adica ready to run? Sau ai montat tu componentele pe coca? :unsure:

Un sfat pt viitor... cind vrei sa iti mai iei o barca noua mai intreaba si tu aici pe forum pt ca sunt destui care te pot lamuri cam care e cea mai buna barca pe care ti-o poti lua de banii pe care-i ai , ok? :good:

Salutari

Barca e RTR

Am cautat-o de ceva vreme pt ca nu se mai face si imi placea modelul asta . Am luat-o de aici: http://www.grischamo...9mm-ep-rtr.html A ajuns in mai putin de o saptamana.

Legat de prima iesire , motorul si esc-ul erau reci , acumulatorii in schimb foarte calzi. Mai am un ProBoat Volere care are un acumulator cu 7 celule dar e destul de mic are 1600 mA. L-am folosit pe acesta in locul celui explodat si unu de 7.2 si 3300 . Atunci barca a luat serios viteza s-a ridicat frumos deasupra apei, dar n-am dat decat o tura mica sa nu mai distrug ceva . Dupa maxim un min cat a durat tura asta , si acumulatorul mic cel de 8.4 si 1600 era foarte cald .

Pun poze in seara asta cum ajung acasa.

Cat despre LiPo , stau cam slab cu banutii ca a costat ceva barca asta si trebuie sa imi iau si incarcator bun pt ca tot ce am pana acum e pe NiMh .... o sa scot cateva chestii la vanzare intre timp

Spor

Aceasta postare a fost editata de Guzzy: 27 June 2013 - 03:28 PM

0

#5 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 27 June 2013 - 03:59 PM

Ambii acumulatori erau de acelasi fel, buni si incarcati? Sint in serie sau in paralel?

Ca daca's in paralel si unul e descarcat...
USER BANNED BY ADMIN
0

#6 Useril este offline   Guzzy 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 June 2013 - 07:39 PM

Ramasesem dator cu niste poze ...

Acumulatorii se lega in serie direct de la conectorii barcii ... unu e de 3300 si unu de 4500 , acum nu stiu cat de buni sunt fiecare , n-am cu ce sa-i masor . Ii incarc cu asta http://www.sierra.ro...24W-p3990p.html ... pana ce imi arata ca sunt incarcati complet ...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_8288.JPG
  • Imagine atasata: IMG_8289.JPG
  • Imagine atasata: IMG_8290.JPG
  • Imagine atasata: IMG_8293.JPG

0

#7 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 June 2013 - 03:01 PM

eu nu as lega 2acc Lipo de capacitati diferite in serie....lasa spatiu unde este saiba alba de la drivedog-ul elicei de minim 3mm desfacind cuplajul de la motor si mai tragind in afara de cablu.
tel.0745026562
0

#8 Useril este offline   Guzzy 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 July 2013 - 01:19 PM

Vezi postareaZue, la 30 June 2013 - 03:01 PM, a spus:

eu nu as lega 2acc Lipo de capacitati diferite in serie....lasa spatiu unde este saiba alba de la drivedog-ul elicei de minim 3mm desfacind cuplajul de la motor si mai tragind in afara de cablu.

Nu inteleg despre care spatiu vorbesti si care ar fi rostul acelui spatiu ... nu am umblat la ea pana acum.

Acumulatorii pe care-i am acum nu sunt LiPo sunt NiMh, si ca tot veni vb ce LiPo ati recomanda pentru barcuta asta ?

Aceasta postare a fost editata de Guzzy: 01 July 2013 - 01:22 PM

0

#9 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 July 2013 - 07:38 AM

Vezi postareaGuzzy, la 01 July 2013 - 01:19 PM, a spus:

Nu inteleg despre care spatiu vorbesti si care ar fi rostul acelui spatiu ... nu am umblat la ea pana acum.

Acumulatorii pe care-i am acum nu sunt LiPo sunt NiMh, si ca tot veni vb ce LiPo ati recomanda pentru barcuta asta ?

Pune o poza din lateral la suportul de sustinere al axului elicei (strut) si iti arat unde trebuie sa lasi spatiul. Acel spatiu face ca motorul sa nu fie suprasolicitat atunci cind axul flexibil se stringe.
tel.0745026562
0

#10 Useril este offline   Guzzy 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 July 2013 - 10:28 PM

Vezi postareaZue, la 02 July 2013 - 07:38 AM, a spus:

Pune o poza din lateral la suportul de sustinere al axului elicei (strut) si iti arat unde trebuie sa lasi spatiul. Acel spatiu face ca motorul sa nu fie suprasolicitat atunci cind axul flexibil se stringe.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_8303.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8302.jpg

0

#11 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 July 2013 - 07:12 PM

distanta ar trebuii sa fie ~ un diametru de ax flexibil

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_8303.jpg

tel.0745026562
0

#12 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 09 July 2013 - 09:37 PM

...eu zic ca 1-2mm ar fi ultrasuficient deoarece se cam cam destinde, luand in considerare faptul ca este flexibil ,un joc prea mare (3-4mm) induce vibratii in butucul elicei si la 20-30kv nu este chiar recomandat !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#13 Useril este offline   Guzzy 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 July 2013 - 11:15 PM

Vezi postareaipsihi, la 09 July 2013 - 09:37 PM, a spus:

...eu zic ca 1-2mm ar fi ultrasuficient deoarece se cam cam destinde, luand in considerare faptul ca este flexibil ,un joc prea mare (3-4mm) induce vibratii in butucul elicei si la 20-30kv nu este chiar recomandat !!!

Daca nu bag in seama saibele alea de plastic spatiul e cam de 2 mm in ambele parti . Initial am crezut ca e prost asamblata si ma gandeam sa pun niste saibe mai exacte . Bine ca mi-ati deschis ochii :)

As mai avea inca o intrebare . Vreau sa-mi comand 2 LiPo. Am citit pe cateva forumuri ca esc-ul asta duce fara probleme 5S . Pot sa iau un 2200 2S si un 2200 3S sa le pun in serie sau trebuie neaparat sa fie identice ? 30C este suficient pentru motorul asta ?

Multumesc pt ajutor . Vreau sa cumpar cat mai repede LiPo , deja am gasit pe cineva cu card de programare pt esc-ul asta ... si sa vedem atunci cat fuge :)

as fi multumit si cu jumate din viteza pe care o ia asta :D

Aceasta postare a fost editata de Guzzy: 09 July 2013 - 11:17 PM

0

#14 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3965
  • Inregistrat: 13-December 09
  • Interests:RC-ul

Postat 10 July 2013 - 06:08 AM

Vezi postareaipsihi, la 09 July 2013 - 09:37 PM, a spus:

Se strange la turatie nu se destinde , asta inseamna ca la o turatie maricica axul devine de la 450 mm la 420 mm , deci distanta mare cum zice profu' ZUE
0

#15 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3965
  • Inregistrat: 13-December 09
  • Interests:RC-ul

Postat 10 July 2013 - 06:09 AM

Vezi postareamarian.dumitru74, la 10 July 2013 - 06:08 AM, a spus:

Se strange la turatie nu se destinde , asta inseamna ca la o turatie maricica axul devine de la 450 mm la 420 mm , deci distanta mare cum zice profu' ZUE

450mm la 447mm , scuze http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/good.gif
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro