Modelism - RHC Forum: Crash Quiet Storm-rupt bine - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Crash Quiet Storm-rupt bine

#1 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3950
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 13 May 2013 - 02:33 PM

Am reusit sa rup bine de tot un model.Cauza e becul anemic care a intrerupt alimentarea in revenirea dintr-un loop,cu motorul maxim.Ma mir ca nu s-a rupt la bot ci la incastrare.Oricum era greu,mult prea greu in bot.Ranforsat excesiv in acea zona,un placaj de 3 la motor si unul la tren era suficient,in rest placaj de 1,5-2 pana la BA.In rest nu e nevoie de placaj decat la cheson(prinderea chesoanelor defapt)

https://plus.google....9666?banner=pwa

Anvergura 1 metru,lungime fuselaj original cam 85 cm.

As vrea sa ii fac un fuselaj nou dar mie ca ma poticnesc la planurile pentru el.Nu vreau sa il fac ca cel original,vreau sa fie ceva scandurica.Fara baterie,modelul original avea 550g,RTF 800 g deci nu foarte greu.In mare nu e nevoie de tren dar structura sa permita o zona unde sa se poata monta trenul in caz ca schimb zona de zbor.Nu tin la aspect ci doar la rezistenta si greutate.La incastrare,aripa are...20 si ceva de cm,voi masura.

Daca cineva se pricepe sa faca un plan de fuselaj pt el ar fi superb.Initial am zis ca il arunc,dar parca-i pacat de aripi...
Electronica disponibila:2 servo 9g pe coada,6g pe eleroane,esc opto 25a,ubec 3a(m-am invatat minte,alimentare externa la fiecare model de acum incolo),motor roxxy 3530/14(tractiune maxima 1300g),pentru 3d ar trebui RTF sub 700g.
Stima.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 13 May 2013 - 02:38 PM

0

#2 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2652
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 13 May 2013 - 05:37 PM

Ciprian,

Eu n-as fi asa sigur care e cauza pina nu gasesti piesa defecta. In orice caz, daca ai toate bucatile, reparatia seamana cu un puzzle (3d). Nu dramatiza si lipeste-l. Oricum in intregime e asamblat prin lipire, si lipiciul poate fi mai rezistent ca lemnul. Daca-ti lipsesc bucati, va trebui sa le faci.
0

#3 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 May 2013 - 05:59 PM

Nu stiu in ce masura mai conteaza acuma.Tot acelasi esc il voi folosi dar voi folosi un ubec 5v 3a separat complet de esc.
Ce banuiesc eu ca s-a intamplat:de la zburat(era al 2-lea pack,dupa vreo 15minute de zbor destul de acrobatic),esc-ul s-a incalzit de la partea de forta,si cand s-a incalzit si mai bine partea de bec nu a mai dat curent.Ulterior nici nu a mai functionat partea de bec,insa alimentat prin cablu y de la un ubec si alimentat pe mufa de putere esc-ul inca functioneaza.

Nu prea se poate reface,caci lipsesc multe,foarte multe bucati mici,care le-am lasat la fata locului.Cele mai multe lipsesc la bot si la incastrarea aripii.Lipitul nu prea e o solutie pentru ca s-ar ingreuna considerabil,pe alocuri trebuind si ranforsari(prin lipit nu o sa tina).Solutia fuselajului nou e mai echitabila...
0

#4 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 31 May 2013 - 08:18 PM

Am stat si am analizat....fiecare cuvintel...

ma tot intreb de unde cele 15 minute de zbor destul e acrobatic...

Modelul ala cu lipo 1800 3S, Gens Ace - zbura cam 10 minute acrobatic...adica cum il zburam eu.

Vezi postareaCiprian97, la 13 May 2013 - 05:59 PM, a spus:

de la zburat(era al 2-lea pack,dupa vreo 15minute de zbor destul de acrobatic),esc-ul s-a incalzit de la partea de forta

Eu unul inca nu-mi pot explica cum ai reusit....

Daca ai reusit sa faci ceva din el...arata-ne si noua..infige cutitul ala pana la capat@!!!!
0

#5 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2013 - 08:29 PM

Da,am reusit sa fac ceva din el.Terci de balsa presarat cu surubele.Dupa ce l-am reparat dupa prima tranta l-am mai trosnit odata,din greseala de pilotaj.Acum este o idee mai rau,doar ca nu mai am bani sa il repar.Cand o sa imi permit,il voi reface.

Legat de prima tranta,am zburat 2 packuri de 3s 2200 mah 40c cu pauza de 10 secunde intre ele cu motorul in maxim,consum peste 20A.Stiam ca se va incalzi escul dar am crezut ca in cel mai rau caz doar pica partea de putere si cu becul intact il voi ateriza eu cumva.Pacat ca a fost pe invers.Esc-ul cu pricina l-am inseriat cu un ubec 5v3a si il voi folosi cand(si daca)repar modelul dinou.
0

#6 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 31 May 2013 - 09:53 PM

Vezi postareaMihai_supy, la 31 May 2013 - 08:18 PM, a spus:

Am stat si am analizat....fiecare cuvintel...

ma tot intreb de unde cele 15 minute de zbor destul e acrobatic...

Modelul ala cu lipo 1800 3S, Gens Ace - zbura cam 10 minute acrobatic...adica cum il zburam eu.

Eu unul inca nu-mi pot explica cum ai reusit....

Daca ai reusit sa faci ceva din el...arata-ne si noua..infige cutitul ala pana la capat@!!!!

E binecunoscuta dilatare a continuumului statiu-timp, care se termina asa cum stim, cand elasticul este intins prea mult, cu binecunoscutul scurt intre urechi...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#7 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 June 2013 - 09:13 PM

No bine. Icna un model pierdut la o aterizare mai putin reusita...
0

#8 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 June 2013 - 09:27 PM

O aterizare nereusita nu se lasa cu modele rupte in 4(fuselaj in 2 si aripile separate).O impamantare crestineasca in cutit cu directie aplicata invers decat trebuia se poate lasa si cu asa daune.Incet-incet am adunat banii de materiale si pana in iulie va zbura dinou si va reveni la vanzare,nu-i chiar pe gustul meu.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 14 June 2013 - 09:28 PM

0

#9 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 June 2013 - 06:15 PM

aproape a venit iulie. Nu mai sper ca voi mai vedea modelul ala zburand vreodata.

PS - unele modele nu trebuiesc date, ci doar lasate pe pereti, acolo unde chiar arata bine. (desi astuia i-ar fi stat mai bine in mainile unul pilot!!!).
0

#10 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 June 2013 - 06:20 PM

Spre deosebire de majoritatea modelistilor,eu nu detin o sursa bogata de fonduri pentru modelism.Nu ca ma plang,dar aroganta ta ma cam roade.Ai predatoru` ala,zboara-l,ca nici io nu l-am vazut zburand. :pardon:

Sta bine deocamdata,am altele in plan primar.Merita refacut.
0

#11 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 June 2013 - 06:34 PM

Tocmai de aia tot incerc sa te fac sa-l repari. Nu e vorba de aroganta aici, ci doar de o incurajare!...

Predatorul nu mai e la mine. L-am zburat de doua ori, si a mai zburat inca o data, de la mine catre altcineva.
L-am luat pentru ca mi-ar fi placut pe tavanul locului meu de munca, dar nu a placut sefilor!. De aia, era pacat sa stea demontat, cu aripile un cutie si fuselajul dupa un dulap!.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro