Modelism - RHC Forum: Rascal 1,2m - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Rascal 1,2m scratch build

#1 Useril este offline   Alex99 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 68
  • Inregistrat: 05-March 13

Postat 19 May 2013 - 10:55 PM

Postez acest topic aici ptr ca sunt incepator in tainele constructiei de aeromodele...

Am inceput constructia unui Rascal dupa planurile postate aici, pe forum. Pana acum, fuselajul nu a fost o problema, mai am mici detalii de lucrat la acesta.

O intrebare ar fi, ce smirghel sa folosesc pentru balsa?

O alta este adresata colegilor de pe forum ce au mai lucrat pe acelasi plan... Aripa este desenata numai jumatate... Aceasta nu e o problema cu tehnologia de azi, intrebarea ar fi daca se face aripa din 3 segmente ca si in kitul de la sig? adica partea de deasupra de fuselaj si cele 2 aripi? sau se face din 2 bucati si se imbina fix la mijloc. as prefera sa aibe putin unghi diedru la final.

Tot la aripa, ce ati folosit ca si "wing spar"? Bagheta de balsa?

Apreciez orice ajutor si bineintelez orice critica!

O seara faina, Alex!

Imagine atasata: IMAG03082.jpg Imagine atasata: IMAG03072.jpg

Aceasta postare a fost editata de Alex99: 19 May 2013 - 10:56 PM

Instructor de zbor (simulator + dubla comanda) in cadrul Cercului de aeromodelistica - Palatul Copiilor Timisoara!

www.facebook.com/aeromodeletimisoara
www.aeromodelismtm.enjin.com

tel: 0745.307.011
0

#2 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3950
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 20 May 2013 - 04:35 AM

Wing spar ar fi chesonul principal al aripii,sau piesa de rezistenta structurala.Eu as merge pe o bagheta,dimensiunile ei nu iti pot da pentru ca nu cunosc planul si nici nu am mare experienta in lucrul cu balsa.

Pentru smirghel,ar trebui sa ai ceva de granulatie mare,pentru a permite slefuirea precisa,dar si unul mai rugos,granulatie mica pentru slefuire bruta(cel fin,cu granulatie mare ia putin,cel rugos cu granulatie mica ia mai mult odata)
0

#3 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 20 May 2013 - 06:59 AM

Arunca o privire si aici . Smirghel cu granulatie 50, urmat de 120 sau mai bine 240, lipite pe o scandurica plana. Inainte de infoliere se sterge bine suprafata de praf ca sa adere bine folia. Exista si diedru, vezi ca este in plan valoarea. Mai vezi asta si asta . Este cam ceea ce vrei sa faci. Ai mare grija la planeitatea suprafetei pe care asamblezi aripile si trebuie sa faci un sablon pentru curbura de capat a intradosului aripilor, "oglinda" curburii capatului exterior a lonjeroanelor pentru faza de lipire. Si unghiul panoului de foc al motorului trebuie realizat cu atentie mare, spre dreapta si in jos. La fel, ai mare grija sa iasa perfect egale nervurile omoloage ale aripilor ca sa nu ai asimetrie a portantei, sa te trezesti cu el trantit la primul zbor. Cam faci risipa de adeziv la lipire iar finisajele componentelor nu sunt chiar pe gustul meu. Mai multa rabdare.... De asemenea sa ai grija sa nu folosesti materiale mai grele si mai groase, sa te trezesti cu un bolovan cu motor la urma.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#4 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2013 - 07:23 AM

Lonjeroanele aripilor se fac din balsa, dublate cu pacaj de 1mm in zona piesei de diedru. Intre ele poti pune tot balsa pentru a obtine un profil dreptunghiular al lonjeroanelor daca-l faci electric. La marimea modelului tau nu folosesti hobane, deci tot efortul va fi suportat in zbor de structura aripilor. Eu am folosit pin 6X3 in partea de deasupra, dar modelul meu e mai mare si cu motor termic.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#5 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 20 May 2013 - 07:36 AM

Vezi postareaGigiGL, la 20 May 2013 - 07:23 AM, a spus:

Lonjeroanele aripilor se fac din balsa, dublate cu pacaj de 1mm in zona piesei de diedru. Intre ele poti pune tot balsa pentru a obtine un profil dreptunghiular al lonjeroanelor daca-l faci electric. La marimea modelului tau nu folosesti hobane, deci tot efortul va fi suportat in zbor de structura aripilor. Eu am folosit pin 6X3 in partea de deasupra, dar modelul meu e mai mare si cu motor termic.

Ce a descris Gigi mai sus se cheama structura shear web si este de baza pentru constructia lonjeronului principal la aripi de tot felul, inclusiv cele compozite, nu numai lemn. Gasesti in articolul de mai jos toata teoria.

http://airfieldmodel...craft_wings.htm

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 20 May 2013 - 07:36 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#6 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 20 May 2013 - 07:42 AM

Felicitari pt. proiect.

Referitor la intrebarile tale:
1. Iti recomand sa construiesti aripa dintr-o bucata, la 1.2m anvergura nu pune problema de transport si depozitare, astfel vei avea o aripa mai usoara. Daca totusi vrei sa o faci demontabila, mergi pe varianta din doua bucati. Piesa de imbinare o poti face din placaj de 3mm ca un "v" care va da si unghiul diedru. De unghi diedru ai nevoie doar daca nu ii faci eleroane.
2. Pt. slefuit iti recomand sa folosesti direct smirghel de 240. Numai pt. formarea bordului de atac al aripii ai nevoie de granulatie mai mare (80).
3. Nu stiu ce adeziv ai folosit, dar balsa se lipeste excelent cu CA (superglue) de vascozitate mica, il gasesti la magazinele de modelism. Pt. lipituri de rezistenta mare, foloseste adezivi epoxidici (A+ B ).

La anvergura de 1.2m modelul ar trebui sa iasa in max. 800g gata de zbor.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 20 May 2013 - 07:43 AM

Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#7 Useril este offline   Alex99 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 May 2013 - 07:43 AM

Buna ziua!

Apreciez interesul si raspunsurile!

Vreau sa mentionez ca acesta este prima mea intalnire cu lemnul (la constructia de aeromodele). Sunt convins ca nu va iesi asa cum trebuie, dar cu toate astea sper sa zboare.

Domnule Gigi, credeti-ma ca si eu sunt nemultumit de felul in care arata fuselajul in acest punct. Mentionez ca inca nu este finisat, dar oricum as incepe cu el de la zero... din pacate materialele costa :))

Orice s-ar intampla, nu imi va parea rau de experienta aceasta. Modelul il construiesc pentru a prinde ceva acumula cunostinte.. Acest plan este scalat in jos de la cel pentru rascal de 1800 mm, plan dupa care imi voi construii un model in momentul in care voi fi convins ca am experienta necesara pentru ca acesta sa zboare bine.

Inca o data va multumesc si apreciez orice sfat sau critica!

O zi faina, Alex!
Instructor de zbor (simulator + dubla comanda) in cadrul Cercului de aeromodelistica - Palatul Copiilor Timisoara!

0

#8 Useril este offline   Alex99 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 May 2013 - 07:46 AM

Vezi postareaMLGore, la 20 May 2013 - 07:42 AM, a spus:

Felicitari pt. proiect.

Referitor la intrebarile tale:
1. Iti recomand sa construiesti aripa dintr-o bucata, la 1.2m anvergura nu pune problema de transport si depozitare, astfel vei avea o aripa mai usoara. Daca totusi vrei sa o faci demontabila, mergi pe varianta din doua bucati. Piesa de imbinare o poti face din placaj de 3mm ca un "v" care va da si unghiul diedru. De unghi diedru ai nevoie doar daca nu ii faci eleroane.
2. Pt. slefuit iti recomand sa folosesti direct smirghel de 240. Numai pt. formarea bordului de atac al aripii ai nevoie de granulatie mai mare (80).
3. Nu stiu ce adeziv ai folosit, dar balsa se lipeste excelent cu CA (superglue) de vascozitate mica, il gasesti la magazinele de modelism. Pt. lipituri de rezistenta mare, foloseste adezivi epoxidici (A+ B ).

La anvergura de 1.2m modelul ar trebui sa iasa in max. 800g gata de zbor.

Buna!

Aripa la final va fi dintr-o bucata( intrebarea mea era despre modul de constructie... adica din 2 bucati lipite la mijloc sau din 2 bucati cu o a treia lata cat fuselajul, la mijloc) oricum sper ca ma voi descurca.

Ca si greutate gata de zbor, caut sa nu depasesc 750 - 800 de gr.

Va multumesc, o zi faina, Alex

0

#9 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2013 - 05:41 PM

Succes in continuare. Ai dreptate, inveti facand si chiar gresind. Sper sa stai destul pe ganduri inainte de lucru pentru a-ti oferi sansele reusitei. Asteptam sa-l vedem in aer!
Sa nu uiti sa-ti pui pampersi inainte de prima decolare! O vei tine minte toata viata! BAFTA!!!! :drinks:
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#10 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 20 May 2013 - 05:48 PM

Daca vrei, arunca o privire si aici:
http://www.rhcforum....post__p__238331
Dupa cum spunea Valteras, cu care sunt intru totul de acord, Rascalul este cel mai frumos model din toate timpurile. Pur si simplu este o desfatare sa-l privesti si sa-l faci.
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 20 May 2013 - 05:50 PM

0

#11 Useril este offline   Alex99 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 May 2013 - 09:07 PM

Buna seara!

@ GigiGL si Dan_Mitea: Credeti-ma ca am studiat cu atentie extrema si nu numai o data threadurile dvs despre modelele construite.

Pot spune ca este o inspiratie foarte mare pentru mine sa vad constructii de modele de toate tipurile pe forum. urmaresc atent etapele urmate de colegi si incerc sa invat din toate acestea.

In aer il vom vedea cel putin o data!!!

Il voi termina chiar daca il voi "boteza" la fiecare iesire la camp.

Modelul acesta (tipul de model) imi este in suflet, va precizez ca primul meu model ridicat la cer este un Rascal, care din pacate si-a gasit sfarsitul anul acesta la Brasov, dar sa nu uitam ca se numea Phoenix si dincenusa se ridica mai mandru si mai frumos!

Update urmeaza asta seara, cand voi finaliza inca o zi de mesterit.
Toate cele bune, Alex!

0

#12 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 20 May 2013 - 09:27 PM

prea multe vorbe si prea putine poze!!!
0

#13 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2013 - 09:32 PM

Daca vrei, te rog sa arunci o privire si aici:
http://www.airfieldm...g/adhesives.htm
Multa, multa bafta.
0

#14 Useril este offline   Alex99 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 May 2013 - 10:18 PM

UPDATE!!!

Maine incepem taierea nervurilor pentru aripi.

Finisajele la ce apare in poza inca nu sunt complete. se mai usuca lipiciul pe ici pe colo si mai am de facut trapa de sub avion.

O seara faina in continuare! Alex!!!

Imagine atasata: IMAG0309.jpg Imagine atasata: IMAG0310.jpg

Imi cer scuze de calitatea fotografiilor.

Aceasta postare a fost editata de Alex99: 20 May 2013 - 10:19 PM

0

#15 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2013 - 06:54 AM

Sa completez cu unele detalii privind lipirea componentelor:
Zona trenului de aterizare si a panoului de foc le-am lipit cu epoxy bicomponent pentru rezistenta sporita.
Toate celelalte componente le-am lipit cu aracet profesional pentru lemn, mai vascos si cu elasticitate acceptabila dupa uscare. Nu folosi adezivi acrilici pentru ca dupa uscare sunt duri si casanti. Vor ceda repede la socuri si vibratii - cianoacrilat, superglue, picatura....
Mai exerseaza la cantitatile adaugate la lipire ca sa nu ai exces de adeziv. Strica si aspectul si ingreuneaza structura. Eu m-am folosit cu succes de o seringa de unica folosinta fara ac la aplicarea pe material a adezivului si a curs dozand apasarea pe piston atat cat a fost necesar ca sa se acopere suprafata lipita fara exces. Dupa utilizare acoperi varful cu un ac pe post de capacel, sa nu se usuce zona de evacuare a seringii.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#16 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2013 - 07:15 AM

Si ai amestecat componentele epoxy direct in seringa ? Sau cum ai facut amestecul si ai mai avut timp si sa umplii seringa si sa faci lipiturile, cand dupa 10 minute incepe gelificarea ... :unsure:
0

#17 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2013 - 07:23 AM

Nenea care a facut site-ul de mai sus si Gigi au dreptate. Cel mai bun si mai bun este adezivul alb pentru lemn. Adezivul aliphatic (seamana cu aracetul, dar este din alt film). Iar intre ele, de departe cel mai bun, este cel de la SIG:
http://www.sigmfg.co...t/SIGSB001.html
Epoxi doar la panoul de foc si la trenul de aterizare. Ciano...lasa-l pentru altii.
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 21 May 2013 - 07:24 AM

0

#18 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 21 May 2013 - 07:34 AM

Subscriu !!! ...cel mai bun ( incercat deja pe 4 modele din balsa finalizate ) mi se pare a fi "Adeziv de lemn Perfect G Express, 120 gr" de la pasarea renascuta . Face priza in 5 minute si dupa 2 ore deja se poate slefui ....
0

#19 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2013 - 07:37 AM

Eu am crescut cu UHU Hart / AGO si mirosul lui inseamna lemn pentru mine, nu le pot desparti in mintea mea.
Imi tot propun sa incerc alifa(n)ticu de vreo un an si nu ajung... :(

Ciano, pe de alta parte, si lemn, par cele mai nepotrivite alaturari la care m-as putea gandi. Pe langa faptul ca lemnul il absoarbe masiv, crapa la orice flexare.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 21 May 2013 - 07:37 AM

0

#20 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2862
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 21 May 2013 - 07:38 AM

..referitor la adeziv ..am lucrat multe .si pentru mine personal e cel mai bun .am lipit chiar si balsa pe scart ..si nu e scump..bafta

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Fotografie0839.jpg

0

#21 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 21 May 2013 - 08:09 AM

Ar trebui facuta o clasificare a adezivilor in functie de destinatia lipiturii, o sa deschid un topic nou la tehnice.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#22 Useril este offline   Alex99 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 May 2013 - 08:38 AM

As vrea sa va cer parerea in privinta infolierii modelului...

Parca nu l-as face in stilul clasic de Rascal, cu zonele transparente din aripi si fuselaj.

Nu ma deranjeaza sa fie transparent, dar nu as vrea color scheme-ul sa fie asa...

Imagine atasata: images.jpg

Culorile la care m-am gandit eu ar fi Rosu, Alb si Negru, dar sunt deschis la sugestii.

O zi faina, Alex.

0

#23 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2013 - 08:57 AM

Vezi postarearenatoa, la 21 May 2013 - 07:15 AM, a spus:

Si ai amestecat componentele epoxy direct in seringa ? Sau cum ai facut amestecul si ai mai avut timp si sa umplii seringa si sa faci lipiturile, cand dupa 10 minute incepe gelificarea ... :unsure:

Presupun ca glumeai. Seringa am folosit-o NUMAI la aracet. Chiar sortimentul prezentat de @incepatoru. Epoxy se prepara separat in cantitatea necesara si se aplica cu o minispatula cat mai rapid pentru a ramane fluid si a adera bine la suprafete.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 21 May 2013 - 09:01 AM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#24 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2013 - 09:14 AM

Vezi postareaAlex99, la 21 May 2013 - 08:38 AM, a spus:

As vrea sa va cer parerea in privinta infolierii modelului...

Parca nu l-as face in stilul clasic de Rascal, cu zonele transparente din aripi si fuselaj.

Nu ma deranjeaza sa fie transparent, dar nu as vrea color scheme-ul sa fie asa...

Atasament images.jpg

Culorile la care m-am gandit eu ar fi Rosu, Alb si Negru, dar sunt deschis la sugestii.

O zi faina, Alex.

Daca tot m-am apucat sa reproduc un model conceput de SIG, am ales din respect pentru munca lor una dintre schemele de culori folosite de ei. Am vazut si alb/verde transparent si mi-a placut cum arata, dar il poti face cum iti place, inclusiv PinkRascal, ca tot n-am vazut nici unul asa! :pardon:
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#25 Useril este offline   Alex99 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 May 2013 - 09:35 AM

HAHA, PINK RASCAL!!

Modelul se va numii Phoenix, dupa cum am spus intr-un post mai sus, iar cand eu ma gandesc Rosu - Negru, ma gandesc foc. Si ca o a treia culoare am ales alb in defavoarea galbenului. m-am gandit ca bordul de atac al aripilor si partea superioara a fuselajului (de la mijloc in sus, nu numai deasupra) sa fie un rosu aprins restul negru, iar pe unde este rascalul transparent (rosu in cazul dvs, albastru in img de mai sus) sa il fac alb (sau galben transparent) si la fel alb sau galben la imbinarile dintre culorile rosu si negru.

Voi desena un exemplu cand ajung acasa :)

0

#26 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2013 - 10:01 AM

Urmareste cu atentie si putina imaginatie formele pe care le-a folosit proiectantul la suprafetele portante si de control, mai evidente la ampenaje si vei constata ca le-a desenat dupa niste curbe tipic feminine, imprimate in subconstientul nostru. Este acel "ceva" care i-a incantat pe multi modelisti, inclusiv pe mine la acest model, pe langa eleganta si tinuta de zbor. De aici poti alege si o schema de culori potrivita cu aceasta idee. Este doar o constatare si o parere personala.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#27 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2013 - 10:17 AM

Vezi postareaGigiGL, la 21 May 2013 - 08:57 AM, a spus:

Presupun ca glumeai. Seringa am folosit-o NUMAI la aracet. Chiar sortimentul prezentat de @incepatoru. Epoxy se prepara separat in cantitatea necesara si se aplica cu o minispatula cat mai rapid pentru a ramane fluid si a adera bine la suprafete.

Nu, eram confuzat, ai pomenit de seringa in context epoxy. Lucrez si eu cu epoxy si tocmai de aia... :unsure:
0

#28 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 21 May 2013 - 05:49 PM

NEGRU!!! - eu unul zic sa uiti de culoarea aia. Modelul o sa stea in soare, iar folia inchisa la culoare se va incretii urat de tot. Cam toata folia se increteste de la soare, dar parca negrul se increteste cel mai rapid.

Daca vrei un model pe care sa stai mai mult cu fierul de folie decat cu telecomanda in mana - pune-i cat mai multe culori inchise, anoste.

Am vazut Rascale alb rosu (a lui Nea Gigi), alb albastru rupt anul trecut la RR parca, dar toate aveau alb mat si restul transparent. Cred ca asa-i sta bine unui aeromodel. Cu folie transparenta. Problema cea mai mare e ca te face sa fi foarte atent la detalii, pentru ca orice defect se va vedea.

Eu unul, daca nu-mi iese ceva cum as vrea, si il las asa, de cate ori ma uit la lucrul ala, chestia care nu a iesit cum trebuie imi sare in ochi. Nu face asa. Fii atent la detalii si cred ca e momentul sa visezi cu ochii inchisi, la cum ar arata modelul cand o sa fie gata!...mare atentie la detalii.
0

#29 Useril este offline   Alex99 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 May 2013 - 09:20 PM

Din pacate, desi am urmat planurile pentru aripi cu strictete, fie nu sunt bune, fie nu le-am inteles eu cum trebe (banuiesc ca a doua varianta :)) ), acestea nu au iesit cum trebuie...

Asa ca maine merg la shopping dupa materiale si mai incerc o data...

Cat despre culori urmez teoria de aici: http://www.balsawork...com/colors.html si culorile vor fi alb si rosu....

Sa imi tineti pumnii pentru maine! :)

O seara faina, alex!

0

#30 Useril este offline   rotax 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 15-May 12
  • Interests:zbor 1-1,aeromodelism

Postat 22 May 2013 - 07:21 AM

Buna,gasesc si eu un plan ptun aeromodel Rascal la echipa galateana ?am un motor de 10 cm.metanol.Sambata ajung la Vadeni.Cu stima.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro