Motoplanor FOX ?
Postat 27 February 2012 - 03:03 PM
Am cautat pe forum detalii despre acest motorplanor (atentie, nu fac referire aeromodelul pentru zbor liber Fox de la Multiplex) dar nu am gasit pe nicaieri vorbindu-se despre el.
Arata foarte bine pentru un planor, ma bate gandul sa fac o astfel de achizitie. Din cate am vazut sunt versiuni pe diverse dimensiuni (1500, 1800, 2300 mm...), din diverse materiale (fibra, balsa si spuma), de la mai multi producatori: Pelikan, HK...
Acum doresc sa aflu parerea celor care l-au zburat.
Postat 27 February 2012 - 07:07 PM
Eu am avut fox-ul asta.. http://www.rhcforum....fiberglass-15m/
Destul de multe probleme cu cg-ul, iar stabilizatorul orizontal vine stramb cu vreo 3 grade. Kit-ul este ieftin si nu necesita foarte multa munca. Cam ca la toate kit-urile de la hk trebuie sa schimbi echii, comenzi, teava de carbon din aripi, etc.. De zburat l-am zburat de 3 ori dupa care l-am vandut. E foarte sensibil la cg si se angajeaza foarte repede. Aterizarile se fac in viteza si daca nu ai o pista buna risti sa il spargi. Fuselajul din fibra nu prea avea epoxi si gealcoat-ul era prea mult. Foxul e un avion caruia ii place viteza si trebuie sa il echipezi cat mai usor posibil. Cauta pe rcg topicul cu fox-ul din spuma de la hk. :D
Dupa parerea mea daca vrei scale si din fibra foxul trebuie sa aiba peste 3m anv. Esprit model au un fox mdm1 de 2,75m si un mdm1 long fox pinocchio, dar nu sunt degeaba.E un planor frumos dar daca e prea greu il transformi in yak de la cmp. :lol: Daca vrei spuma eu iti recomand phoenix 2000 de la hk si daca tii neaparat la fibra de sticla atunci cumpara reichard. Sfatul meu e sa nu dai banii pe prostii si sa gandesti bine ahizitia.. :ph34r: mirajul discusului/ventusului din fibra care e si scale si care zboara bine e cam costisitor..aceasi regula si la fox-ul de la hk..(nici aia de la flitetest nu au fost in stare sa-l zboare..)
Stima, Ady.
Aceasta postare a fost editata de silver arrow: 27 February 2012 - 07:09 PM
Postat 27 February 2012 - 07:20 PM
http://www.rcgroups....d.php?t=1250005
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 27 February 2012 - 07:21 PM
Postat 28 February 2012 - 08:41 AM
Observ ca este un planor foarte pretentios si jucaus dar la cat de frumos este as putea sa-i accept figurile si sunt sigur ca as reusi sa ma obisnuiesc cu el. Nu ma intereseaza versiunea din Fibra deoarece nu avem un teren special amenajat pentru aterizari/decolari, deci varianta de Hypodur de la Hype ar fi mai potrivita. Pana in luna mai cand vor fi alocate fondurile ma este timp de gandire, oricum am capsa pus pe acest model :wacko:
Postat 28 February 2012 - 09:30 AM
Vreau sa va spun ca la inceput de abia il puteam zbura, la viteza mica si la un viraj necoordonat cu directia se angaja teribil, l-am scos cu greu de cateva ori...
L-am dat inclusiv pe mana unul planorist convins , crezand ca eu sunt de vina dar tot la fel patea si el...
Rezolvarea a fost lestarea suplimentara in coada, manufacturarea din balsa a eleroanelor si cred cea mai inportanta modificare a fost setarea pe zero incidenta a stabilizatorului orizontal...
El era setat inspre jos cateva grade, caracteristica din cate am inteles modelelor de termice sau panta...
Acum, Fox ul meu cel indaratnic se comporta EXCELENT, zboara predictibil si la viteze mici, nu se mai angajeaza, fac cu el acrobatie clasica inclusiv Immelman, ranversari, cutit.......
La panta este bestial....
Aceasta postare a fost editata de SerjuRO: 28 February 2012 - 09:33 AM
Postat 29 February 2012 - 03:40 PM
Multumesc!
Postat 25 July 2013 - 01:26 PM
Se comporta foarte bine planeaza foarte foarte bine este stabi si poti face si acrobatie cu el !