Modelism - RHC Forum: V911 și Turningy 9x - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

V911 și Turningy 9x

#1 Useril este offline   AddRien 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 06-January 13

Postat 03 June 2013 - 09:15 AM

Salutare tuturor!

M-am decis în cele din urmă, după câteva experiențe neplăcute cu niște elicoptere cumpărate din comerț să trec la lucruri serioase. Serioase pentru un începător.
Am vrut să fac o astfel de investiție de mai mult timp, însă am fost mereu nehotărât. În cele din urmă, după mai multe luni de căutări și indecizii am decis să achiziționez un V911 și un pachet de acumulatori pentru el.

http://www.banggood....en-p-74078.html

Acesta este modelul pe care vreau să-l achiziționez, într-un timp foarte scurt. Este versiunea a doua, îmbunătățită. Are în plus o telecomandă ce provine de la fratele mai mare, V922, din câte am citit, pare mai bună (mai precisă) decât cea stoc.

Întrebarea mea este dacă ar merita să achiziționez un V911 fără telecomandă și să-l leg la un Turningy 9x? Din câte am realizat, nu mai este nevoie să cumpăr un modul separat pentru elicopter, pentru că se leagă direct la această telecomandă.

Pe mine m-ar interesa și posibilitatea de a conecta telecomanda la pc pt a o putea folosi la simulatoare. Se poate lega telecomanda stoc la calculator?

În speranța că nu găsiți topicul meu redundant, aștept sfaturile voastre.
0

#2 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2650
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 03 June 2013 - 10:30 AM

Vezi postareaAddRien, la 03 June 2013 - 09:15 AM, a spus:

Salutare tuturor!

M-am decis în cele din urmă, după câteva experiențe neplăcute cu niște elicoptere cumpărate din comerț să trec la lucruri serioase. Serioase pentru un începător.
Am vrut să fac o astfel de investiție de mai mult timp, însă am fost mereu nehotărât. În cele din urmă, după mai multe luni de căutări și indecizii am decis să achiziționez un V911 și un pachet de acumulatori pentru el.

http://www.banggood....en-p-74078.html

Acesta este modelul pe care vreau să-l achiziționez, într-un timp foarte scurt. Este versiunea a doua, îmbunătățită. Are în plus o telecomandă ce provine de la fratele mai mare, V922, din câte am citit, pare mai bună (mai precisă) decât cea stoc.

Întrebarea mea este dacă ar merita să achiziționez un V911 fără telecomandă și să-l leg la un Turningy 9x? Din câte am realizat, nu mai este nevoie să cumpăr un modul separat pentru elicopter, pentru că se leagă direct la această telecomandă.

Pe mine m-ar interesa și posibilitatea de a conecta telecomanda la pc pt a o putea folosi la simulatoare. Se poate lega telecomanda stoc la calculator?

În speranța că nu găsiți topicul meu redundant, aștept sfaturile voastre.

Fa un efort si citeste forumul. Sunt sfaturi suficiente despre ce inseamna si cum se configureaza un elicopter ieftin si bun. Daca nu iesi la cimp (desi modelismul nu e sport de camera), arunca o privire la jurnalele de zbor. Poti sa-ti faci o idee despre ce este, si cum arata un elicopter.
0

#3 Useril este offline   AddRien 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 June 2013 - 10:47 AM

Vezi postareavlad1, la 03 June 2013 - 10:30 AM, a spus:

Fa un efort si citeste forumul. Sunt sfaturi suficiente despre ce inseamna si cum se configureaza un elicopter ieftin si bun. Daca nu iesi la cimp (desi modelismul nu e sport de camera), arunca o privire la jurnalele de zbor. Poti sa-ti faci o idee despre ce este, si cum arata un elicopter.

Mulțumesc pentru răspuns, Vlad. Am să citesc mai mult de pe forum. Întrebările mele erau însă, dacă merită să cumpăr V911 fără telecomandă și să iau în loc Turningy 9x, și dacă telecomanda stoc poate fi conectată la un simulator.

De ieșit, voi ieși la câmp, chiar pentru asta îl și iau, să mă aerisesc mai des. B)
0

#4 Useril este offline   bogdand1 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 03-November 10

Postat 03 June 2013 - 10:57 AM

Merge foarte bine cu Turnigy9X, radiocomanda proprie are stick-urile cam tari. Pe simulator nu stiu sa mearga nici cea originala nici 9X.
0

#5 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 June 2013 - 11:11 AM

Eu nu as cumpara asa ceva.
0

#6 Useril este offline   AddRien 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 June 2013 - 11:13 AM

Vezi postareavlad1, la 03 June 2013 - 11:11 AM, a spus:

Eu nu as cumpara asa ceva.

Tu ce ai cumpăra? :hi:
0

#7 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 June 2013 - 12:07 PM

Vezi postareaAddRien, la 03 June 2013 - 11:13 AM, a spus:

Tu ce ai cumpăra? :hi:

Am scris asta, de mai multe ori.
0

#8 Useril este offline   AddRien 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 June 2013 - 12:40 PM

Vezi postareavlad1, la 03 June 2013 - 12:07 PM, a spus:

Am scris asta, de mai multe ori.

În momentul în care face o referire la ceva, mi se pare normal să și susții ceea ce spui. Eu înțeleg că e frustrant să vezi întrebările unui începător. Activez de mult timp pe un forum din România și îmi dau seama ce înseamnă acest lucru. Problema e că, dacă te hotărâști doar să expui o părere, aceasta trebuie susținută cu argumente. Expunerea unei păreri argumentate nu înseamnă : ia și caută postările mele. Apreciez însă orice părere, deci și a ta e binevenită. Eram cât pe ce să dau comanda pe banggoood. M-ai pus acum pe gânduri. :good:
0

#9 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 03 June 2013 - 12:43 PM

AddRien nu a intrebat ce sa cumpere, a intrebat daca telecomanda 9X e compatibila cu V911. Fiecare cumpara ce vrea. Eu as cumpara Blade 130X si Trex 500 dar asta nu inseamna ca numai ce fac eu e bine.

Revenind la intrebare cred ca am citit pe forumuri ca variantele mai noi de V911 nu mai merg cu 9X.
0

#10 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 June 2013 - 01:38 PM

Emitatorul: 9x-ul, e un minim functional decent pentru heli. Pentru mine, emitatorul este destul de important, prefer mai sofisticat, si cu mult mai multe modele in memorie.

Elicopterul: Prefer mai mare, cu pas variabil, si pe coada...

Cind depasesti faza de joaca in camera, ai nevoie de scule adecvate (pentru cimp si societate). Poti (daca ai bugetul limitat cu atit mai mult, si care nu avem limite), sa cumperi de la inceput elicopter nu jucarie.

Hai sa dialogam (care-i mai amical in romaneste, Add sau Rien ?), despre care vrei sa-ti scriu (parerea mea)?

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 03 June 2013 - 01:40 PM

0

#11 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 03 June 2013 - 02:48 PM

Intrebarea e, citi bani vrei sa bagi acuma si unde vrei sa zbori, in camera sau afara

Si nu te stresa daca toata lumea o sa-ti recomande heli-uri flybarless adevarate de sute de euro, asa-i p-aici, tu vrei masina de mers la piata lumea iti zice ia ferrari si mars pe autostrada
USER BANNED BY ADMIN
0

#12 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 03 June 2013 - 04:41 PM

Sa nu aberam la statii. Un minim de statie de heli are urmatoarele:
- 6 canale
- Normal, Th.Hold, IdleUp (puse pe doua comutatoare)
- platou mecanic la 90 grade (pentru FBL) si platou la 120 grade (pentru clasic cu flybar)

optional subtrim pe servo si mai multe memorii.

adica o statie moderna de heli are nevoie de foarte putin, statiile scumpe au foarte multe functii - toate inutile, ramase din vremuri care au trecut. Asadar 9X are prea multe functii.

Exemplul perfect de statie de heli care are tot ce trebuie si nimic in plus este Spektrum DX6i.

Aici nu vorbim de calitatea mecanica a statiei.

Heliurile din clasa V911 sunt foarte bune pentru o introducere ieftina si fara stres in lumea asta. Iti place mergi mai departe, nu e de tine, ai platit putin si ai primit in schimb un heli decent.

Pe linia asta l-as cumpara cu statia lui, daca vrei sa-l dai mai departe il vinzi mai usor RTF.
0

#13 Useril este offline   AddRien 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 June 2013 - 06:09 PM

@ Vlad1
Și mie mi se pare această telecomandă ideală, din ce am citit pe forumuri până acum. Ideală înseamnă în cazul de față, decentă.

Și eu prefer un heli mare, pentru stabilitate. Am deja unul mai mare, însă, și după primul contact cu solul i-au cam sărit penele. Aș dori să încep cu clasa micro pentru că:

1. pot „lucra” în casă cu el, deci, tot timpul.
2. fiind mai mic, rezistă mai mult - am nevoie de așa ceva, sunt la început
3. piese mai ieftine?

Sunt limitat în ceea ce privește bugetul. Deocamdată sunt dispus să dau 60 de dolari pentru un V911. Nu e singurul hobby, am unul foarte costisitor deja.

Amical și-n românește/Fiecare cum poftește (să mă numească).

@ DanB
M-a uns răspunsul tău la suflet. Precum i-am spus și lui Vlad1,aș vrea să zbor indoor mai mult,în primă fază, dar și afară. Bugetul e limitat, deocamdată. Recunosc că mi-ar plăcea un FBL, cândva...să apuc însă să zbor cu unu de-ăsta mic.

@ Stiganas

Mulțumesc pentru sfaturi. Cele mai utile. Probabil ca am să cumpăr V911-le cu telecomanda din kit. Modelul de telecomandă pe care îl are kitul din link-ul de mai sus provine de la V912. http://www.banggood....er-p-62435.html
Unii care au scris review-uri pe banggood spun că ar fi mai bună asta. Totuși, nu cred că banggood e o sursă demnă de încredere în ceea ce privește review-urile.

Aceasta postare a fost editata de AddRien: 03 June 2013 - 06:10 PM

0

#14 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 03 June 2013 - 07:14 PM

Producatorii chinezi schimba din mers specificatiile fara nici o greata.

Ca sa poti urmarii evolutia unui model cea mai buna sursa este rcgroups - acolo au topicuri nesfarsite - cu rabdare poti sa vezi cum evolueaza un model.

E cea mai de incredere sursa de informatii dar trebuie sa dai la o parte tone de posturi inutile. Cam acolo e singurul loc de unde poti sa afli daca generatia actuala e sau nu compatibila cu 9X.

Din ce am vazut din poze telecomanda nu are mufa pentru simulator.

Vezi postareaAddRien, la 03 June 2013 - 06:09 PM, a spus:

Mulțumesc pentru sfaturi. Cele mai utile. Probabil ca am să cumpăr V911-le cu telecomanda din kit. Modelul de telecomandă pe care îl are kitul din link-ul de mai sus provine de la V912. http://www.banggood....er-p-62435.html
Unii care au scris review-uri pe banggood spun că ar fi mai bună asta. Totuși, nu cred că banggood e o sursă demnă de încredere în ceea ce privește review-urile.

0

#15 Useril este offline   AddRien 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 June 2013 - 07:39 PM

Mulțumesc stiganas, încă o dată!

Mda, păcat că nu are capacitatea de comunicare cu pc-ul, la banii ăștia presupun însă că era de așteptat.

Un alt aspect: există vreo șansă să vină coletul din Europa? Mă gândesc la TVA și taxe vamale... din ce am citit aici pe forum, multora le-a venit coletul din Suedia. Pe banggood, însă, aproape toate produsele pe care le-am văzut figurează în stoc doar în China.
0

#16 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 03 June 2013 - 07:51 PM

O posibila varianta de buget ca sa poti sa te dai si pe sim: un blade msr (nu msrx) bnf (la second hand, cel nou nu cred ca se vinde decit rtf), un dx4e tot la second hand si un cablu de sim. Doar ca si la s/h iese binisor mai scump decit v911 (msr era unul la 250 ron pe forum - desi daca ai pe cineva in germania, prinzi pe ebay lejer unul cu 35+5 euro, dx4e+cablu inca vreo 100 ron). Evident fain ar fi un dx6i dar atunci chiar ca s-a dus naibii bugetul.

Aceasta postare a fost editata de DanB: 03 June 2013 - 07:52 PM

USER BANNED BY ADMIN
0

#17 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 03 June 2013 - 09:23 PM

Merita sa cumperi o cutie cu stickuri si cablu USB daca vrei simulator. Dar cel mai bun simulator de V911 este V911. Nu prea ai ce manevre sa inveti pe simulator utile pentru V911.

Daca o sa ai un heli mai mare o sa ai si o alta statie care merge cu sim. Despre vama si banggood nu stiu nimic.

Vezi postareaAddRien, la 03 June 2013 - 07:39 PM, a spus:

Mulțumesc stiganas, încă o dată!

Mda, păcat că nu are capacitatea de comunicare cu pc-ul, la banii ăștia presupun însă că era de așteptat.

Un alt aspect: există vreo șansă să vină coletul din Europa? Mă gândesc la TVA și taxe vamale... din ce am citit aici pe forum, multora le-a venit coletul din Suedia. Pe banggood, însă, aproape toate produsele pe care le-am văzut figurează în stoc doar în China.

0

#18 Useril este offline   AddRien 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 June 2013 - 11:11 PM

Încă o dată, mulțumiri!!! Apreciez sfaturile voastre și răbdarea de care ați dat dovadă!
0

#19 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 09 June 2013 - 11:49 AM

AdRien

Uite aici :

http://www.ehirobo.c...oduct_info.html

Asta e varianta cu statie model vechi care se binduieste la 9x.

Ciao Sorin
0

#20 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 07-April 12
  • Interests:Heli

Postat 14 June 2013 - 09:09 PM

Eu iti recomand 9x in combinatie cu v911, iar radiocomanda merge si ca simulator, trebuie doar un softulet (cu care te ajut daca ai nevoie) si un cablu jack mono.
Trex 600 Pro EFL | Trex 500 ESP FBL - Spektrum Dx6
Sprint 2 Sport | Tamco Raider | Speed Passion RS-2 | Turnigy SCT 1/16
My feedback
0

#21 Useril este offline   AddRien 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 June 2013 - 02:53 PM

Din păcate am dat comanda acum ceva timp, mai exact 17 zile. Mulțumesc, oricum pentru sfaturile ulterioare! Deocamdată sunt nerăbdător să ajungă. Văd că durează ceva... :unsure:
0

#22 Useril este offline   AddRien 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 June 2013 - 03:15 PM

Azi a ajuns! Deocamdată învăț ce face fiecare buton. Nu e reglat cum trebuie. Are tendința de a se învârti în jurul cozii. M-am uitat la elicea din coadă și nu se învârte. Nu ar trebui să se învârtă constant? :mellow:
0

#23 Useril este offline   AddRien 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 June 2013 - 03:26 PM

Trebuie setat corect, asta e clar. Am de studiu pe net. Am să încep cu forumul. Dacă știe cineva un link specific cu setarea lui V911, să nu ezite. Mulțumesc. :drinks:

Aceasta postare a fost editata de AddRien: 21 June 2013 - 03:26 PM

0

#24 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 21 June 2013 - 03:37 PM

E foarte posibil sa fie totul reglat bine. Ce se intampla pana se desprinde de la sol nu e relevant. Are tendinta sa o ia in stanga si sa se invarta. Poti sa il testezi tinut in mana (ca lumea sa nu iti scape) deasupra capului (nu in dreptul ochilor) si turat. Asa il simti destul de bine.

Vezi postareaAddRien, la 21 June 2013 - 03:15 PM, a spus:

Azi a ajuns! Deocamdată învăț ce face fiecare buton. Nu e reglat cum trebuie. Are tendința de a se învârti în jurul cozii. M-am uitat la elicea din coadă și nu se învârte. Nu ar trebui să se învârtă constant? :mellow:

0

#25 Useril este offline   AddRien 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 June 2013 - 10:00 PM

Merge Senzațional! M-a prins microbul, gata! Am reușit să zbor cu el. Primul zbor s-a sfârșit cu o aterizare forțată în copac. -_- Bătea ușor vântul. Din fericire, l-am recuperat. Am luat și cei 5 acumulatori suplimentari. Nu am apucat să-i încarc pe toți. E prima dată când reușsesc să zbor cu un elicopter. Nu e simplu, pot să zic însă, că i-am dat deja de gust și simt destul de bine comenzile. M-am bucurat ca un copil de 3 ani. :yahoo:
Revin cu poze. :blush:

Aceasta postare a fost editata de AddRien: 21 June 2013 - 10:01 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro