Radio Model Show 2013
Postat 01 June 2013 - 12:19 PM
Tinind cont de faptul ca pasiunea pentru Aeromodelism nu cunoaste limite, am considerat oportun sa amintesc ca in zilele de 08-09 iunie 2013 are loc Radio Model Show, la Ozzano (linga Bologna). Manifestarea isi propune sa mobilizeze intreaga ramura aeromodelistica,inclusiv partea comerciala, intr-un show unic in Italia (ca dimensiune si participare).
Toate bune!
Toate bune!
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
Postat 07 August 2013 - 02:32 PM
A trecut ceva timp de cind a-24-a editie a "Radio Model Show" si-a inchis portile. Doua zile de spectacol, shopping si relax!. Bilantul? A confirmat asteptarile: afluenta mai mica, comercianti mai putini, dar si piloti. Intr-un cuvint, aerul de criza s-a simtit si de aceasta data - asi spune, ceva mai intens fata de editia din 2012. Oricum ar fi, pasiunea merge inainte!. Eu, am fost prezent, in prima zi (simbata 08-06). Cu o zi inainte, nerabdarea si curiozitatea ating cote maxime - ce noutati vor fi in acest an?, cum va fi vremea?, ce voi cumpara?. Previziunile meteo: vreme buna, chiar f. calda. Plecarea: ora 6.00. Alaturi de mine, Franco, un foarte bun prieten. Destinatia: Ozzano Emilia (linga Bologna)- Aeroclubul "Guglielmo Zamboni". Dupa 268 km de autostrada (superba...), iata-ma in fata intrarii, punctual. Platesc intrarea (10 euro) si ma grabesc sa parchez masina in aria rezervata acestui scop. Totul este organizat si nimic lasat la intimplare. Oficial, show-ul, incepe la ora 9.00 si se termina la 18.00. Mi-am impartit timpul in asa fel incit sa pot "savura" atit demonstratiile de zbor cit si standurile comerciantilor si zona rezervata persoanelor private care isi pot vinde ceea ce au de prisos. Este inutil sa mai amintesc ca, poti sa gasesti o imensa cantitate de produse, de la nituri pina la maxi modele, accesorii si materiale de tot felul. Evidentiez standurile: Sebart, Sab Compositi, Paolo Severin, JMB jet engine. Frumusetea unor astfel de evenimente, este si aceea ca, fiecare editie aduce ceva nou atit din punct de vedere al kituri-lor, modelelor dar si din punct de vedere al tehnicilor de constructie, materialelor folosite, etc.
-O suprafata a fost destinata pentru Hely 3D - demonstratii, kit-uri, piese de schimb, etc.
-3 hangare au adapostit standurile comerciale (1500mp)+ aria externa, in aer liber.
-O imensa suprafata de teren a fost alocata persoanelor private care aveau de vinzare articole legate exclusiv de modelism - unde puteai sa faci adevarate afaceri.
-Inedita prezenta, la aceasta editie, a lui Cristian care, la virsta de numai 6 ani, a pilotat un Extra 300 maxi, executind un program 3D.
Incidente: Sebastiano Silvestri a dezintegrat un maxi F-104 cu turbina, un tripulsoreactor a ratat decolarea si risca sa ajunga in zona destinata publicului.
Timpul...a trecut pe nesimtite. Este ora 18.00! Inchiderea oficiala a programului. Cu parere de rau, urc in masina, demarez, las in urma zona Aeroclubului - deja incep sa am nostalgie - si din nou autostrada... (la fel de superba)
Concluzie:
Chiar daca criza s-a facut simtita si in acest an, spectacolul a fost la inaltime (de top) si a meritat din plin.
Revin cu foto!
Toate bune
-O suprafata a fost destinata pentru Hely 3D - demonstratii, kit-uri, piese de schimb, etc.
-3 hangare au adapostit standurile comerciale (1500mp)+ aria externa, in aer liber.
-O imensa suprafata de teren a fost alocata persoanelor private care aveau de vinzare articole legate exclusiv de modelism - unde puteai sa faci adevarate afaceri.
-Inedita prezenta, la aceasta editie, a lui Cristian care, la virsta de numai 6 ani, a pilotat un Extra 300 maxi, executind un program 3D.
Incidente: Sebastiano Silvestri a dezintegrat un maxi F-104 cu turbina, un tripulsoreactor a ratat decolarea si risca sa ajunga in zona destinata publicului.
Timpul...a trecut pe nesimtite. Este ora 18.00! Inchiderea oficiala a programului. Cu parere de rau, urc in masina, demarez, las in urma zona Aeroclubului - deja incep sa am nostalgie - si din nou autostrada... (la fel de superba)
Concluzie:
Chiar daca criza s-a facut simtita si in acest an, spectacolul a fost la inaltime (de top) si a meritat din plin.
Revin cu foto!
Toate bune
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci