Modelism - RHC Forum: ajutor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ajutor model jabo

#1 Useril este offline   angel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 12-November 08

Postat 28 May 2013 - 07:18 PM

Salutare...vreau si eu sa stiu daca se poate sa montez o radiocomanda pe o barcuta jabo, tinând cont de faptul ca este actionata de doua motoare si cârma este din motoare (stânga sau dreapta).Cum pot face sa leg la receptor motoarele pentru a reusi sa fac stânga respectiv dreapta din motoare ??
0

#2 Guest_ktalyn15bn_*

• Grup: Guests

Postat 28 May 2013 - 07:35 PM

Vezi postareaangel, la 28 May 2013 - 07:18 PM, a spus:

Salutare...vreau si eu sa stiu daca se poate sa montez o radiocomanda pe o barcuta jabo, tinând cont de faptul ca este actionata de doua motoare si cârma este din motoare (stânga sau dreapta).Cum pot face sa leg la receptor motoarele pentru a reusi sa fac stânga respectiv dreapta din motoare ??

Uita-te peste topicul asta poate te ajuta. http://www.rhcforum....n-singur-canal/
In principiu daca ai o radiocomanda mai bunicica (dpdv al softului macar) poti mixa din ea.Daca ai Turnigy9xer te pot ajuta eu.

Aceasta postare a fost editata de ktalyn15bn: 28 May 2013 - 07:36 PM

0

#3 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 28 May 2013 - 08:17 PM

...ai nevoie de un mixer rc si 2 regulatoare, sau un regulator la care vei lega motoarele in paralel prin intermediul unui mixer mecanic ,de preferat prima varianta !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#4 Useril este offline   Nicu1976 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 520
  • Inregistrat: 08-March 12

Postat 28 May 2013 - 08:52 PM

Vezi postareaangel, la 28 May 2013 - 07:18 PM, a spus:

salutare. ai nevoie de multa imaginatie ca sa o faci sa mearga ca o barcuta adevarata. poti sa i faci ce vrei , dar daca nu ii schimbi toata propulsia o sa plantezi cum plantam eu 6 lansete la distanta de 100 de metri in 60 de minute. asta fiind apa ca oglinda. daca bate vantul si sunt valuri sau curenti aste mai complicat si in loc sa vina ea la tine te duci tu dupa ea. uitate in topicul jabo1 forever si poate inveti ceva. un sfat de la mine care am umblat mult cu jabo si care inca o mai am data la un prieten , nu investii nici un leu in ea. foloseste o pana cade.

http://www.rhcforum....-jabo1-forever/

Aceasta postare a fost editata de Nicu1976: 28 May 2013 - 08:54 PM

0

#5 Useril este offline   angel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 May 2013 - 09:11 PM

Salutare...m-am gândit si eu la varianta cu un regulator si motoarele legate in paralel dar mai departe.....ceata totala.A venit un prieten cu ea si vroia sa o arunce caci a oxidat toata radiocomanda si nu mai poate fi folosita.Nu vreau sa bag multi bani in ea dar vreau sa o fac sa meargă......De ce mai am nevoie daca pun un regulator si leg motoarele in paralel ?? De unde pot lua si cât costa ?? Multumesc
0

#6 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2013 - 09:30 PM

...un mixer mecanic este format dintr-un servo micro si 2 microcontacti cu lamela de 10-15A, depinde de motoare, pt 755/40 10A sunt suficienti, mixerul mecanic poata fi inlocuit de de un dublu switch rc fara memorie ,care actioneaza 2 relee de 10A !!!
0

#7 Useril este offline   angel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 May 2013 - 09:51 PM

Mărci frumos ipsihi....nu ai sa ma crezi dar chiar am chestia aia cu un micro servo si doi micro contacti.Merci frumos de idee, dar cum sa le leg ....din regulator pleaca cele doua motoare in paralel ce realizeaza mersul inainte, si sa fac alt circuit separat legat la servoul asta cu contacti si alte trasee spre fiecare motor ??Este bine asa sau altfel ??
0

#8 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2013 - 10:33 PM

....regulatorul pe canalul 2 sau 3, servoul cu microcontacti pe canalul 1 sau 4, motoarele le pui in paralel si in antifaza prin intermediul microcontactilor (obligatoriu cu 2 pozitii, normal inchis, normal deschis), o sa-ti desenez o schema si o postez dimineata !!!
0

#9 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 23-January 09

Postat 28 May 2013 - 11:08 PM

Eu ti-as recomanda sa folosesti 2 regulatoare si mixer. Daca vrei sa investesti bani putini , te poti orienta spre un regulator dublu fara revers(sau 2 regulatoare fara revers), cu mixer incorporat ( sau extern).
Pt stabilitate, la modelul acesta de barca ti-as recomanda sa iti construiesti 2 flotoare laterale .
Tel : 0768080180
0

#10 Useril este offline   angel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 11:47 AM

Vezi postareaDigitAll, la 28 May 2013 - 11:08 PM, a spus:

Eu ti-as recomanda sa folosesti 2 regulatoare si mixer. Daca vrei sa investesti bani putini , te poti orienta spre un regulator dublu fara revers(sau 2 regulatoare fara revers), cu mixer incorporat ( sau extern).
Pt stabilitate, la modelul acesta de barca ti-as recomanda sa iti construiesti 2 flotoare laterale .

asa cum am spus nu vreau sa bag multi bani in ea si de aceea voi merge pe varianta lui ipsihi cu un regulator si servo cu doi contacti.Asta ptr ca deja le am si nu trebuie sa mai investesc.Astept schita cu montajul lor si sper sa ma descurc.Va tin la curent si multumesc frumos de idei.
0

#11 Useril este offline   stelian 

• NAVOMODELE CNX
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2400
  • Inregistrat: 01-December 08

Postat 29 May 2013 - 06:12 PM

Pana una alta ia o schema fara regulator cu un motor, daca iti pui mintea la contributie o poti diversifica !
Fisier atasat  Schema fara regulator.png (33.25K)
Number of downloads: 90
facebook
https://www.facebook...3/photos_stream

https://www.facebook...le.7/photos_all

Alte barcute construite , poze de pe alte meleaguri !
http://forum.rcdesig...read274739.html

0721 241 744 VODAFONE
0762 028 013 COSMOTE

[Mail stelianionascu@yahoo.com [/size]
0

#12 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 29 May 2013 - 08:23 PM

E vorba de 2 motoare si nu cred ca va functiona.
O sugestie pentru cazul de fata:
Fisier atasat  db1.gif (10.52K)
Number of downloads: 111 Fisier atasat  double inverseurbase2.gif (3.32K)
Number of downloads: 106
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#13 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 09:15 PM

...cam despre asta este vorba, in pozitia din imagine merg ambele motoare inainte sau inapoi, asta nu are importanta, in momentul actionarii servo echea va deschide contactul si unul sau altul dintre motoare se opreste, schema respectiva nu are nici o treaba cu alimentarea regulatorului, microcontactii sunt pe iesire !!!
...ATENTIE -microcontactii cu lamela trebuie sa fie de 10-15A, cu un contact normal deschis si unul normal inchis !!!

Fisier atasat  mix-mec.gif (128.69K)
Number of downloads: 115
0

#14 Useril este offline   angel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 09:24 PM

Multumesc frumos pentru solutiile date....din lipsa de timp in wek-end voi incerca sa fac legăturile si sa vedem ce iese.
0

#15 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 09:33 PM

Vezi postareaangel, la 29 May 2013 - 09:24 PM, a spus:

Multumesc frumos pentru solutiile date....din lipsa de timp in wek-end voi incerca sa fac legăturile si sa vedem ce iese.
....iese perfect, comanda motoarelor ramane proportionala, trebuie sa fii atent cum polarizezi motoarele, unul trebuie sa se invarta spre stanga, unul spre dreapta, elicele trebuie sa fie pereche stanga/dreapta, pt un randament bun la inaintare jetul creat de elice in spatele barcii trebuie sa fie convergent !!!
0

#16 Useril este offline   angel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 June 2013 - 10:02 PM

Salutare...pot sa va spun ca merge foarte bine ...ma refer la cele doua motoare.Inca nu le-am montat pe barcuta dar sigur vor merge si acolo.Inca odata multumesc frumos tuturor.
0

#17 Useril este offline   pier 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 10-July 10

Postat 19 October 2013 - 01:00 PM

Vezi postareaipsihi, la 29 May 2013 - 09:33 PM, a spus:

....iese perfect, comanda motoarelor ramane proportionala, trebuie sa fii atent cum polarizezi motoarele, unul trebuie sa se invarta spre stanga, unul spre dreapta, elicele trebuie sa fie pereche stanga/dreapta, pt un randament bun la inaintare jetul creat de elice in spatele barcii trebuie sa fie convergent !!!

Sa traiesti maistre am intimpinat si eu aceiasi problema si am descurcato in felul meu ,pe o placuta de lemn am pus un servo si 2 micro contacti ,tinind cont ca motorasele [de bormasina ]de 12v unu lam lasat normal si celalalt iam inversat polaritatea pentru stinga atita tot si functioneaza perfect atita tot ,daca crezi ca am gresit cu ceva te rog sa-mi spui ,cu respect
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro