Modelism - RHC Forum: Placuta termoelectrica - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Placuta termoelectrica Adaptare procesor pc

#1 Useril este offline   T.Vuia 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 29-March 11

Postat 03 June 2013 - 07:53 PM

Buna am o placa termo electrica care as vrea sa o pun la un procesor pc ,placa termo electrica se alimenteaza la 12 v pe una din parti raceste pe cealalta se incalzeste ar raci procesorul destul de bine dar nu stiu cum sa rezolv partea cu condensul .daca ma poate ajuta cineva cu un sfat e bine venit !!!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 7582044_1_644x461_element-termoelectric-peltier-12706-4-4-cm-overclocking-refrigerare-buzau.jpg

0

#2 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 03 June 2013 - 08:04 PM

Placutele tale se numesc elemente Peltier. Pt. a le folosi la racirea unui procesor e nevoie ca puterea lor frigorifica sa fie cel putin egala cu puterea disipata de procesor, altfel sistemul nu va functiona.

Succes!
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#3 Useril este offline   Rapperul 

• ••• Respect Me , NOOB •••
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 962
  • Inregistrat: 08-July 11
  • Interests:> Bodybuilding <

Postat 03 June 2013 - 08:16 PM

De ce vrei sa folosesti placa termocelectrica ? Eu unu , zic ca nu face fata la caldura disipata de un procesor , mai ales un procesor ce functioneaza pe tehnologie de 90nm ( ca idee ) .

I`ati un cooler aftermarket , deep cool , scythe , noctua , arctic + o pasta de calitate de la 20-30 lei in sus .

Eu unu am pe pc cooler aftermarket de la DeepCool si pasta Arctic Silver 5 si pe PS3 am tot pasta Arctic Silver 5 si sunt extrem de multumit de cum lucreaza impreuna .

Lasa un link cu socketu` de la procesor si o sa`ti dau cateva link`uri cu cooler`e foarte ok si un raport calitate/pret avantajos .

MANU ! :drinks:
> > > Pro Bodybuilder < < <
________________________________________________________________________________________________________________________

~ Topicul meu cu Feed-Back ~
0

#4 Useril este offline   T.Vuia 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 June 2013 - 08:18 PM

Raceste destul de bine ingheata dar mie frica de condensul ce il face nu as vrea sa ajunga pe placa !!!! aicea ar fi problema

0

#5 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 03 June 2013 - 08:23 PM

Vezi postareaT.Vuia, la 03 June 2013 - 08:18 PM, a spus:

Raceste destul de bine ingheata dar mie frica de condensul ce il face nu as vrea sa ajunga pe placa !!!! aicea ar fi problema

Ingheata pt. ca tu nu-i dai caldura de mutat. Temperatura la care ajunge nu are nici o legatura cu puterea frigorifica. De ex: daca procesorul tau disipa 50W ai nevoie de un element Peltier capabil sa mute cei 50W. Condensul va fi ultima ta grija, pt. ca, o data pus pe procesor, elementul Peltier nu va mai atinge temperaturi sub punctul de roua.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 03 June 2013 - 08:23 PM

Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#6 Useril este offline   T.Vuia 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 June 2013 - 08:24 PM

Vreau sa pun placa intre procesor si coolerul actual !

0

#7 Useril este offline   T.Vuia 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 June 2013 - 08:29 PM

Am dat iama pe youtube si au mai facut si alti, am cautat pe google date despre placa si specifica ca se foloseste si pt pc
0

#8 Useril este offline   Rapperul 

• ••• Respect Me , NOOB •••
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 962
  • Inregistrat: 08-July 11
  • Interests:> Bodybuilding <

Postat 03 June 2013 - 08:47 PM

Ce procesor si ce temperaturi ai de obicei ? Se prea incalzeste ? Lasa un link cu procesorul actual .

O pasta de calitate ai incercat ?

Conteaza destul de multicel o pasta cat de cat de Doamne` Ajuta` , eu ti`am zis ce folosesc eu deoarece n`am chef sa schimb pasta din 6 in 6 luni sau din an in an .
> > > Pro Bodybuilder < < <
________________________________________________________________________________________________________________________

~ Topicul meu cu Feed-Back ~
0

#9 Useril este offline   mastabac 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 07-November 12
  • Interests:RC cars

Postat 03 June 2013 - 09:09 PM

De ce crezi ca te intreaba lumea de procesor....

Peltierul tau are cam parametrii astia:
  • Size 40x40x4.0mm (WxDxH), weight 29g
  • Imax 5.3A, Umax 15.4V, R = 2.20 ohm, 127 couples
  • TEC1-12705 ΔT max. = 68°C, Qmax (ΔT =0) 57.0W
  • TEC1-12705S ΔT max. = 67°C, Qmax (ΔT =0) 57.0W
  • TEC1-12705HT ΔT max. = 68°C, Qmax (ΔT =0) 57.0W
Adica poate disipa maxim 57W si crea o diferenta de temperatura de 67 de grade la un consum de vreo 80W.

Acuma.... el ori lucreaza si transfera caldura, ori nu lucreaza si e cam izolator termic.

Procesorul tau poate sa mearga in gol si la 35 de grade, in sarcina si la 80 de grade... zic si eu , ca nu stiu exact ce ai...

Daca Peltierul iti merge non-stop, si procesorul merge in gol, atunci ti-l aduce la punctul de inghet si face condens.... NASPA !

Daca Peltierul iti merge non-stop, si procesorul merge in sarcina, atunci ar putea sa functioneze... desi mai trebuie calculat si in functie de timp.... OK !

Daca Peltierul nu merge si procesorul e in sarcina... NASPA !

Asadar... :) daca nu gasesti o modalitate de a face Peltierul sa mearga sincronizat la relanti impreuna cu procesorul si in acceleratie maxima odata cu el.... ia-ti gandul :)))

Eu zic sa iti iei gandul.

Mai degraba si cu sanse mai mari ti-as recomanda sa iti faci un circuit de racit glicol care sa alimenteze un radiator cu lichid de pe procesor... sau chiloti cu aer conditionat :))) o, daaaa...

Apropo, de unde le-ai luat ?

Airtronics MX-3X
STR8 Hobbytech EP buggy 1:8 (4s)
Kyosho miniZ MA010 AWD drifter Subaru Impreza STI
Kyosho miniZ MR03W: RM Porsche GT911, Atomic VDS 94mm MM
noname 3 channel coaxial heli (cred ceva echivalent Syma So32)

Anexe:
Kyosho Mad Force Kruiser MT VE 1/8 4WD
HPI Bullet MT 3.0
HPI Mini Recon 1:18

Nimic nu iti face placere daca nu te si chinuie ...
0

#10 Useril este offline   H7-25 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 242
  • Inregistrat: 28-June 12
  • Interests:modelism, fishing, surveying

Postat 03 June 2013 - 09:57 PM

Prin '93 avea asa ceva profu de inventica de la Poli Iasi aduse de pe la dezmembrarile de tehnologie spatiala sovietica unde se foloseau la racirea/incalzirea costumelor cosmonautilor (in spatiu e foarte mare diferenta de temperatura de la umbra la soare). Se pare ca se pot imbunatati performantele montand 2 suprapuse astfel partea rece a celui de deasupra va ajuta disiparea caldurii de pe partea calda a celui de dedesupt lipit pe procesor. Daca intercalezi intre ele si procesor o placa metalica buna conducatoare (cupru) suficient de groasa incat sa contina un senzor termic si sa preia variatiile termice pana intra in functiune racirea, poti atasa un circuit de termostatare extern pe care il reglezi la o temperatura convenabila. Problema acestor celule este insa randamentul net inferior clasicului cooler altfel erau folosite deja pe scara larga. Ca sa nu curga condensul pe circuit pune placa vertical :D sau da cu spray lac izolator (insa acesta impiedica putin si transferul termic). O utilizare mai buna (ideia d-lui prof. Antohi) era sa puna in masina un suport de doza pe care sa-l poata raci (cu suc) sau incalzi (ceai/ cafea) doar cu un comutator. Spor la treaba!
In God we trust, all others must pay cash!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro