Modelism - RHC Forum: Nu pot sal fac sa zboare: Sky Easy Glider (hobbyking) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Nu pot sal fac sa zboare: Sky Easy Glider (hobbyking)

#31 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3949
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 20 May 2013 - 09:35 AM

Este periculos pe langa oameni care nu au treaba cu modelismul sa zbori.Te agaseaza cu intrebari idioate,te distreaza de la zbor si adesea stau in calea pistei sau locului de aterizat.

In camp deschis,unde nu e nimeni care sa te deranjeze se zboara cel mai bine.
0

#32 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 20 May 2013 - 11:13 AM

Vezi postareaCiprian97, la 20 May 2013 - 09:35 AM, a spus:

Este periculos pe langa oameni care nu au treaba cu modelismul sa zbori.Te agaseaza cu intrebari idioate,te distreaza de la zbor si adesea stau in calea pistei sau locului de aterizat.

Eu ma gandeam, in special, la evenimente neprevazute si nefericite in care scapi modelul de sub control. Se pot intampla oricui si oricand. Cu cat mai putina populatie.. cu atat mai mici sunt sansele sa se intample un accident.

In fine, cred ca s-a inteles. Aterizati usoare! :)
0

#33 Useril este offline   Cristian Luca1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 01-May 13

Postat 20 May 2013 - 11:55 AM

Vezi postareaicsss, la 20 May 2013 - 08:48 AM, a spus:

Ma bucurc ca ti-a placut.

Totusi, daca o spuma usoara merge zburata si in spatele blocului.. un avion mai serios (sau mai mare/greu) cum zici tu, nu recomand a se zbura decat intr-un mediu controlat sau izolat, departe de spectatori. Exista riscul de accindente si trebuie ne luam toate masurile de sigurnata.

PS: Cristian zboara foarte bine, eu am ramas impresionat. :)

L-am bagat in Bahlui aseara ... si m-am ofticat ca s-a intamplat asa ceva ... scuza mea: 300 metri distanta + soarele in ochi + bad trimming (dupa ce i-am pus aripa drept iar tragea dreapta, nu am inteles de ce) = avion in apa. Am primit sfaturi cum sa il repar, si ma voi ocupa de el mai incolo. Ma bucur ca mi-a ajuns coletul in tara de la HK, sa pot repara FBL100 ala micu si sa ies cu el pe camp. :)

Vezi postarearenatoa, la 20 May 2013 - 08:51 AM, a spus:

Adica sa nu il mai vada vecina de la 7 ?! :o
No way !

Habar nu aveam ca zace in mine un pic de attention whore :D
0

#34 Useril este offline   Cristian Luca1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 May 2013 - 11:57 AM

Vezi postareaicsss, la 20 May 2013 - 11:13 AM, a spus:

Eu ma gandeam, in special, la evenimente neprevazute si nefericite in care scapi modelul de sub control. Se pot intampla oricui si oricand. Cu cat mai putina populatie.. cu atat mai mici sunt sansele sa se intample un accident.

In fine, cred ca s-a inteles. Aterizati usoare! :)

Da, deobicei nu il duc spre oameni, sau daca da, il tin la inaltime, dar zbor spre camp mai mult si acum era in Bahlui la 300 de metri de oameni , dar da, ai perfecta dreptate, riscuri sunt mereu chiar daca e din pluta
0

#35 Useril este offline   Cristian Luca1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 May 2013 - 12:18 PM

Vezi postareaCiprian97, la 20 May 2013 - 09:35 AM, a spus:

La inceput m-a deranjat dar acum am invatat ce sa le raspund rapid. Nu ma deranjeaza absolut deloc cand cineva vorbeste cu mine cand zbor. Imi plac copiii in schimb, ca sunt foarte curiosi si vor sa inteleaga. Majoritatea nu au vazut in viata lor asa ceva, si ce n-as fi dat si eu sa vad asa ceva la varsta lor. Am aflat despre acest hobby intamplator de pe net, ceea ce este oarecum trist. Cred ca intr-un fel aeromodelistii ar trebui sa fie un pic mai aproape de oameni, un om care nu practica acest hobby se poate bucura poate mai mult decat mine vazand cum il zbor. Si pentru astea mici de pluta care nu sunt asa periculoase, poate nu e chiar asa de rau

Aceasta postare a fost editata de Cristian Luca1: 20 May 2013 - 12:19 PM

0

#36 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2013 - 01:48 PM

Amerizari usoare atunci! :p

Aceasta postare a fost editata de icsss: 20 May 2013 - 01:50 PM

0

#37 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 382
  • Inregistrat: 29-September 10

Postat 20 May 2013 - 02:33 PM

Vezi postareaCristian Luca1, la 20 May 2013 - 12:18 PM, a spus:

... Nu ma deranjeaza absolut deloc cand cineva vorbeste cu mine cand zbor. Imi plac copiii in schimb, ca sunt foarte curiosi si vor sa inteleaga. Majoritatea nu au vazut in viata lor asa ceva, si ce n-as fi dat si eu sa vad asa ceva la varsta lor. Am aflat despre acest hobby intamplator de pe net, ceea ce este oarecum trist. Cred ca intr-un fel aeromodelistii ar trebui sa fie un pic mai aproape de oameni, un om care nu practica acest hobby se poate bucura poate mai mult decat mine vazand cum il zbor. Si pentru astea mici de pluta care nu sunt asa periculoase, poate nu e chiar asa de rau

Salut, ma bucur pentru bucuria ta ,
Intr-adevar, pilotarea avioanelor, e ceva foarte frumos.
Leonardo , un bun prieten de-al nostru spunea ca
"Odată ce ai zburat, vei păşi pe pământ cu ochii aţintiţi spre cer."
Trebuie doar sa ïntelegi ca nu e chiar o joaca de copii si ca accidentele ce pot surveni pot fi foarte grave!!!
imagineaza-ti ca pierzi controlul , spuma zboara de una singura si cade in viteza intr-un carut cu un mic bebe ce merge pe partea cealalta a campului impreuna cu tanara lui mamica ...
Nu trebuie sa iti spun ca cei mici au înca carnea frageda si e deajuns sa il loveasca ceva in fontanela ca s-a terminat cu el ...
Ma rog , incercam sa fiu un pic mai prapastios tocmai pentru a aduce problema aproape de retina ...
Sau , spuma zboara singura ... cade spre sosea , soferul se sperie trage de volan si urca pe trotuar unde ucide dintr-o singura clipita pe vecina de la 3 ce este insarcinata in luna a 6 ! ...

cauta cu google si o sa gasesti o intreaga lista de nefericite incidente ....
http://www.themalays...rol-helicopter/
http://www.dailymail...odel-plane.html
...
etc...

Acum sa revenim la treaba cu clubul ... este cel mai sigur mod de a invata de la cei ce stiu ...Ia-ti masurile de siguranta , zboara in spatii sigure , si sa nu ai incidente ... Invata de la cei ce stiu ...
Plus ca ai ocazia sa socializezi sa vezi oamenii in ochi ..interneturile astea ne separa tare ...
Nimic nu se compara cu compania unor prieteni ce impartasesc acelsi hobby ...

Aceasta postare a fost editata de Nanok@: 20 May 2013 - 02:35 PM

The quieter you become, the more you can hear
-- Stay Hungry, Stay Foolish! --
0

#38 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 20 May 2013 - 03:03 PM

Vezi postareaNanok@, la 20 May 2013 - 02:33 PM, a spus:

...
Plus ca ai ocazia sa socializezi sa vezi oamenii in ochi ..interneturile astea ne separa tare ...
Nimic nu se compara cu compania unor prieteni ce impartasesc acelsi hobby ...

Scrise nanok din Belgia... ati simtit departarea, nu ? :)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#39 Guest_ktalyn15bn_*

• Grup: Guests

Postat 20 May 2013 - 08:12 PM

Vezi postareaCristian Luca1, la 20 May 2013 - 12:18 PM, a spus:

La inceput m-a deranjat dar acum am invatat ce sa le raspund rapid. Nu ma deranjeaza absolut deloc cand cineva vorbeste cu mine cand zbor. Imi plac copiii in schimb, ca sunt foarte curiosi si vor sa inteleaga. Majoritatea nu au vazut in viata lor asa ceva, si ce n-as fi dat si eu sa vad asa ceva la varsta lor. Am aflat despre acest hobby intamplator de pe net, ceea ce este oarecum trist. Cred ca intr-un fel aeromodelistii ar trebui sa fie un pic mai aproape de oameni, un om care nu practica acest hobby se poate bucura poate mai mult decat mine vazand cum il zbor. Si pentru astea mici de pluta care nu sunt asa periculoase, poate nu e chiar asa de rau

Da-mi si mie din bucuria aia ^_^ Intrebarile celor care nu stiu despre ce e vorba cred ca imi iau cel putin 50% din pofta de a zbura.Asta a fost un mare motiv pentru care am luat EZ2 (sa il pot transporta in cutie) si am si acoperit cutia cu foaie alba sa nu se vada despre ce e vorba.Prefer sa creada lumea ca am o bomba inauntru decat un avion cu radiocomanda :ph34r: .Tare urat imi e sa zbor printre neaeromodelisti, poate sunt rautacios si nici mie nu imi place atitudinea asta dar nu pot scapa <_< Si tot asta m-a oprit sa fac ceva care poate nu era prea "safe" si anume sa imi lansez respectiv aterizez de la balconul apartamentului :yahoo:
Exista leac sau e mai bine asa? :lol:
0

#40 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 382
  • Inregistrat: 29-September 10

Postat 20 May 2013 - 11:30 PM

Vezi postarearenatoa, la 20 May 2013 - 03:03 PM, a spus:

Scrise nanok din Belgia... ati simtit departarea, nu ? :)

eh .. departare :)
ideea este ca întradevar conteaza sfatul primit direct , atunci cand ai nevoie de el ...
Asa am inceput si eu crezand ca pot face avionul sa zboare de unul singur ... dar m-am prins repede ca totusi e nevoie de cineva care sa iti spuna ce si cum ...
http://lh4.googleusercontent.com/-i259hQBfc40/TLLmni1LiGI/AAAAAAAALOk/AGckqFb8jqE/w625-h833-no/C360_2010-10-09+14-45-39.JPG

..dar asta dupa ce l-am "plantat" de cateva ori in porumb :)

Vezi postareaktalyn15bn, la 20 May 2013 - 08:12 PM, a spus:

...... <_< Si tot asta m-a oprit sa fac ceva care poate nu era prea "safe" si anume sa imi lansez respectiv aterizez de la balconul apartamentului :yahoo:

adica asa ceva? :D

The quieter you become, the more you can hear
-- Stay Hungry, Stay Foolish! --
0

#41 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 21 May 2013 - 12:09 AM

Exact la fel, este super zborul si filmarea :wub: tot o sa fac asta si eu pana la urma.Singura problema ar fi la aterizare caci am fereastra cam de 1,6m iar anvergura EZ2-ului este undeva la 1,4 deci... =@
0

#42 Useril este offline   emyl91 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 17-February 13

Postat 27 May 2013 - 06:13 PM

Vezi postareaCristian Luca1, la 14 May 2013 - 06:15 PM, a spus:

elevatorul pus invers era problema !! ai doamne, ce inseamna sa fi foarte entuziasmat si sa nu citesc FOARTE bine manualul ala ...

Pai citesti manualul ca sa afli ca profundor jos inseamna ridicat coada si coborat bot? :rofl:
Fizica elementara si putina logica my friend, se cere doar un minim de efort intelectual nu trebuie sa fi geniu sa practici acest hobby.

P.S eu am inceput acest hobby cu un warbird, si inca este impecabil :clapping:
Bafta si numai bine :drinks:
Art-Tech P 51 Mustang 1300 mm
Ripmax MX2 1200 mm
Multiplex Funjet

"E o chestiune de timp pana cand aeromodelul tau va deveni oale si ulcele "
0

#43 Useril este offline   aurel10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1268
  • Inregistrat: 13-August 10

Postat 27 May 2013 - 10:12 PM

Vezi postareaktalyn15bn, la 20 May 2013 - 08:12 PM, a spus:

Si tot asta m-a oprit sa fac ceva care poate nu era prea "safe" si anume sa imi lansez respectiv aterizez de la balconul apartamentului :yahoo:

Uite pe cineva care se pricepe bine, dar nu-i iese nici lui de fiecare data :lol:
http://www.youtube.c...h?v=d31fRb7JDGs
0

#44 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 27 May 2013 - 10:42 PM

Vezi postareaaurel10, la 27 May 2013 - 10:12 PM, a spus:

Uite pe cineva care se pricepe bine, dar nu-i iese nici lui de fiecare data :lol:
http://www.youtube.c...h?v=d31fRb7JDGs

Daaa, e o compilatie super, doar ca trebuie sa iti permiti sa pierzi un avion cu toata electronica pe el :rolleyes:
0

#45 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2013 - 11:02 PM

Vezi postareaktalyn15bn, la 27 May 2013 - 10:42 PM, a spus:

Daaa, e o compilatie super, doar ca trebuie sa iti permiti sa pierzi un avion cu toata electronica pe el :rolleyes:

Da, un clip reusit :)
0

#46 Useril este offline   executivul 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 195
  • Inregistrat: 10-June 13
  • Interests:RC Cars & Planes

Postat 11 June 2013 - 06:43 PM

Salut,
Sunt nou pe forum si imi cer scuze de off-topic dar voiam sa va intreb: in Iasi unde se mai intalneste lumea cu modele aero?
Eu am fost duminica trecuta la aerodromul din Dancu dar portarul mi-a zis ca acolo zboara doar planoare mari si nu e loc de jucarii cu telecomanda...
Traxxas Summit, HPI Savage XL K5.9, HK Mission-D DRB clone, HPI Mircro RS4 Drift

RCPowers home-made F35v2, RCPowers home-made F18V3, RCPowers home-made F35V3

HobbyKing SK450 Dead-Cat
0

#47 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 June 2013 - 06:53 PM

Vezi postareaexecutivul, la 11 June 2013 - 06:43 PM, a spus:

Salut,
Sunt nou pe forum si imi cer scuze de off-topic dar voiam sa va intreb: in Iasi unde se mai intalneste lumea cu modele aero?
Eu am fost duminica trecuta la aerodromul din Dancu dar portarul mi-a zis ca acolo zboara doar planoare mari si nu e loc de jucarii cu telecomanda...

Ti-am dat PM. Suna-ma si mergem impreuna duminica.

Probabil ai intrebat pe cine nu trebuie :D
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro