Deci, neavand de lucru, m-am apucat sa-mi fac curatenie, si am observat ca mai am ceva, componente sa ma apuc de treaba.
Idea era sa-mi termin cnc-ul de 2000/1600 care il am in lucru, si laser-ul de 150Watts si 2000/2300mm(cu lentile parker, cap rofin, transmisie curea de 25mm latime T5, tub laser 150W >10000ore de funct.), la fel care il am in lucru, dar fiind componentele pe drum, ma apuc de jucariile astea doua (2 sau nimic).
Adica de 2 cnc-uri de 1300/1500. Mentionez ca vor fi cu motoare servo dc si ac, vor avea break, si harmonic drive de 15/1, iar encoderele cum se vede si in poza, le-am aplicat direct pe surub. Profesionistii stiu de ce.
Deocamdata lucrez la axele x, una este aproape gata, la a doua astept sa mai aduca un surub ca nu mai era in stoc.
Sinele pe cea cu surubul pus sunt thk de 15, surub Hiwin de 20mm, profilul de aluminiu este special facut de thk pentru axe liniare.
Are margine de sprijin pentru sine, si se aliniaza perfect.
A doua axa este un pic mai lunga, are sine hiwin de 15 luate din zona de la noi, si va veni cu acelasi tip de surub de 20mm cu pas de 5 (cand va fi in stoc).
Pentru axele z am mers pe varianta originala parker (am prins un lot de 4 buc. si era pacat sa-l ratez. Oricum cat am dat pe una munceam dublu., au cursa reala de lucru de 120mm.
Dar vor fi facute in varianta de a se ridica axa pentru a introduce o menghina inalta, sau axa rotativa.
Luni sau marti voi termina si placile pe care se va aseza axa Z.
Apoi ma voi apuca de axele Y, care imi va ocupa spatiu si nu o sa mai am aer.
ps - Era sa uit: Daca are cineva nevoie de 2 sine 1240mm, cu 4 patine THK SHS (4 randuri de bile pe patina) noi noute (le-am luat prea mici), astept pm.
Aceasta postare a fost editata de mincof: 11 May 2013 - 03:34 PM