Ce carti mai citim
#1
Postat 07 May 2013 - 11:06 PM
Incep eu si o sa atasez si o poza ca sa arat ca initiator al acestui topic ca sunt o persoana serioasa, nu ca multi de pe facebook care scriu ca au vazut filme sau citit carti si cand ii intreb ei habar nu au, se uita la mine cu o mutra de parca nu ma cunosc.
Restul nu sunteti nevoiti sa puneti poze.
Am citit pana acum:
Virtuti Stramosesti - Petru Demetru Popescu
Un vapor pentru infern - Gilbert Sinoue
Ultimele zile ale Americii - Paul Erdman
Colonelul Jack - Daniel Defoe
Capitanul Singleton - Daniel Defoe
Europolis - Jean Bart
Jurnal de bord - Jean Bart
Cupa de aur - John Steinbeck
Aventurile lui Arthur Gordon Pym din Nantucket - Edgar Allan Poe
Prabusirea casei Usher - Edgar Allan Poe
Moby Dick - Melville + film din 1956
Robinsin Crusoe - Daniel Defoe (am citit-o de 4-5 ori, este cartea mea preferata si autorul preferat) + film care a fost o tampenie cu Pierce Brosnan
Expeditia Kon-Tiki (cu pluta pe oceanul Pacific) - Thor Heyerdahl + film 2012
Zodia Cancerului - Mihail Sadoveanu
Baltagul - Mihail Sadoveanu
Marele Gatsby - F. Scott Fitzgeralt - astept filmul cu Dicaprio si Tobey Maguire
Momentan citesc Iuda Ben Hur - Lew Wallace - sunt la pagina 200/500
Urmeaza :
Sa ucizi o pasare cantatoare - Harper Lee
Poezii - M. Eminescu
Zbor deasupra unui cuib de cuci - Ken Kesey + film cu Jack Nicolson
Cu saniile spre Polul Nord - Fridjof Nansen + documentar pe Discovery cand il prindeam
Intamplarile fericite si nefericite ale vestitei Moll Flanders - Daniel Defoe
Corsarul - Joseph Conrad
Insula comorii - Robert Louis Stevenson
Pagini de proza - I.L. Caragiale
Morometii - Marin Preda
Stramosii - Radu Theodoru.
#2
Postat 07 May 2013 - 11:45 PM
Am scris gresit cartea mea preferata....
#3
Postat 08 May 2013 - 07:04 AM
#4
Postat 08 May 2013 - 09:05 AM
Cel mai greu a fost Zodia Cancerului - Mihail Sadoveanu pentru ca Sadoveanu a reprodus in acea carte limbajul vechi de acum cateva sute de ani, citeam la inceput 10 pagini intr-o ora, pana m-am obijnuit cu toate cuvintele acelea care nu mai exista in prezent.
#5
Postat 11 May 2013 - 11:53 PM
Hai ca cei de 30 de ani si in sus poate sunt obositi de la munca si nu mai au energie, dar copiii de scoala generala si cei de liceu nu au de citit pentru la scoala ? Un Baltag, un Ion etc.
#6
Postat 12 May 2013 - 08:31 AM
Acum citesc Orizonturi rosii - Ion Mihai Pacepa si imi place foarte mult, e usor de citit si e foarte interesanta. Pacepa a fost consilierul personal al lui Ceausescu si seful D.I.E. pana in 1978 cand a fugit in America. A scris mai multe carti, aceasta fiind prima, la putin timp dupa ce a ajuns in America. Multi spun ca a avut o contributie foarte importanta la caderea comunismului, altii spun ca in cartea lui sunt multe minciuni. Eu personal astept cu nerabdare sa o termin si sa o citesc pe urmatoarea.
Spor la citit!
#7
Postat 12 May 2013 - 09:09 AM
Acum am terminat de citit Iuda Ben Hur (O poveste despre Hristos) - General Lew Wallace.
Actiunea se petrecea in acelasi timp in care a trait Iisus Hristos, doua destine in aceeasi carte, e cu nasterea Lui, cu cei trei magi etc.
Sa nu faceti confuzia sa credeti ca se refera la Iuda tradatorul, nu, acesta este alt Iuda, se numeste asa ca este din Iudeea, in carte apare si celalat Iuda care a fost tradatorul.
Am vazut si filmul de 3 ori, este superb, in 1959 cand a fost facut a primit 11 premii Oscar.
Carte nerecomandata ateilor.
http://www.imdb.com/title/tt0052618/
O scurta descriere a filmului :
Citeaza
#8
Postat 12 May 2013 - 10:13 AM
http://en.wikipedia....llennium_series
Nu e o carte de referinta, nimic "greu" / filozofic / profund / must read etc. dar stilul in care e scrisa m-a facut sa o citesc pe banda rulanta, chestie care nu s-a mai intimplat de multi ani. E tradusa si in limba romana.
ps: de curind a fost facut un film dupa ea, dar pentru cei care nu au citit cartea nu are nici un sens (nu poti sumariza 3 volume groase intr-un film) iar pentru cei care au citit cartea filmul e o gluma proasta.
Aceasta postare a fost editata de DanB: 12 May 2013 - 10:13 AM
#9
Postat 12 May 2013 - 10:34 AM
The Girl Who Played with Fire (Flickan som lekte med elden, literally, The girl who played with fire) (2006)
The Girl Who Kicked the Hornets' Nest (Luftslottet som sprängdes, literally, The air castle that was blown up) (2007)
The Girl with the Dragon Tattoo este film cu Daniel Craig si mai este si o varianta scandinava, parca. Cred ca sunt filme dupa toate trei, dar nu stiam ca sunt dupa carti facute.
Aceasta postare a fost editata de Memento: 12 May 2013 - 10:36 AM
#10
Postat 13 May 2013 - 08:45 AM
Mihail Drumes- Elevul Dima dintr-a spatea
Recreatia Mare - Mircea Santimbreanu
Ambele mi se par interesante, Recreatia Mare are mai multa actiune :yahoo:
Invata-ti copilul sa iubeasca masinile si nu va avea bani de droguri.
#11
Postat 15 May 2013 - 02:09 PM
Actiunea este vazuta prin ochii unei fetite de clasa intai, care era mai baietoasa, impreuna cu fratele si un amic fac tot felul de pozne, imi aduceau aminte de mine cand eram mic si petreceam toate vacantele la tara la bunici.
Tatal lor era avocat si-l apara pe un negru care era acuzat ca a violat o fata alba, de aceea era numit prin oras si de colegii copiilor la scoala "ciorlingau", are cartea rasism si e si cu limitari ale oamenilor specifice pentru acea vreme.
Cine vrea sa afle deznodamantul procesului este invitat sa citeasca cartea, o recomand, am citit-o in doua zile, este genul de carte care nu-ti mai vine sa o lasi din mana pana n-o termini.
Este si film, cine vrea sa-l vada, alb-negru si actorii joaca remarcabil de expresiv.
#12
Postat 18 May 2013 - 02:55 PM
Am citit contoarele si intretinerea. Mi s-a parut cam hermeneutica aceasta lectura pentru emisfera din dotare.Cel mai mult imi place sa lecturez sticla bancomatului; superb deznodamantul: `` va rugam sa ridicati suma solicitata``.... (mesaj subliminal de aplicabilitate si dorinta perversa de repetabilitate endless).<<<emoticon: catzel cu limba scoasa si $-$ in pupile>>>
PS. Lasand gluma la etaj, se spunea ca lectura este atat un fenomen social cat si unul psihologic. Social sigur nu mai este in prezent; doar individual. Iar psihologic-da. Asta nu reprezinta un avantaj din doua motive:
1.Diversitatea mesajelor s-au restrans la subiecte tabloid (chilotzareala).
2. Fiind un fenomen psihologic, este exploatat la maxim pentru castig maxim. Pe asta se poate discuta zile... (conspiratii de toate tipurile, aliens, untold stories, real history,,,,etc,etc; toate fiind produse special pentru a satisface (contra cost) EUL frustrat de diverse aspecte negative generate de specificul sistemul social)
FELICITARI totusi celor care inotand prin maculatura mai descopera ceva pozitiv sau de calitate.
Vreau sa cumpar ``sange satanic`` ; cica ar fi ceva nou si refulant.
Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 18 May 2013 - 02:57 PM
#13
Postat 19 May 2013 - 09:32 PM
Poate o sa incerc si cartea Sânge satanic - Cristina Nemerovschi
Citeaza
Prima carte din trilogia “Sânge satanic”. Vezi cartea a doua din trilogie – “Ani cu alcool și sex”.
Ascult black metal, sunt ateu, lumea mă crede satanist, sunt bisexual, mizantrop, uneori doar misogin, scriu o carte, beau în fiecare zi şi mă droghez în fiecare săptămână – așa se autocaracterizează M., personajul principal din romanul Sânge satanic.
Personajul principal al romanului trăiește o dublă poveste de dragoste: Am un iubit, B, și o iubită, R. În acest threesome este atrasă pe parcurs și D., o adolescentă de 14 ani, sora lui R. Totul se desfășoară pe un fundal haotic, pe care se profilează moartea, sinuciderea, fără a ști în unele momente unde se termină realitatea și unde începe nebunia.
Mizantropie, droguri, moarte, wild parties, ură, cimitire, incest, alcool, popi, boală, metal, rockotecă, sex cu părinții, depresie, umor negru, sado-masochism, izolare, crimă, animale ciudate care îți apar în somn… Ce gust și ce culoare au experiențele unui nihilist din 2010? Dacă ar fi trăit în lumea cu care se joacă M., ar fi purtat Stavroghin brățări cu țepi și cruci întoarse? Ar fi dormit Holden Caulfield, beat, pe băncile celei mai true bodegi? Ar fi ucis Maldoror corporatiștii și vedetele Tv, după care s-ar fi băgat la headbanging pe Cannibal Corpse?
Dacă nu vă este teamă de introspecții demonice în nopți gri la capătul cărora ființa ar putea pierde toată familiaritatea ce o definește, pășiți cu încredere în lumea întunecată din Sânge satanic. Veți avea noroc și veți găsi calea de întoarcere, sau…?
“Până la urmă, toţi ar trebui să avem sânge satanic, dacă asta e antidotul la uluitoarea, nesfârşita prostie omenească. Romanul Cristinei e un obuz gata să explodeze în capul tuturor celor cu gusturi proaste şi al ignoranţilor. Un roman atât de viu, de actual, în care disperarea în faţa umanităţii ratate se exprimă printr-un umor mortal. Inteligenţă, viteză, vocabular verde, autentic. Citind, îţi aduci aminte că mare parte dintre cei care și-au dat viaţa la Revoluţie au fost rockeri. Critică nemiloasă şi zurlie, cartea mai este şi un imn închinat naivităţilor şi entuziasmelor adolescentine. Niciodată clişeistică, exprimarea este spectaculoasă. Asemenea unui skijet, aş zice, dacă nu aş urî tot ce ţine de tehnică. Sânge satanic este un manual de igienă a creierului în timpuri când capetele majorităţii bolborosesc de toxine şi slănină. Toţi ne regăsim între pagini – de la manelişti, până la babele din troleu, sau îndrăgostiţii cinici sub clar de lună.” (Felix Nicolau)
“Sânge satanic e o carte excepţional scrisă, care nu seamănă cu nimic! Cristina Nemerovschi iese din clişeele scrisului şi creează o viziune epică atât de convingătoare, încât, citind-o, te simţi imediat contaminat de aventura adolescenţei răzvrătite.” (Doina Ruști)
“Adevăratul “Trainspottin’” aici e de căutat. Dacă Dostoievski s-ar fi întâlnit cu Irvine Welsh ar fi putut pune de-o coproducţie, iar un tânăr Tarantino s-ar fi apucat s-o demoleze prin ecranizare!” (Dan-Silviu Boerescu)
“Romanul e bine scris, limbajul e viu și necenzurat, atmosfera bahică și anti-socială este credibilă și i se potrivește perfect personajului. O carte care se citește ușor și cu interes, care acoperă o plajă mare și lberă, cum nu prea mai e cea de la Vama Veche, unde ajung – firesc – personajele cărții, restul acțiunii având loc la București, adică aici și acum” (Mihail Vakulovski)
#14
Postat 24 May 2013 - 11:33 PM
Memento, la 19 May 2013 - 09:32 PM, a spus:
Poate o sa incerc si cartea Sânge satanic - Cristina Nemerovschi
sange-satanic-editia21.jpg
0_o.
Interesant.
Eu m-am apucat de "Hunger Games", o să dureze mult să îl termin.