2 motoare pe un singur canal? posibil?
Postat 22 April 2013 - 08:48 PM
Intrebarea mea este daca pot lega doua motoare la canalul de servo(directie stanga/dreapta), adica atuci cand rotesc spre dreapta sa mearga un motor iar cand actionez staga celalalt motor.
Vorbim de o telecomanda tip pistot cu doua canale - Throttle si Steering, cum sunt cele pt auto.
Este posibil?
multumesc :good:
Postat 23 April 2013 - 12:09 PM
Pentru conexiunea logica intre steering si ele (si pentru a obtine separarea miscarilor stanga/dreapta pe servo-uri separate) se foloseste functia de mixaj a radiocomenzii (bineinteles e nevoie de o radiocomanda care sa aiba asa ceva).
Bineinteles experimentul de mai sus a fost doar un exercitiu de genul "proof of concept", fara utilitate practica.
Postat 24 April 2013 - 08:52 PM
Ori folosesti o telecomanda simpla, un montaj de genul http://www.rhcforum....__1#entry597952 si doua esc-uri
Ori modifici un esc (se separa in doua puntea H de iesire, ramin doua jumatati fiecare comanda cite un motor)
Postat 25 April 2013 - 11:51 AM
DanB, la 24 April 2013 - 08:52 PM, a spus:
Ori folosesti o telecomanda simpla, un montaj de genul http://www.rhcforum....__1#entry597952 si doua esc-uri
Ori modifici un esc (se separa in doua puntea H de iesire, ramin doua jumatati fiecare comanda cite un motor)
Multumesc mult Dan,
Cer prea mult daca te rog sa-mi dai mai multe detalii legate de varianta 3, modificarea esc (o poza sau o schema, orice)
Mihai
Postat 25 April 2013 - 12:25 PM
ovidiugm, la 23 April 2013 - 12:09 PM, a spus:
Pentru conexiunea logica intre steering si ele (si pentru a obtine separarea miscarilor stanga/dreapta pe servo-uri separate) se foloseste functia de mixaj a radiocomenzii (bineinteles e nevoie de o radiocomanda care sa aiba asa ceva).
Bineinteles experimentul de mai sus a fost doar un exercitiu de genul "proof of concept", fara utilitate practica.
Multumesc Ovidiu,
Am tot cautat o teleconada care sa aiba si functia de care ai pomenit (mix channel), dar cea mai ieftina este undeva la 400 ron.
Eu caut o solutie mai ieftina, vreau sa inlocuiesc electronica si motoarele de pe un rescue boat care tocmai s-a prajit.
Componentele erau de pe o barca din china Sped X Cyclone
Cele doua motoare ma ajutau sa directionez barca foarte usor si fara carma.
Mihai
Postat 25 April 2013 - 12:39 PM
Merita luate in considerare solutiile lui DanB, cele de la punctele 2 si 3, sunt sigur ca ai iesi mult mai ieftin asa ;).
Postat 25 April 2013 - 06:06 PM
- la rescue boat nu legi cite un esc (fara revers) + motor pe cite un canal si folosesti o telecomanda cu doua stick-uri, nu una tip pistol? asta in ideea ca nu ai una desteapta si faci un mix care sa-ti simuleze o cirma din diferenta de turatie a motoarelor
- tu trebuie sa poti comanda si simultan motoarele daca nu vrei sa te invirti in cerc, ori tu vrei sa le comanzi pe rind din acelasi canal...?
Aceasta postare a fost editata de DanB: 25 April 2013 - 06:07 PM
Postat 25 April 2013 - 09:03 PM
De mers mergea in felul urmator:
- cand apas throttle merg ambele motoare - barca inainteaza drept - ca solutie leg ambele moto la un canal-throttle
- cand invart spre stanga sau dreapta steering, merge doar moto stanga sau dreapta - asa vireaza - nu am solutie :wacko:
Eu vreau sa inlocuiesc chinezarile cu ceva mai durabil, asa ca incerc sa imit cumva ce au facut chinezi.
Postat 25 April 2013 - 09:30 PM
Varianta pe care as merge eu in lipsa unei statii cu mix-uri: luat o statie de heli (4 canale e suficient), facut si la mansa de gaz arc pentru revenire pe mijloc, luat doua esc-uri, legat fiecare motor la un esc si fiecare esc la canalul corespunzator miscarii sus-jos a cite unei manse (throttle si elevator pe rx). La unul din esc-uri izolat firul rosu, ca altfel dau bec-urile unul peste altul si nu iese bine.
In felul asta ai fiecare motor pe mansa lui, vrei sa mergi drept dai de ambele manse la fel de mult, vrei viraj obtii din diferenta comenzilor de la manse.
Numai sa merite barca atita electronica bagata in ea
Postat 25 April 2013 - 09:50 PM
De meritat cred ca merita - scoate alte barici avariate la mal, mai scumpe :rolleyes: http://www.youtube.c...e&v=d5NyKobwhmQ
Si mai este si avantajul 2,4 raza mai mare de actiune
Ramane sa fac un calcul sa vad care varianta este mai ieftina, cu carma si un regulator la ambele moto sau ideia ta.