Ultimele poze de azi:
Coca este lacuita pe interior, in a doua poza am matrita pentru plumb, astept sa se usuce foarte bine iar probabil sambata turnam plumbul.
Sforile (nu stiu cum se numesc in termeni marinaresti) sunt puse doar pentru reglaje si setari, cele finale vor fi verde fluorescent :)
Acum problema mare pe care nu prea stiu cum sa o rezolv.
Ca optiuni de materile pentru vela am folie termo din trusa de prim ajutor a masinii, probabil e similar cu mylar-ul si astazi am gasit la un magazin de textile un fel de fas cauciucat, usor si rezistent, argintiu. Am taiat azi vela foc din acel fas argintiu si am pus-o sus sa vad cu e, dar nu prea imi place. Am pus si anunt la cumparari pentru dacron, mylar, icarex sau ripstop, din cate am inteles sunt materialele preferate pentru vele.
Dupa ce am taiat vela, am observat ca marginea are tendinta de a se desira, asa ca am folosit leucoplast-ul din trusa de prim ajutor pentru a face o bordura. Proasta miscare, nu se lipeste bine si arata ca dupa razboi.
Daca va fi sa folosesc dacron sau ripstop, va fi aceasi problema cu marginile. Deci cumva trebuie sa gasesc rezolvarea la acesta problema. Am cautat pe forum dar nu am reusit sa gasesc un tutorial cap coada despre cum se fac velele si ce materiale se pot folosi.
Orice ajutor e binevenit.