Modelism - RHC Forum: Vand instalatii biodiesel - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Vand instalatii biodiesel orice capacitate

#1 Useril este offline   smeagle 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 154
  • Inregistrat: 28-November 10

Postat 16 June 2011 - 08:20 PM

Vand instalatii biodiesel complete inclusiv sistem de filtrare cu rasina ionica ; preturile mai jos instalatiile fiind calculate pe capacitate la sarja (o sarja dureaza cam 3-4 ore in fucntie de instalatie).

1. 30 lt - 2800 (3200) ron
2. 50 lt - 4400 (4800) ron
3. 120 lt - 5500 (6000) ron
4. 200 lt - 6400 (7000) ron
5. 300 lt - 7200 (7700) ron
6. 450 lt - 9750 (12500) ron

Preturile din paranteze sunt pentru vasul principal din inox (stock este din tabla) , contin filtru si tot ce trebuie (panou comanda , rezistente electrice , pompe , etc totul intr-un cadru compact).

detalii aici , pe mail sau mess (ingrazvan) sau la tel: 0762 612 452

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00589.JPG
  • Imagine atasata: DSC00639.JPG

0

#2 Useril este offline   Cosmin21 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 18-April 11

Postat 16 June 2011 - 08:55 PM

Vezi postareasmeagle, la 16 June 2011 - 08:20 PM, a spus:

Vand instalatii biodiesel complete inclusiv sistem de filtrare cu rasina ionica ; preturile mai jos instalatiile fiind calculate pe capacitate la sarja (o sarja dureaza cam 3-4 ore in fucntie de instalatie).

1. 30 lt - 2800 (3200) ron
2. 50 lt - 4400 (4800) ron
3. 120 lt - 5500 (6000) ron
4. 200 lt - 6400 (7000) ron
5. 300 lt - 7200 (7700) ron
6. 450 lt - 9750 (12500) ron

Preturile din paranteze sunt pentru vasul principal din inox (stock este din tabla) , contin filtru si tot ce trebuie (panou comanda , rezistente electrice , pompe , etc totul intr-un cadru compact).

detalii aici , pe mail sau mess (ingrazvan) sau la tel: 0762 612 452

Ce produce mai exact?
Ulei pt gatit?
0

#3 Useril este offline   smeagle 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 08:59 PM

din uleiul pentru gatit produce biodiesel adica biomotorina care se poate folosi in locul motorinei la motoarele diesel ... nu numai din uleiul de gatit ci orice tip de ulei vegetal (soia , rapita , floare , etc ) ; procesul este de extragere a glicerinei din ulei astfel vascozitatea este apropiata de cea a motorinei .
0

#4 Useril este offline   Cosmin21 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 18-April 11

Postat 16 June 2011 - 09:08 PM

Vezi postareasmeagle, la 16 June 2011 - 08:59 PM, a spus:

din uleiul pentru gatit produce biodiesel adica biomotorina care se poate folosi in locul motorinei la motoarele diesel ... nu numai din uleiul de gatit ci orice tip de ulei vegetal (soia , rapita , floare , etc ) ; procesul este de extragere a glicerinei din ulei astfel vascozitatea este apropiata de cea a motorinei .

Deci instalatia doar proceseaza uleiul pt ai mari vascozitatea, nu il produce, nu?
0

#5 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2455
  • Inregistrat: 15-January 09

Postat 16 June 2011 - 09:13 PM

Apoi, uleiul de gatit e mai scump ca motorina.
Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

#6 Useril este offline   smeagle 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 09:17 PM

instalatia executa o reactie chimica prin care uleiului ii scade vascozitatea datorita eliminarii glicerinei , motorina obtinuta costa 0,7 ron fara costul uleiului ; uleiul uzat se poate lua de la colectori cu 1,8 ron deci 1 lt de biodiesel se obtine cu 2,5 ron in medie ...

dar ii rog pe cei sub 20 de ani care nu au legatura cu autovehiculele rutiere sa numai scrie , multumesc
0

#7 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2455
  • Inregistrat: 15-January 09

Postat 16 June 2011 - 09:34 PM

K, 2.5lei litrul, eu cred ca, ce iei pe mere dai pe pere, sunt curios care sunt avantajele si dezavantajele instalatiei auto, cat de repede se duc injectoarele, mai trage motorul in aceeasi parametri, deobicei cand folosesti o motorina de proasta calitate ai f multe sanse sa schimbi si injectoarele. Pe ce motoare, sau mai bine spus, unde ai probat sau pe ce ai probat acest combustibil, doar pe tractoare sau masini industriale....
Scuze dar sunt curios, e o inventie super daca poti folosi acest combustibil pe orice auto diesel.
Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

#8 Useril este offline   smeagle 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 June 2011 - 06:29 AM

instalatia de biodiesel nu se monteaza pe masina , este o instalatie independenta ; biodieselul functioneaza pe orice diesel , atat cele non euro cat si cele euro 4-5 cu filtru de particule ; eu personal folosesc la un fiat ducato euro 2 de cativa ani numai cu asa ceva (doar iarna nu merge pt ca coaguleaza la sub -5 grd) si pe masina mea personala de 1 an un bmw din 99 euro 3 ; am cunostinte care au folosit la mercedes atego pompe duze , man (asta la camioane 7,5 tone) , bmw seria 5 din 2007 ; ford transit ; fiat punto jtd ; si alte masini mai noi sau mai vechi ... nu se uzeaza prematur niciun injector sau pompa , nu este o motorina mai slaba , chiar ungerea este mai buna (asta mi-au spus-o si niste pompangii) , la tractoare merge foarte bine ; la anumite motoare pierde putere putin la altele nu , de la caz la caz , consumul poate creste putin sau nu la fel de la caz la caz . Unii americani au sute de mii de mile numai cu asa ceva cautati si pe forumurile lor , si de cativa ani de cand sunt in domeniu nu am auzit la nimeni ca a picat injectia de la asa ceva .
Daca mai aveti nelamuriri , adresatile sa va lamuresc .
0

#9 Useril este offline   daniel_hnatec 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 698
  • Inregistrat: 09-August 09

Postat 17 June 2011 - 10:06 AM

Vezi postareasmeagle, la 17 June 2011 - 06:29 AM, a spus:

instalatia de biodiesel nu se monteaza pe masina , este o instalatie independenta ; biodieselul functioneaza pe orice diesel , atat cele non euro cat si cele euro 4-5 cu filtru de particule ; eu personal folosesc la un fiat ducato euro 2 de cativa ani numai cu asa ceva (doar iarna nu merge pt ca coaguleaza la sub -5 grd) si pe masina mea personala de 1 an un bmw din 99 euro 3 ; am cunostinte care au folosit la mercedes atego pompe duze , man (asta la camioane 7,5 tone) , bmw seria 5 din 2007 ; ford transit ; fiat punto jtd ; si alte masini mai noi sau mai vechi ... nu se uzeaza prematur niciun injector sau pompa , nu este o motorina mai slaba , chiar ungerea este mai buna (asta mi-au spus-o si niste pompangii) , la tractoare merge foarte bine ; la anumite motoare pierde putere putin la altele nu , de la caz la caz , consumul poate creste putin sau nu la fel de la caz la caz . Unii americani au sute de mii de mile numai cu asa ceva cautati si pe forumurile lor , si de cativa ani de cand sunt in domeniu nu am auzit la nimeni ca a picat injectia de la asa ceva .
Daca mai aveti nelamuriri , adresatile sa va lamuresc .

Din cate stiu la pompa oricum se foloseste un mic procent de biodiesel, deci noi deja folosim (uni stim, altii nu) biodiesel, procentul cred ca se situeaza in jurul valorii de 5%.
Completeaza, te rog, locatia la profil ca sa stim si noi unde se poate vedea o instalatie de acest tip.
Ceva date tehnice: este handmade sau importat, are garantie, presupune mentenanta, cam ce costuri de exploatare are sa zicem instalatia cea de 30l (inclusiv costuri de mentenanta).
Mai multe poze se poate, daca nu aici la mine pe mail daniel_hnatec@yahoo.com.

Am vazut la fifth gear ca intr-un mercedes mai vechi au pus ulei de gatit de la restaurante, deci nefiltrat si fara sa i se modifice vascozitatea, si au mers cu el cateva sute de km......fara probleme, nu stiu cum si ce afecteaza in timp.... dar se pare ca motorul diesel a fost proiectat pentru a funtiona cu ulei de soia sau rapita (nu mai stiu exact, dar sigur nu pentru motorina).

Astept mail,
Stima
Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea

Schumacher Mi4LP
Hobao Hyper Competition ST
Hobao Hyper 7
LRP S8BX team X 2
LRP S8BX
Traxxas Revo => crawler
Hpi Wheely King
Sanwa M11X
0

#10 Useril este offline   smeagle 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 June 2011 - 06:53 PM

Da , am completat locatia la profil , atelierul nostru se afla defapt in Ciorogarla locatia de altfel unde se pot si vedea aceste instalatii. Ele sunt realizate in atelierul nostru de confectii metalice , se ofera garantie si nu necesita o mentenanta de-a lungul timpului , deasemenea instalatiile sunt sisteme bloc deci nu necesita un montaj anume sau punere in functiune de personal calificat ele plecand de la noi cu proba impreuna cu clientul pentru instruirea asupra procedeului si scolarizare .
Instalatiile nu necesita a se schimba nimic mecanic ci doar solutiile chimice pentru reactie , nu presupun costuri de intretinere .
Da se poate merge pe ulei direct (eu am clineti care fac acest lucru) diferenta este ca filtrul de motorina trebuie schimbat destul de des pentru ca pasla lui se imbacseste datorita uleiului cu glicerina ca si compus ce face parte din solutie ; daca se doreste totusi a se folosi doar ulei se poate monta un filtru de ulei de motor in locul celui de motorina si atunci problema este rezolvata .
Primul motor diesel a functionat pe ulei de arahide .
Acum voi trimite colegului daniel poze pe e-mail .
0

#11 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 18 June 2011 - 03:26 PM

Biodieselul functioneaza ca un diluant slab si curata toata mizeria de npe conducte aparand necesitatea schimbarii mai dese a filtrului de combustibil.De asemenea si consumul creste usor.Ce fel de substante se mai folosesc in afara de ulei uzat si grasimi mi se pare metanol si acid sulfuric.Toate acestea sant substante pe lista neagra in romanica nu stiu cum le-ar putea obtine o persoana fizica.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#12 Useril este offline   smeagle 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 June 2011 - 06:09 PM

da , biodieselul curata conductele si mizeria de pe ele inclusiv rezervor de aceea se recomanda schimbarea in primii 500 km apoi 1000 km si pe urma normal la revizia de 10000 , 15000 cat este al fiecare . La masinile mai noi nu e cazul intrucat nu s-a strans de-a lungul timpului asa multa mizerie si depunere .
Ca si substante aferente se mai foloseste metanol si soda caustica , metanolul se poate achizitiona si pe persoana fizica de la fabrica Victoria Brasov , Viromet SA cu declaratie pe proprie raspundere si ce acte si avize mai cer ei ... se poate face multa lume face in Romania asa ceva , clinetii mei sunt cei cu 1-2 tractoare sau cu 1-2 camioane dar si multi cu masini mici .
0

#13 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 20 June 2011 - 06:38 AM

Daca schimbi filtrul de motorina la fiecare 1000km inseamna ca mai adaugi in costul carburantului 120lei pe fiecare 1000km. Dupa calculele mele la 10000km mai vine 1200lei in plus. Pretul / litru ajunge 4,5-5lei. Asta calculat la un consum mediu de 7l/100km. Pentru 1leu la litru nu risc sa schimb o pompa de injectie de inalta presiune de 2500 euro. Poate la tractoare si camioane mai vechi s-ar justifica, dar nu cred ca cineva cu un cap de camion euro5 , ar merge cu asa ceva, sa miroase in urma lui a gogosi. Parerea mea.
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#14 Useril este offline   smeagle 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 June 2011 - 05:44 PM

filtrul se schimba doar odata adica prima data la 1000 km apoi normal la revizie , ba da orice auto merge , mai ales in Germania unde se gaseste de altfel si la pompa ...nu se intampla nimic nu cade nicio pompa , nu s-a intamplat asta la nimeni
0

#15 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 21 June 2011 - 05:47 AM

Foarte tare instalatia. Totusi daca citesti pe forum o sa vezi ca este o problema cu achizitionarea de metanol.

Stiu doua persoane care puneau direct ulei de floarea soarelui atunci cand uleiul era mai ieftin ca motorina.

Poti sa ne dai detalii despre locurile de unde se poate cumpara ulei ars ? Exista alternativa la metanolul ala ?
DT
0

#16 Useril este offline   smeagle 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 June 2011 - 06:28 AM

la metanol ar fi etanolul (dar banuiesc ca e mult mai scump fata de metanol care e 2 ron litrul) , cei care colecteaza ulei ii gasiti pe net sunt cativa prin bucuresti , cluj si nu numai ...
0

#17 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 June 2011 - 06:39 PM

Inca un aspect important este ca daca masina e in garantie si se defecteaza pompa de injectie din cauza imbacsirii cu mizeria din biodiesel pierzi garantia pe el si costa numai 2-3mii de euroi una.
Biodieselul nu poate fi folosit pe orice fel de masina deci nu este universal.100% nu poti fi sigur ca va functiona impecabil pe durata exploatarii.
Merita pentru tarani care au 1-2 hectare semanate cu floarea soarelui si au materia prima gratis.
Dar sa vezi pe un orasean sa umble la "culdusit" dupa ulei uzat sau grsimi uzate nu prea intra in scenariu.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#18 Useril este offline   smeagle 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 July 2011 - 07:18 PM

uleiurile uzate se gasesc si se cumpara de la colectori , nici eu nu stau sa le colectez de la restaurante sau nici altii care au altceva de facut ... clientii mei la instalatii sunt aceia care au 1-2 camioane (sau mai multe) , tractoare , dubite in special transportatori , binenteles ca nu merita eforul pentru o persoana sau familie care consuma 50 lt de diesel maxim pe luna , aici economia vine cand vorbim de sute si mii de litrii ...
0

#19 Useril este offline   mobi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 508
  • Inregistrat: 27-May 04

Postat 14 November 2013 - 06:44 AM

Mai e de actualitate?
0

#20 Useril este offline   smeagle 

• Membru