Modelism - RHC Forum: Homemade Bumper - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Homemade Bumper

#1 Useril este offline   octi 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 191
  • Inregistrat: 10-November 09
  • Interests:Navomodelism,automodelism,etc

Postat 27 March 2013 - 05:57 PM

Buna ziua.Doresc sa incep confectionarea a 2 spoilere auto(fata si spate) din polistiren dupa care facuta matrita si realizate din fibra de sticla.
As dorii sfaturile voastre.Daca se poate realiza ce vreau eu,ce metode de lucru as putea aborda si orice alt lucru care ma va putea ajuta.
Modelul de spoiler pe care doresc sa il convectionez e urmatorul:
Multumesc anticipat pentru sfaturi,pareri!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 21c5uew.jpg
  • Imagine atasata: bild094cx1.jpg

0

#2 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 27 March 2013 - 06:45 PM

Nu stiu daca merita investitia in materiale, scule si timp de lucru de care ai nevoie pentru a putea iesii la calitatea celor din fotografie. Cred ca ai iesii mai ieftin cu mult, daca le-ai cumpara.

P.S. Frumoasa masina

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 27 March 2013 - 06:46 PM

Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#3 Useril este offline   octi 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 March 2013 - 09:25 PM

Problema e ca scule si timp am...materialele raman dar tot as iesi mai ieftin ..zic eu decat..800 lei ceva...tot contrafacut nu original.Unul original depaseste 1500 lei.
0

#4 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 04:45 PM

Vezi postareaocti, la 27 March 2013 - 09:25 PM, a spus:

Problema e ca scule si timp am...materialele raman dar tot as iesi mai ieftin ..zic eu decat..800 lei ceva...tot contrafacut nu original.Unul original depaseste 1500 lei.

Ala e injectat in plastic la presiune, tu SIGUR nu ai sa il scoti la calitatea si elasticitatea aluia si sa te apropii cat de cat la calitatea aspectului o sa bagi la chit de o sa te plictisesti, asta daca nu cumva ai vreun matriter adevarat care sa iti scoata matrita la COTE si FINIJAJE si care iti va lua pe matrita cat 2 masini noi, dar daca zici ca ai timp poti sa incerci. Materiale gasesti pe toate drumurile, problema este sa sti unde sa cauti ceea ce ai nevoie.

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 28 March 2013 - 04:48 PM

0

#5 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 28 March 2013 - 08:09 PM

Fibra de sticla si rasinile speciale nu sunt chiar asa de ieftine ... iar daca e facuta exclusiv din fibra de sticla cred ca va iesi casanta .. cum ai atins o bordura cum ai lasat o bucata pe asfalt .. faceau unii pe vremuri pentru Dacia si Oltcit .. or face si acum la asa zisul Tunning dar nu se pot compara cu cele originale.
Te poti juca pe o bucata mica .. iei un bloc de polistiren .. 100x100 x50 mm .. il rotunjesti putin pe la colturi sau cum vrei tu ( cu smirghel si cutter ) dupa care incerci sa il imbraci cu fibra .. simplu nu ? .. daca ti se va parea greu va trebui sa gandesti de cate ori mai greu va fi de facut piesa mare .. de cate ori este mai mare de atatea ori mai greu va fi ..
Daca insa ti se va parea floare la ureche , deja poti trece la productie de serie .. vreau si eu vre-o 2,3 buc .. :ph34r:
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#6 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 11:34 PM

Pretul uneia noi este de 996 lei cu factura, noua-nouta. Pentru aproape 200 lei mai ieftin, asta ca tot estimai ca iesi cu ea facuta de tine pe la 800 lei, nu merita investitia nici macar in munca.
0

#7 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 11:39 PM

Vezi postareazgr_44, la 28 March 2013 - 11:34 PM, a spus:

Pretul uneia noi este de 996 lei cu factura, noua-nouta. Pentru aproape 200 lei mai ieftin, asta ca tot estimai ca iesi cu ea facuta de tine pe la 800 lei, nu merita investitia nici macar in munca.

Iar cu matrita din polistiren nici vorba, poate daca faci una din ipsos cu negativ la negativul negativului , poate !

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 28 March 2013 - 11:41 PM

0

#8 Useril este offline   octi 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 March 2013 - 09:49 PM

Nu am spus ca eu ies la 800 lei.Pretul asta e cel de pe piata..ce am gasit eu.
0

#9 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2013 - 09:09 PM

Sunt prea multe variabile in discutie sa poti primii sfaturi concrete, nu se cunoaste capacitatea ta de calificare in domeniu, preturi materiale, calitatea la care vrei sa ajungi, si astea sunt doar cateva din ele, mai importante. Nu sta nimeni sa faca cursuri de matritare, modelare fibra de sticla sau alte materiale pe forum. Dar dupa cum ai inceput discutia cu "matrita de polistiren" , eu unul nu iti dau sanse mari de reusita. Am vazut si eu la un "doctor" as putea spune in domeniul de matritare si lucrul cu fibra de sticla care scotea avioane intregi la anverguri de 7-8m si tine cont ca alea zboara, nu stau proptite pe o masina oarecare . Ca idee, doar matrita iti v-a lua cam 3 luni sa o faci, asta daca vrei sa fie de calitate din prima. Si cand spun matrita, spun matrita, nu o forma oarecare din "polistiren" care seamana a bara-spoiler.

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 31 March 2013 - 09:09 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro