Eu am spus-o la intamplre - nu am studiat ce este o cusca Faraday, daca e nevoie insa se poate apela la stiinta instant:
http://en.wikipedia....ki/Faraday_cage
cica si liftul ar fi ca o cusca Faraday:
Elevators and other rooms with metallic conducting frames famously simulate a Faraday cage effect, leading to a loss of signal and "dead zones" for users of cellular phones, radios, and other electronic devices that require electromagnetic external signals.
Despre ce vorbim noi aici (ca de modelism sigur nu vorbim) ?
A, despre asta:
zgr_44, la 24 March 2013 - 09:59 PM, a spus:
Dar acilea are vorba despre Wi-Fi in avion care este o cutie de conserve veritabila si sa-ti toarne cineva microunde inchis intr-o cusca faraday mie unul chiar mi se pare o idiotenie si culmea ironiei sa mai si platesti pentru asta. Macar in aer liber, ma prajeste odata si gata, dar acolo, ma prajeste unda emisa odata pe urma reflectata si pe urma reflectata reflectatei si tot asa mai departe...
Si de aici eu observ ca e o problema foarte grava care ma inspaimanta foarte, unda asta WIFI din avion imi prajeste creierii mai tare decat acasa (unde imi prajeste creierii in mod permanent) pentru ca se tot reflecta de pereti si imi omoara neuronul la nesfarsit.
Acest lucru mi-a dat de gandit si uita asa am realizat ca si in lift imi prajesc creierii. Pe vremuri lifturile aveau pereti din placaj dar acum pun tabla pe toate partile. Sigur e o conspiratie ca am vazut aceeasi tabla in toate lifturile din Bucuresti. E asa de nasoala ca ma doare capul de cum intru in lift, nici nu mai e nevoie de alte radiatii.
Cat de periculos e zborul cu avionul ?
E destul de periculos, de pilda Deep Vein Thrombosis
http://www.yourhealthbase.com/DVT.htm
Air travel related DVT, however, may well be the most important cause of death among people in the 20 to 44 year age group. Airhealth.org reports that 47% of the victims in their registry were in this age group corresponding to 47,000 deaths out of the total 100,000 deaths.
Da nici asta nu are legatura cu modelismul.
io in cei cativa ani de modelism am vazut ca cel mai mare risc e sa-ti inghete spinarea iarna si sa faci insolatie vara, nu am simtit riscuri legate de microundele emise de statia care sta destul de aproape de organele vitale.
Zen, la 26 March 2013 - 09:52 PM, a spus:
Pentru telefon nu este o cusca Faraday, ar fi doar daca masa de la bateria telefonului ar fi legata la masa avionului. Este o cusca doar pentru un router alimentat de la avion adica cu masa comuna.
Nici liftul nu ar fi o cusca in cazul asta dar avand in vedere ca peretele e mai gros, din fier nu aluminiu, plus inconjurat de beton armat... mai degraba e o chestiune de absorbtie nu de ecranare (da, sunt fenomene diferite).