Modelism - RHC Forum: Acumulatori Ni-Zn pentru statie - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Acumulatori Ni-Zn pentru statie

#1 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3965
  • Inregistrat: 13-December 09
  • Interests:RC-ul

Postat 15 February 2013 - 07:58 AM

Salut , a incercat cineva acumulatorii ni-zn la o statie ?este vorba despre cei de aici http://www.hobbyking...dy_to_use_.html , am o statie spektrum care are in format standard 4 locasuri pentru baterii deci undva la 6 volti , acumulatorii ni-zn au 1,6 volti , iar 4x1,6=6,4 volti minim ( incarcati maxim undeva la 1.9 volti ), pot folosii acesti acumulatori la statie fara sa se intample ceva ?
0

#2 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2013 - 08:25 PM

Vezi postareamarian.dumitru74, la 15 February 2013 - 07:58 AM, a spus:

Salut , a incercat cineva acumulatorii ni-zn la o statie ?este vorba despre cei de aici http://www.hobbyking...dy_to_use_.html , am o statie spektrum care are in format standard 4 locasuri pentru baterii deci undva la 6 volti , acumulatorii ni-zn au 1,6 volti , iar 4x1,6=6,4 volti minim ( incarcati maxim undeva la 1.9 volti ), pot folosii acesti acumulatori la statie fara sa se intample ceva ?

Inteleg ca nimeni nu foloseste asa ceva?http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/cool.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/cool.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/cool.gif
0

#3 Useril este offline   mastabac 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 07-November 12
  • Interests:RC cars

Postat 21 February 2013 - 10:24 AM

Nu cred ca pt 4 baterii AA se complica lumea cu experimente :)
Mai ales ca NiZnul asta pare sa aiba tensiunea mai mare si decat LiFe. Adica 7,6V...
Umblu de ceva vreme pe net cautand baterii si e prima data cand aud de asemenea elementi.
Airtronics MX-3X
STR8 Hobbytech EP buggy 1:8 (4s)
Kyosho miniZ MA010 AWD drifter Subaru Impreza STI
Kyosho miniZ MR03W: RM Porsche GT911, Atomic VDS 94mm MM
noname 3 channel coaxial heli (cred ceva echivalent Syma So32)

Anexe:
Kyosho Mad Force Kruiser MT VE 1/8 4WD
HPI Bullet MT 3.0
HPI Mini Recon 1:18

Nimic nu iti face placere daca nu te si chinuie ...
0

#4 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2013 - 06:50 PM

Vezi postareamastabac, la 21 February 2013 - 10:24 AM, a spus:

Nu cred ca pt 4 baterii AA se complica lumea cu experimente :)
Mai ales ca NiZnul asta pare sa aiba tensiunea mai mare si decat LiFe. Adica 7,6V...
Umblu de ceva vreme pe net cautand baterii si e prima data cand aud de asemenea elementi.

Nu inseamna 7.6 v, am o statie spektrum dx3r , care se alimenteaza cu 4 baterii de 1.5v ( teoretic ) adica vreo 6 volti , acum am acumulatori nimh 4x1,2v ( teoretic ) = 4.8volti , acumulatorii nizn au tensiunea de 1,6volti , adica 1,6x4 = 6.4 volti , , am facut urmatorul lucru , am intercalat un acumulator nimh cu unul nizn , si am acum pe afisajul statiei 6volti , ideea nu este de costul bateriilor ( la cat am dat pe acumulatori probabi lca aveam baterii pentru 2 ani ) am vrut sa am in permanenta o tensiune optima in statie , acum intrebarea este daca se poate intampla ceva rau daca am intercalat doi acumulatori nimh cu doi acumulatori nizn ?
0

#5 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3386
  • Inregistrat: 22-October 12

Postat 21 February 2013 - 06:59 PM

din cate stiu nu se mixeaza diferite tipuri de acc, si nici de diferite capacitati.

Aceasta postare a fost editata de e.cata: 21 February 2013 - 07:01 PM

mai fac o baie!
0

#6 Useril este offline   mastabac 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 07-November 12
  • Interests:RC cars

Postat 21 February 2013 - 07:23 PM

ai zis ca incarcati maxim se duc la 1,9V per celula. m-am gandit cat au 4 accu din astia inseriati incarcati la maxim.
Daca nu ii incarci la maxim nu mai beneficiezi de aceeasi capacitate (implicit durata de functionare), deci nu e ok.

intre timp, m-am uitat si eu pe net sa vad daca asa e. incarcati sunt la 1.8V per celula. deci 7,2V in total. la 1,9V se incarca.
zice ca dupa cam 30 de incarcari, au tendinta de a se autodescarca mai repede... urata treaba....
ca sunt folositi doar pentru tensiunea mai mare per celula si capacitatea de a furniza curenti de descarcare mai mari, in nici un caz pentru densitatea energetica per unitatea de volum, care este mai mica decat la NiMh.
In traducere RC, NiZn furnizeaza tensiune si curent de descarcare mai mari (pana la 50C, aprox.20A ?), dar tine mai putin, iar capacitatea ei scade rapid dupa primele folosiri.
Adica la un Tx nu te avantajeaza deloc fata de niste NiMh normali, dimpotriva. Acolo folosesti curenti mici si vrei sa tina cat mai mult.

Daca ii intercalezi inseriati cu alte modele, se vor descarca inegal si asta va duce la distrugerea celorlalti.

Concluzie: la statie nu se merita sa pui NiZn. La ea ai tensiune optima atata vreme cat se afla in parametrii de functionare dati in manual. 4,8-6V sau cat scrie la modelul tau.

Totusi... cred ca ar merge pentru modele Mini Z, daca se fac si format AAA :))))))
La mini z am nevoie de curent de descarcare mare, char daca tine cu 10 min mai putin decat NiMh.
Si momentan doar LiFe exista ca optiune la NiMh.
Airtronics MX-3X
STR8 Hobbytech EP buggy 1:8 (4s)
Kyosho miniZ MA010 AWD drifter Subaru Impreza STI
Kyosho miniZ MR03W: RM Porsche GT911, Atomic VDS 94mm MM
noname 3 channel coaxial heli (cred ceva echivalent Syma So32)

Anexe:
Kyosho Mad Force Kruiser MT VE 1/8 4WD
HPI Bullet MT 3.0
HPI Mini Recon 1:18

Nimic nu iti face placere daca nu te si chinuie ...
0

#7 Useril este offline   CSM 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 29-March 12

Postat 17 March 2013 - 02:11 PM

Dar din pacate celulele Ni-Zn le incarci cu un incarcator dedicat acestui tip de celula. Am comandat eu vreo 20 de bucati de acumlatori AAA nizn special pentru a ii folosi la MiniZ... va anunt cu pareri legate despre ei dupa ce ii voi folosi.
Revo Platinum Ed. - OS.21 engine
E-Revo Brushless - EZRUN 3674SL ESC and 2350kv motor
Baja 5b stock
Sanwa M11X
Kyosho Mini-Z MR-03W LM
Kyosho Mini-Z MR-03 RM
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro