Mini circular dintr-un flex?
Postat 27 March 2013 - 07:06 PM
Postat 27 March 2013 - 07:20 PM
Am vazut meseriasi care au pus panza cu carbura (poate merge si fara, n-am idee), cu diametru mic si foloseau flexul chiar manual, dar e ultimul lucru de pe Pamant pe care ti l-as recomanda. Doar daca faci o masa, fixezi flexul bine sub ea, ai aparatoarea de rigoare deasupra discului sa nu te trezesti cu vreo pastiluta sarita de pe disc pe undeva, si tai pe bucatica de disc ramasa disponibila deasupra mesei. O alta varianta ar fi sa construiesti un variator de turatie (daca flexul tau nu are deja unul si probabil ca nu are) si sa reduci putin turatia la cat scrie maxim pe panza, dar tot cu scula fixata bine sub o placa. In principiu merge, dar evita improvizatiile.
La cat zgomot face, as opta pe un schimb cu careva care iti poate face un mic circular, silentios si mai putin periculos. Nu ca ala nu taie degetele la fel de usor, dar macar le tai cu o scula fara improvizatii, nu pierzi garantia flexului. Mai glumesc si eu, nu dau cu parul.
Spor la treaba.
Telefon: 0721 385365
Postat 27 March 2013 - 07:43 PM
Spor, si ai grija!
Postat 27 March 2013 - 10:14 PM
In mod sigur nu la utilizare manuala te-ai gandit, sau sper asta. Daca ai un flex mai lenes, poti incerca sa faci o masa, dar scula e prea zgomotoasa si tot ramane riscanta. Cred ca greu gasesti panza pentru turatie asa mare. Aia din otel risca sa se uzeze rapid si la cealalta poate sari carbura. O singura data am auzit si de disc metalic spart, dar cunosc personal persoana cu obrazul sectionat. Sper totusi ca sunt rare cazurile. Nu vrem sa te speriem dar puterea motorului este foarte mare, turatia discului mare, masa sculei mica si controlul manual este complicat.
Multa bafta.
PS. Carcasa reductorului este destul de mare. Daca mai pui si grosimea unei mese mai adaugi cativa mm pe directie radiala. Ajungi cam la 32 mm pe raza. Presupunand ca o panza mica ar fi potrivita, ramane cota utila destul de mica. Sper sa ma insel.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 27 March 2013 - 10:23 PM
Postat 28 March 2013 - 06:46 PM
http://www.edaboard....read236891.html
Intradevar este zgomotos, exista riscul sa te tai fara o minima protectie.
Ideea este realizarea unei mese fixe de care se prinde acel flex care va folosi un DISC FIERASTRAU PT LEMN 136X24X10 cu aparatoarea de rigoare deasupra discului.
"Ajungi cam la 32 mm pe raza" mai mult nici nu imi trebuie, necesitatea este pentru maxim 20 mm grosime.
Interesant aspectul cu variatorul de turatie.
Voi cauta mai cauta totusi poate gasesc ceva dedicat.
Postat 28 March 2013 - 07:15 PM
Discul de care spui cred ca este destul de mare ca diametru. Vezi ce turatie recomanda producatorul. O poti depasi, dar nu forta mana destinului.
De exemplu, gasesti chiar si pentru turatia flexului (link)
Dimensiunea de 32 de care ziceam, este cea ocupata de carcasa si grosimea mesei, adica iti ocupa vreo 64 pe diametru. Restul e disponibil (bineinteles ca impartit la doi ca sa discutam de ce ramane pe raza). La o panza de 115 ramai cu putin peste 25 mm, dar e asa cum spui, pentru 20 mm e suficient. In orice caz, e bine sa ai grija. Poti sa tai si la 4 m, daca merge, merge pana se arde si asta depinde de flex.
Multa bafta.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 28 March 2013 - 07:18 PM
Postat 28 March 2013 - 07:58 PM
Circularele Proxon destepte ( cu unghiular , ridicarea pnzei etc ) sunt scumpe dar se poate face unul cu putin efort .. materiale se gasesc - un motor cu perii sau brushless comandat printr-un ESC ca sa aiba diametru mai mic si sa poti iesii cu panza peste masa de lucru ;
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 28 March 2013 - 07:58 PM