Modelism - RHC Forum: Radiocomanda - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Radiocomanda

#1 Useril este offline   ValiM 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 05-August 13
  • Interests:Airsoft , Aeromodelism

Postat 20 November 2013 - 08:32 PM

Salut sunt "extrem de foarte incepator" si am nevoie de niste informatii/sfaturi. Am un Cessna in stare atat de proasta incat nu poate zbura(fuselaj destul de zdruncinat) Si vreau sa i-au receptorul/acumulatorul/transmitatorul sa le folosesc la un proiect Rc homemade (masina pentru inceput). Am observat ca mai este o piesa/sistem nu stiu cum se numeste intre motorul principal si receptor , am nevoie si de aceea ? si ce inseamna fiecare pin de pe receptor (sunt 3 ) Si ce ar mai trebuii sa stiu despre receptoare si transmitatoare ?
Scuze pentru Dublu-Topic (a fost o greseala)

Aceasta postare a fost editata de ValiM: 20 November 2013 - 08:35 PM

0

#2 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3949
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 20 November 2013 - 08:38 PM

Intre motor si receptor ai un ESC(electronic speed controler),fie el brushless(are 3 fire spre motor,caracteristica evidenta) sau brushed(are 2 fire spre motor).Ai nevoie de el caci el iti ajusteaza turatia motorului.In receptor ai 3 pini pe fiecare canal, ai minus(cu fir negru/maro),rosu(cu rosu),semnal(alb/galben).Minus si plus sunt pentru alimentat servourile si alimentat receptorul(in cazul ESC cu BEC intern(iti scoate 5v pentru rx si servo) iar semnalul este pentru impulsuri de durata variabila(in functie de pozitia mansei),practic pe aici se duc semnalele la servo/esc.

Ar mai trebui sa stii ca o statie e baza oricarui modelist.Fara ea,nu zbori/pilotezi/conduci/orice nimic.De aia iti trebuie una de calitate,programabila si fiabila.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 20 November 2013 - 08:38 PM

0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 20 November 2013 - 09:29 PM

Un detaliu in plus, tipul ESC de la aero este diferit fata de navo si auto.
La aero ai numai zbor inainte, motorul este oprit cand e mansa jos.
La navo si auto la mijloc ai pozitia de stop, si poti merge si in mars-arier. Poti folosi un ESC de aero la auto, dar pierzi mersul indarat.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   ValiM 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 05-August 13
  • Interests:Airsoft , Aeromodelism

Postat 21 November 2013 - 02:14 PM

Multumesc pentru raspunsuri statia nu stiu sa o evaluez exact , e park flite elite , ceva de genul si marsalieru nu ma intereseaza deocamdata.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro