Power, la 20 November 2013 - 09:29 PM, a spus:
Dupa ce am primit pasaroiul din spuma de la Bogdan,am indraznit sa montez electronica pe el si sa il scot la zbor cu scopul de a filma sa vedeti si voi cum zboara.Ei bine am muncit ceva sa instalez cum trebuie toate cele,si intr-un final am reusit,toate functionau corect,motor,directie,profundor,eleroane,CG setat bine,.....etc. Am zis,ma asa din prima nu-l filmez ca cine stie ma fac de ris pina ma obisnuiesc cu el si altele dar acum regret ca a fost foarte amuzant.In fine ma duc la cimp deschis,undeva in partea dreapta drumul principal,si cu foarte mari emotii ai fac un vint si isi ia zborul(asa de tare batea imina in mine,dirdaiam de emotii),il urc usor la o altitudine mai mare sa am cum sa il redresez in caz de ceva si il las sa planeze,foarte stabil,controlabil chiar mi-a placut,Bogdan a facut o treaba minunata.Virez spre mine sa il intorc,si surpriza m-am fistacit cind era cu botul spre mine nu mai stiam cum e dreapta si cum e stinga si tot m-am chinuit sa il redresez dan Nema,l-am indreptat spre sosea si l-am izbit fix in masina politiei care se afla prin zona :yahoo: Si uite asa m-am ales cu pasaroiul stricat si cu o amenda de la domnul militian ca i-am lovit masina :clapping: Rau imi mai pare ca nu am filmat dar mai am si motoplanorul,pe asta il filmez din prima pt orice eventualitate.Oricum destul de funny ce s-a intimplat.
Salut,
Lasind de-o parte zborul si faptul ca, modelul - asa cum spui- avea calitati deosebite, vreau sa spun doua vorbe in legatura cu SIGURANTA, atunci cind decidem sa ridicam de la sol un aparat mai greu decit aerul (nu are importanta greutatea, dimensiunile modelului ). Evident, sintem responsabili de ceea ce facem si de pagubele pe care le producem. Mult mai bine este, sa fim responsabili cu alegerea locului unde zburam: departe de locuinte, drumuri, stilpi de inalta tensiune, etc. ( mai ales atunci cind nu sintem OK cu pilotajul ). In legatura cu incidentul, ai avut mare noroc pentru ca, modelul avea citeva sute de grame. In acelas timp, ai avut ghinion pentru ca modelul a lovit ( incredibil ) o masina a politiei. Eu nu vad nimic nostim sau distractiv in toata aceasta intimplare !. Trebuie sa-ti fie ca o lectie. Din greseli invatam nu ne amuzam.
In ceea ce priveste pilotajul, ceva simulator un strica. Cind avem modelul din fata, iar aripa se inclina spre dreapta dam comanda eleron dreapta ( atit cit trebuie ), cind se inclina spre stinga dam comanda eleron stinga. Nimic mai simplu doar ca , reflexele trebuiesc cultivate, antrenate.
Mult succes !
Aceasta postare a fost editata de aeromax: 21 November 2013 - 01:22 PM