Stimati aeromodelisti Craioveni,
In urma ultimelor evenimente de pe aerodromul Balta Verde din Craiova si supararea comandantului (pe buna dreptate) consider ca trebuie impuse cateva reguli de bun simt cu privire la zborul de aeromodele. Din nefericire ce altii pot face - respectiv club de aeromodelism - noi nu am putut face iar conditiile de zbor pe aerodrom s-au schimbat ca urmare a intensificarii activitatii avioanelor 1:1. Pentru cei care se intalnesc pe acest aerodrom cred ca nu trebuie sa detaliez mai mult asa ca trec direct la subiect:
1. Conditii de zbor : plata taxei de aeroclub - 15 Euro pe an pana la sfirsitul anului. Consider ca 60 de lei ca taxa de afiliere la aeroclubul Craiova este mizilic si oricum este obligatoriu sa fim legitimati.
Evitam astfel alte complicatii din partea autoritatilor.
Cei care cred ca aerodromul este un loc public, la cheremul oricui, se inseala. Aerodromul are regim special iar prezenta nooastra acolo se poate face numai respectand un agrement cu comandantul.
Cei care nu cred pot discuta cu ceilalti forumisti care fac acelasi lucru , in tara, folosind terenul de zbor al altor aerodromuri.
2. Intretinerea terenului: Pe zona oferita noua cred ca ne putem ocupa de mentinerea conditiilor actuale create prin grija colegilor nostri Kreuch, Minner, Radu si Nae. Nu este mare lucru sa ne "dam" din cand in cand cu masina de tuns iarba pe terenul deja pregatit. Mai mult am dori sa compactam zona pentru a oferi conditii optime tuturor aeromodelistilor.
3. Accesul cu masina: sa se faca pe langa gard iar pe timpul activitatii masinile sa fie parcate in afara zonei de zbor.
4. Un acord scris cu comandantul: Practic regulamentul de zbor care va fi valabil pentru noi, inclusiv conditiile in care se va putea zbura in paralel cu aviatia mare.
5. Minime norme de securitate: Linia de securitate, pozitia spectatorilor, pozitia pilotilor, conditii pentru copii, comunicarea cu comandantul, etc.
Ar mai fi de scris dar cel mai bine ar fi ca sa ne intalnim cu totii (aeromodelistii din Craiova) pentru a discuta despre un statut minimal.
Desi cred ca aceste randuri vor supara pe cineva, consider ca nu se poate utiliza acel teren la intamplare. Daca Doamne fereste se intampla un accident cu noi pe camp sau din cauza noastra nu mai pupam teren de zbor in Craiova.
Pagina 1 din 1
Organizare activitate pe Balta Verde
Postat 05 July 2013 - 08:41 AM
Stimati colegi aeromodelisti,
Prin grija lui Radu, Stelica, Fadini si subsemnatul,cu acordul comandantului Cristi Smarandache, ieri s-a reamenajat pista de la Balta Verde printr-o mobilizare exemplara de resurse materiale si utilaje. De fapt, cu ajutorul unui compresor s-a nivelat pista dupa ce in prealabil iarba a fost tunsa.
Inca odata multumiri lui Radu si Stelica care s-au ocupat de logistica, utilaje si zdrobit osul la treaba.
Pentru ca toata actiunea s-a realizat si cu resurse financiare, deloc de neglijat, fac un apel pe aceasta cale la toti cei care zboara pe balta sa se gandeasca la o contributie care sa atenueze intr-un fel gaura facuta in buzunarele catorva colegi aeromodelisti.Cu Renato deja a vorbit Radu si este de acord sa contribuie la efortul facut de colegii nostri.
Contributia poate fi in bani sau natura (munca pe parcursul sezonului la intretinerea pistei).
Invitatia este deschis pe o perioada de 2 saptamani in care astept sa fim contactati de doritori. Dupa acest termen accesul pe modelodrom va fi restrictionat si controlat prin emiterea de legitimatii.
Prin grija lui Radu, Stelica, Fadini si subsemnatul,cu acordul comandantului Cristi Smarandache, ieri s-a reamenajat pista de la Balta Verde printr-o mobilizare exemplara de resurse materiale si utilaje. De fapt, cu ajutorul unui compresor s-a nivelat pista dupa ce in prealabil iarba a fost tunsa.
Inca odata multumiri lui Radu si Stelica care s-au ocupat de logistica, utilaje si zdrobit osul la treaba.
Pentru ca toata actiunea s-a realizat si cu resurse financiare, deloc de neglijat, fac un apel pe aceasta cale la toti cei care zboara pe balta sa se gandeasca la o contributie care sa atenueze intr-un fel gaura facuta in buzunarele catorva colegi aeromodelisti.Cu Renato deja a vorbit Radu si este de acord sa contribuie la efortul facut de colegii nostri.
Contributia poate fi in bani sau natura (munca pe parcursul sezonului la intretinerea pistei).
Invitatia este deschis pe o perioada de 2 saptamani in care astept sa fim contactati de doritori. Dupa acest termen accesul pe modelodrom va fi restrictionat si controlat prin emiterea de legitimatii.
MC 24 Graupner ACT 2.4, mpx 3300 PROFI
SERIOUS THINKS THAT CAN FLY + A DREAM UNDERCONSTRUCTION
SERIOUS THINKS THAT CAN FLY + A DREAM UNDERCONSTRUCTION
Arata acest topic
Pagina 1 din 1