Modelism - RHC Forum: Modele F3P &AM - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 42 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »

Modele F3P &AM Despre modele si lupta cu gramul

#781 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 27 January 2015 - 12:26 AM

Biplanul incet se cladeste,
Pe dusman sa-l termineste! ;)

Ii pun doua ESC de la Pichler Model BauBau, ca sa fie la fel, adica sa nu fie probleme cu cu unul de-ala si unul de-alalalt in accelerare.
Servo astea Blue Arrow digitale sunt totusi cam grele, dar cel putin sunt solide.
Receptor Jeti 3.5g, ca pe ala de 1.8 il pastrez pentru alt model.
Un singur servo pe eleroane, adio eleroane infranate.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_0100.JPG
  • Imagine atasata: DSC_0103.JPG
  • Imagine atasata: DSC_0104.JPG

Aceasta postare a fost editata de mvpricop: 27 January 2015 - 12:29 AM

Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#782 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1189
  • Inregistrat: 20-June 07

Postat 27 January 2015 - 07:12 AM

Foarte frumos , bijuterie !
Sa-l zbori cu placere Victor!
:hi:
0

#783 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2015 - 08:58 AM

HK incepe sa miste ceva ,e mult in urma dar pentru entry e mult mai bine asa decat vechile motoare direct drive ,sunt sigur ca se poate usura mult acolo.
http://www.hobbyking...PS100_1404.html
0

#784 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 27 January 2015 - 10:12 AM

Super tare modelul Victore. Parcă arată mai bine decât se vedea în filmare.
De ce să nu-i pui frânele ? Pentru că pui un singur servo ? Pune-le fără grijă.
Cam în ce greutate preconizezi să iasă la final ?

P.S. Servo-urile de care vorbeam sunt cele de la Graupner, DS 101 de 2,25 gr., nu Corona.
URA ÅŸi la zbor fofezelor !
0

#785 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2015 - 12:43 PM

Lasati bre felicitarile. E doar un kit din depron.
Pun frane pe eleroane - benzi de 3cm din depron subtiat la jumate.
Asta inseamna eleroane infranate. Altfel, sunt defranate. ;)
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#786 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2015 - 01:00 PM

Vezi postareamvpricop, la 27 January 2015 - 12:43 PM, a spus:

Lasati bre felicitarile. E doar un kit din depron.
Pun frane pe eleroane - benzi de 3cm din depron subtiat la jumate.
Asta inseamna eleroane infranate. Altfel, sunt defranate. ;)

Aha. Amu priceput şi neuronul din dotarea proprie. :D Deci nu-ţi plac de"s"frânatele.
0

#787 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 778
  • Inregistrat: 23-March 13

Postat 28 January 2015 - 02:30 PM

Salutare dragi prieteni !!! Iata ca astazi am reusit sa termin lucrarea ...Mult mai fiabil si aproape la aceiasi greutate.Adica cu 2g in plus fata de primul model.Are la baza 4 rulmenti se roteste foarte usor..frecare mai mica..si catareste doar 13,44g. Eu am montat alti suporti pentru elicii.Am micsorat si teava la 40mm. Toata minunea ..a intrerupt galagia..si evident..astazi au ajuns eliciile de carbon din Slovenia ! Deci cred ca voi concura si eu.Cateva poze ...o sa vedeti mai jos.Pt cine e interesat nu trebuie decat sa vorbiti cu bogdan "Mama Soacra" sa va printeze Batiul..iar restul accesorilor le gasiti la PhonixModels.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: rps20150128_142236.jpg
  • Imagine atasata: rps20150128_142209.jpg
  • Imagine atasata: rps20150128_142156.jpg
  • Imagine atasata: rps20150128_142138.jpg
  • Imagine atasata: rps20150128_142122.jpg

0

#788 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 02:35 PM

Aaaaaa am uitat sa specific...ca'cantarul celor de la aur e "Smenuit" Mai mult ca sigur..la o greutate de 10g in sus..te incarca lejer 1g 😆😆😆😆 Deci in concluzie are doar 12g.😂 cel putin asa cred.
0

#789 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 02:36 PM

Superb.
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#790 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 03:41 PM

Aaaa am uitat sa pun si o poza cu eliciile ðŸ˜ðŸ˜ðŸ˜

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: rps20150128_153951.jpg

0

#791 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 03:45 PM

Vezi postareamvpricop, la 28 January 2015 - 02:36 PM, a spus:

Superb.

Gracias 😉
0

#792 Useril este offline   dan 73 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1513
  • Inregistrat: 06-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 28 January 2015 - 03:53 PM

..

Aceasta postare a fost editata de dan 73: 28 January 2015 - 03:58 PM

0

#793 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 04:04 PM

Deci asa de plictiseala m-am apucat de dimineata sa mai mesteresc una alta si a iesit cam ce se vede prin poze...greutatile stau cam asa ...
Imagine atasata: poz-â 3(2).JPG Imagine atasata: poz-â 2(2).JPG Imagine atasata: poz-â 1(2).JPG
Are 4 rulmenti si nu are nimic PRINTAT este facut cu ce am avut in casa :pardon:
0

#794 Useril este offline   dan 73 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 04:15 PM

Vezi postareadan 73, la 28 January 2015 - 03:53 PM, a spus:

..

:)

E bine ca le si realizati(sistemele contrarotative) cu adevarat.
Altii vorbesc si scriu mult dar in realitate nu prea se vede ceva.
Felicitari . :drinks:
0

#795 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 04:22 PM

A ca sa nu uit!...
MONSTERKILL...KILL..KIL...KILL ! 8P
0

#796 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 04:43 PM

Tot ca sa nu uit ca dupa ...este tarziu ,ma bucur ca va-ti gandit dinainte cum o sa bagati elicea din spate caa... pardon are 10,5mm in zona de prindere iar teava are 6mm cred exact cat hub-ul de la Glavak deci mai ramane cam 2,25mm din elice.
Spor la gaurit!

Aceasta postare a fost editata de bicut: 28 January 2015 - 04:47 PM

0

#797 Useril este offline   dan 73 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 05:09 PM

Vezi postareabicut, la 28 January 2015 - 04:43 PM, a spus:

Tot ca sa nu uit ca dupa ...este tarziu ,ma bucur ca va-ti gandit dinainte cum o sa bagati elicea din spate caa... pardon are 10,5mm in zona de prindere iar teava are 6mm cred exact cat hub-ul de la Glavak deci mai ramane cam 2,25mm din elice.
Spor la gaurit!

:)
La sistemul lui Glavak,hub-ul are maxim 4,5 mm in diametru.
Probabil din acest motiv a si fabricat eliciile cu latimea butucului de doar 10,5 mm.
0

#798 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 07:03 PM

Vezi postareabicut, la 28 January 2015 - 04:43 PM, a spus:

Spor la gaurit!

Eliciile mele..au venit asa..una cu gaura de 2mm iar cealalta cu gaura de 6mm. Iar prop....din varf iam facut un sanfren..pe ax.si este cu filet.Deci iese fff usor.Si chiar daca dai cu el de pamant sa terminat distractia...😀 de unde alte elicii de schimb?😄😄😄
0

#799 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 07:44 PM

Tot de la Glavak. ;)
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#800 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 08:12 PM

Cum nu ti-a zis mama soacra ca nu intra elicea pe axul ala de 6mm?...nu pot sa cred ca doar el a inventat sistemul,cata rautate domnule din partea lui...daaa poti privi cu optimism caci dupa ce o gauresti sa intre pe ax elicea aia o sa fie foarte usoara.
Vezi ca rotile dintate au 28 de dinti cu indulgenta ,eu am numarat 24 dar e posibil sa ma insel asa ca merg pe 28 motorul are 2200 kv si raportul de reductie este prea mic pentru elici de 11 inch asta inseamna ca ori se arde motorul ori trebuie baterie peste 200mah ,tu poti sa testezi sa ma contrazici ca nu ma supar ...iar a uitat sa-ti spuna colaboratorul inventator :pardon:
Sunt sigur ca e bun cantarul de la bijutier...de unde stiu asta?... pai am vreo 2 ani de cand ma joc cu piese deastea .
Lasand glumele la o margine tu ai un 10 cu + de la mine ca intre modele si motorizari ai facut o gramada de experimente.
Rezultatele se vor vedea dar trebuie sa mai ai un pic de rabdare ca acum te grabesti si le cam dai de gard.
0

#801 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 08:37 PM

Sa-ti mai zic una ...elicea normala are gaura de 2mm dar tocmai aia trebuie pusa in spate...de ce? ...hai mah... deci nu pot sa cred ca nici asta nu ti-a zis si ne mai gandeam si la productie de serie ,lume care da navala la sistem ...daa lasa ca in curand iese Insanity si dotat cu sistemul asta o sa-i faca pe invidiosi sa planga nu alta.
Stai sa calculez... 13,4 sistem,4,3 elici motorizare, 4g bateria ...ca a zis 1s,2g esc ,1g??? receptie, 9 g servo..... 33,7 g si din 40 cat o sa fie la gata... asta inseamna ca tot frame-ul la gata va avea 6,3g :blink: :blink: :blink: ????
Bravo !
0

#802 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 10:18 PM

Vezi postareabicut, la 28 January 2015 - 08:12 PM, a spus:

Cum nu ti-a zis mama soacra ca nu intra elicea pe axul ala de 6mm?...nu pot sa cred ca doar el a inventat sistemul,cata rautate domnule din partea lui...daaa poti privi cu optimism caci dupa ce o gauresti sa intre pe ax elicea aia o sa fie foarte usoara.
Vezi ca rotile dintate au 28 de dinti cu indulgenta ,eu am numarat 24 dar e posibil sa ma insel asa ca merg pe 28 motorul are 2200 kv si raportul de reductie este prea mic pentru elici de 11 inch asta inseamna ca ori se arde motorul ori trebuie baterie peste 200mah ,tu poti sa testezi sa ma contrazici ca nu ma supar ...iar a uitat sa-ti spuna colaboratorul inventator :pardon:
Sunt sigur ca e bun cantarul de la bijutier...de unde stiu asta?... pai am vreo 2 ani de cand ma joc cu piese deastea .
Lasand glumele la o margine tu ai un 10 cu + de la mine ca intre modele si motorizari ai facut o gramada de experimente.
Rezultatele se vor vedea dar trebuie sa mai ai un pic de rabdare ca acum te grabesti si le cam dai de gard.

Draga Prietene !!! O intrebare...dupa un test de 4min...cu ambele roti dintate de 28 de dinti numarati....😀 sa incalzit motorul..ce e de facut? Ca ex: rotita de pe axul de 6mm are 28..si vine prima elicie cu pas invers...la tiratii mai mari...am observat ca tinde sa se raneasca 😕 intre ele...deci care trebuie ca se incarta mai incet...prima sau a doua elicie???daca pun rotita de 32 de dinti pe axul mic e ok??? Sau cum trebuie sa vina..???
0

#803 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 10:21 PM

Vezi postareabicut, la 28 January 2015 - 08:37 PM, a spus:

Sa-ti mai zic una ...elicea normala are gaura de 2mm dar tocmai aia trebuie pusa in spate...de ce? ...hai mah... deci nu pot sa cred ca nici asta nu ti-a zis si ne mai gandeam si la productie de serie ,lume care da navala la sistem ...daa lasa ca in curand iese Insanity si dotat cu sistemul asta o sa-i faca pe invidiosi sa planga nu alta.
Stai sa calculez... 13,4 sistem,4,3 elici motorizare, 4g bateria ...ca a zis 1s,2g esc ,1g??? receptie, 9 g servo..... 33,7 g si din 40 cat o sa fie la gata... asta inseamna ca tot frame-ul la gata va avea 6,3g :blink: :blink: :blink: ????
Bravo !

Deci 13.44g sistemul 4g eliciile 3g regulatorul 6g bateria si 2g receptorul si 3x servo =9g..deci ..toata electronica..are 40g cred.si mai ramane modelul.😄
0

#804 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 10:30 PM

Deci...elicia avea deja gaura de 6mm.. era cu pas invers...si cea de 2mm cu pas normal...si a trebuit sa mut firele de la regulator..ca sa se roteasca axul de 6mm invers..iar cel de 2mm sa se roatesaca normal..ca sa pun invers..trebuia sa fac o bucsa....si bla bla..Deci axul de 6mm se roteste in stanga (cum ma uit din spatele batiului) iar cel de 2mm in dreapta...Eu am 2 seturi de rotite..deci cum le pun pana la urma????😯😯😯

Aceasta postare a fost editata de bogdan_bacau: 28 January 2015 - 10:31 PM

0

#805 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 10:56 PM

Dupa parea mea...la elicia cu pas invers sa pun o rotita cu mai multi dinti...sa se invarta mai incet...iar cea cu pas normal...sa pun rotita cu 28 de dinti..sa se invarta mai repede...(P,S De elicia lui avea gaura de 6mm iar celalta avea de 2mm..inseamna ca asa era si la el) zic si eu 😊
0

#806 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 11:15 PM

Vezi postareamvpricop, la 28 January 2015 - 07:44 PM, a spus:

Tot de la Glavak. ;)

GLAVAK nu are ...😆 i sa terminat stocul de mult...mai degraba de la Alan 😉
0

#807 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2015 - 11:44 PM

Sa moara Mama Omida de invidie ....iar am avut dreptate! ,ma rog am prezis.
Ar trebui sa-ti raspunda mama soacra ca doar el a zis cu guritza plina ca numai El este fauritorul si io sunt un mincinos care imi asum creatia lui,
am prevazut si ca nu a inteles nici macar cum functioneaza si iar se adevereste dar sunt sigur ca ti-ar fi raspuns pana acum daca stia ba mai mult nici nu trebuia sa se oboseasca sa mai printeze dictai butoiul caci trebuia sa-si dea seama ca e gresit.
De fiecare data cand eu sau altii am incercat sa te ajutam aveai impresia ca de fapt avem ceva cu tine dar nu e asa, cand ai 5 min citeste din urma si ai sa vezi.
Pe faza asta ai pierdut mult timp aiurea , puteai invata din greselile noastre si economiseai si ceva banuti.
Fara nici un fel de invidie sau ranchiuna te sfatuiesc inca o data si sper sa auzi bine, ma rog citesti.
Abordarea este gresita ,nu o sa mearga asa cum este facut , mergi pe sistemul deja consacrat cat mai ai timp,poti sa faci experimente cate vrei cand o sa ai un model cu care sa zbori dar nu pe modelul cu care zbori.
Daca te deranjeaza sa pui o picatura de ulei intre axe o data la 15/20 ore de zbor trebuie sa faci rost de doi rulmenti 4mm ext si 1,5mm interior si il faci ca asta de l-am facut astazi.
Te sfatuiesc sa folosesti 2 roti de 32 de dinti cu pinion de atac de 8 dinti pentru ca stiu sigur ca poti scoate model in jur de 70g , peste 80g rtf se folosesc 32 dinti la elicea din fata adica pe axul interior si 28 pe cea din spate adica axul exterior tot cu atac de 8 dinti.
Lasa 38-40 mm intre elici si nu o sa ai probleme,deformarile mari si supraancalzirea motorului apar frecvent la teste statice in zbor se mai schimba treburile.
Pune o poza cu elicea gaurita cu 6 si iti spun ce se mai poate face,toti ceilalti au primit elici cu gauri de 2 respectiv 3mm , Glavak are 3mm exterior in sistem si nu le gaureste mai mult ca se distruge hub-ul.
Elicea normala se pune in spate din cauze multiple dintre care cea mai importanta este atingerea cuplului 0 sau minim stanga asa cum tu ai zburat pana acum cu o singura elice care genereaza intotdeauna cuplu stanga, sa te trezesti cu un avion care zboara cu cuplu de dreapta te da inapoi cu 1 an in materie de pilotaj pentru ca totul se intampla altfel.
Daca vrei si vrei sa ramai cu sistemul asta cu exterior de 6mm trebuie sa intaresti elicea in zona de prindere ,e complicat si nerecomandat deocamdata pentru tine.
Spor!
0

#808 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 January 2015 - 12:28 AM

Răi mai sunteţi. Fără aruncat de suliţe nu se poate ? :rolleyes:
Bogdane ... să mai spun ? Graba ... strică ... noroc că nu e stricat nimic. "Este soluţii". :D
Pentru cine nu ştie ... Proiectanţii şefi nu construiesc, doar proiectează, teoretizează, analizează, calculează ... toată gama. :D Doar de aia se numesc proiectanţi plus şefi. :D

Lăsând gluma la o parte ... Bogdane am uitat să-ţi număr dinţii. Pfff. :D Mea culpa.
Nici tu nu ai întrebat cum şi unde se pun elicele. Bicuţ ştia că este posibil să se încalece (ştia sigur că se încalecă), numai că există şi soluţie fără plus de greutate (nu sesizat de cântar).
Uneori mă prinde şi pe mine febra, mai ales cu diavolul ăsta agitat ... mă molipseşte.

Super treaba cu presetupele. Eram sigur că reduc greutatea. :rolleyes:
0

#809 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 January 2015 - 12:30 AM

Bicuţule, Dan a primit elicele la fel ca Bogdan. Una dintre ele cu gaură de 6. Se rezolvă.
0

#810 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 January 2015 - 12:42 AM

Am rezolvat problema.Am schimbat roata mica cu una mai mare.Merge super.
0

Arata acest topic

• 42 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »

25 useri citesc topicul
0 membri, 25 vizitatori, 0 utilizatori anonimi