Viorel ,m-ai inteles gresit , nu este vorba de nici o competitie, fiecare dintre noi am invatat mai devreme sau mai tarziu cate ceva din experienta celorlalti, asta ne ajuta asa cum am mai spus sa economisim timp, materiale<bani> si nervi.
Hai sa luam un exemplu: cineva se apuca de un construit un model asemanator celor frecvente in momentul de fata...adica depron decupat acoperit cu mylar si ajunge la partea cu hobanarea , isi aduce aminte ca a citit undeva ca se poate hobana numai cu kevlar ,primul gand este wow! carbonul este scump rau in formatul utilizat de noi si de obicei si departe deci facem cu fir de kevlar ca iese mult mai usor si mult mai ieftin ,rezultatul este unul singur ...dezastru ,subiectul in cauza se alege cu o carpa zburatoare si numai buna de aruncat.
Te rog frunos cand ai 10 minute libere decupeaza un patrat din depron gen 10cm latura si 5mm chenar si incerca sa il ancorezi cu fir flexibil de masa de lucru sau alta structura si ai sa vezi de ce imi tot omor neuronii sa explic.
Ar fi posibil acest procedeu numai in cazul in care se placheaza cantul depronului cu platbanda de carbon suficient de groasa ca sa nu se indoaie pe lungime dar greutatea finala este mai mare decat in cazul hobanarii cu tije- tevi din carbon.
-tija carbon 0,5mm...0,3g>ml
-teava carbon 0,7mm...0,4g>ml
-teava carbon 1mm...0,8g>ml
-platbanda 3mm&1mm ...2g>ml
Divaisu pentru taiat cant la 45 este facut din depron si are 2segmente de lama la capete lipite cu epoxi , am facut un film poate se intelege mai bine
https://www.youtube....eature=youtu.be