Modele F3P &AM Despre modele si lupta cu gramul
Postat 12 March 2013 - 09:04 PM
Astazi am facut si eu primul zbor din viata mea in sala!!!...asa ca...vin si eu la Cislau. Asta e clar. Multumesc Danut pentru Galaxy. E torsionat, lipit dar zboara ok. Are viteza mare, e greu ca o caramida, iar spatiul e mic, dar ok. Astazi am reusit sa descarc cei 5 acumulatori ai mei in doua transe. Modelul zboara cu 370mah fix 9 minute, ceea ce e foarte mult, adica am trecut de prima ora de zbor..... Am respectat ce a zis Mihai. Motor atat cat e necesar. Mai am foarte mult de lucru, dar macar vin la zbor cu voi in sala...Macar unele evolutii ies asa cum trebuie, dar e mult de lucrat la finete. Ma tot gandesc cum ar fi daca as avea o statie mai buna si un model sub 100 de grame...dar vin si alea!..
...
Postat 12 March 2013 - 09:39 PM
Mihai_supy, la 12 March 2013 - 09:04 PM, a spus:
Astazi am facut si eu primul zbor din viata mea in sala!!!...asa ca...vin si eu la Cislau. Asta e clar. Multumesc Danut pentru Galaxy. E torsionat, lipit dar zboara ok. Are viteza mare, e greu ca o caramida, iar spatiul e mic, dar ok. Astazi am reusit sa descarc cei 5 acumulatori ai mei in doua transe. Modelul zboara cu 370mah fix 9 minute, ceea ce e foarte mult, adica am trecut de prima ora de zbor..... Am respectat ce a zis Mihai. Motor atat cat e necesar. Mai am foarte mult de lucru, dar macar vin la zbor cu voi in sala...Macar unele evolutii ies asa cum trebuie, dar e mult de lucrat la finete. Ma tot gandesc cum ar fi daca as avea o statie mai buna si un model sub 100 de grame...dar vin si alea!..
...
Pai de asta ti-am si dat Galaxy-ul,ca sa te antrenezi.Incearca si cu un acumulator mai mic/usor.Motorul{turatia] nu poti sa-l reduci si din meniul statiei?
Postat 13 March 2013 - 06:35 AM
Ps - de ce trebuie redusa turatia motorului? (cum as putea sa o fac - am si proocente din cursa si End points la dispozitie)?. Trebuie motorul sa se invarta pe toata durata zborului?. Se poate opri?. Stiu ca al atingerea solului programul se termina.
Postat 13 March 2013 - 03:40 PM
Apoi, da, trebuie si un fel de relanti. Iti netezeste zborul.
Trebuie lucrat si cu trimerul de gaz in zbor, pana se potriveste. Io mai dau in timpul zborului din trimer, recunosc.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
Postat 13 March 2013 - 11:07 PM
revenind la modele, dupa experienta Morback - zboara bine dar este mult prea greu - si Nexus - are un comportament ciudat pe roll - am decis sa reinvii un vechi proiect marca TOMY, modelul cu care am concurat ultima data la Buzau si la Aeropower Indoor.
modelul este acesta
planul arata asa:
totul este taiat la mana (bisturiu) si frezat home-made, ca sa am controlul greutati, asta din cauza ca CNC-ul unde frezam este ocupat timp de 1 luna de acum in colo, plus ca am constatat ca daca nu stii bine structura si densitatea materialului, operatorul seteaza total aiurea avansul si rotatiile. astfel, incat sa frezeze depronul, il topeste, si nu castigi mare lucru la gramaj.
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
Postat 13 March 2013 - 11:09 PM
DETALII Piesa buc greame / buc total grame grame / buc usurat total grame profundor 1 3.60 3.60 2.80 2.80 directie 1 3.20 3.20 2.50 2.50 eleron 2 3.10 6.20 2.50 5.00 fuselaj plan orizontal 1 16.50 16.50 0.00 0.00 fuselaj sus 1 7.20 7.20 0.00 0.00 fuselaj jos 1 6.70 6.70 0.00 0.00 servouri 3 4.30 12.90 4.30 12.90 motor + regulator 1 25.90 25.90 22.00 22.00 echii 4 0.40 1.60 0.30 1.20 carboane 1 9.00 9.00 9.00 9.00 roti - tren 2 2.00 4.00 1.50 3.00 stabilizatoare 2 2.00 4.00 1.60 3.20 receptor 1 4.00 4.00 4.00 4.00 Lipo 1 15.00 15.00 15.00 15.00 altele 1 10.00 10.00 10.00 10.00 total 129.80 90.60
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
Postat 13 March 2013 - 11:20 PM
inca o poza cumodelul din anii trecuti
este primul de dupa sultimate
Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 13 March 2013 - 11:22 PM
Postat 13 March 2013 - 11:35 PM
Bravo pentru aventura temerara a inceperii unui model nou cu putin inainte de eveniment!
Nici eu nu sunt prea departe. Cand e stres, scade sporul si nu mai lipesti motorul.
Din ce imi amintesc, modelul Tomy mergea foarte bine.
Despre frezare, uitasem: cu o freza uzata le cam topesti. Trebe freza ascutita bine, adica destul de noua.
Aceasta postare a fost editata de mvpricop: 13 March 2013 - 11:37 PM
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 13 March 2013 - 11:54 PM
au 3mm diametrul, dar sunt f f bune (da si scumpe, 30 lei buc)
modelul Tomy este ok, zboara bine, tine axa pe roll, in cutit compensezi putin. totul e sa il centrezi bine. acum tot sap dupa o schema de culoare simpla si vizibila. cred ca o sa fac o schema dupa modelele sebart,
Postat 14 March 2013 - 07:47 AM
ALLEN, la 13 March 2013 - 11:54 PM, a spus:
freza-extradura-de-turbina-fg1.jpg freza-extradura-de-turbina-fg11.jpg
au 3mm diametrul, dar sunt f f bune (da si scumpe, 30 lei buc)
modelul Tomy este ok, zboara bine, tine axa pe roll, in cutit compensezi putin. totul e sa il centrezi bine. acum tot sap dupa o schema de culoare simpla si vizibila. cred ca o sa fac o schema dupa modelele sebart,
SU 29 Sebart 199.jpg
Poti,pune un link,sau unde se gasesc,freze dentare?
Postat 14 March 2013 - 08:09 AM
uite cum arata improvizatia facuta de mine si care e perfect functionala.
Postat 14 March 2013 - 09:22 AM
il poti scoate si mai usor daca fol motor mai usor si pack la fel. si mai scahzi greutate daca scoti franele (cam 4g). eu mi-am invatat lectia si la asta de-l fac acum il voi scoate in grautatea pe care o vreau.
Postat 14 March 2013 - 12:52 PM
Am intrat in casa si il rasuceam pe toate partile... i-am pus gand rau,l-am pensionat,inarmat cu cele trebuincioase am scos toata electronica si am pus-o pe cel nou.
Toate bune si frumoase pana cand am terminat si am ajuns la marcarea locului unde vine bateria .... stupoare frate nu se centreaza,e greu de bot,la toate modelele de gen construite pana acum bateria se incadra intre motor si tren ,la asta trebiue cam 2 cm mai in spate de tren si nu imi ajung firele si nici nu prea am loc pe acolo ca e aglomeratie mare.
Sunt sigur ca o sa gasesc o solutie dar ma cam roade ca erea gata.
Are 98g fara baterie ,cu cele de 13g are 111g cu 4g mai usor decat batranul pensionat,mai scurt un pic dar mai frumos , mai drept si mult mai rigid.
Postat 14 March 2013 - 01:33 PM
Postat 15 March 2013 - 12:35 AM
si ca sa fie si ceva aspect, i-am tras si schema de culoare
Postat 15 March 2013 - 12:39 AM
Postat 15 March 2013 - 07:43 AM
Hai cu maiden-ul ca se face tarziu :clapping:
Postat 15 March 2013 - 08:27 AM
Postat 16 March 2013 - 06:28 PM
metoda de lipire, identica ca l-a morback, inceput cu planul orizontal, intrados, fuselajul vertical de jos, carboane, apoi partea de sus, iar carboane, roti, frane
Postat 16 March 2013 - 06:35 PM
frame full, fara electronica, 50.8g, in conditiile in care carboanele nu sunt taiate la fata depronului. dupa taiere mai scad 1.5g
electronica mai atarna si ea cam 50g, fara acc.
la acumulatori am 2 variante, in functie de cum se centraza modelul:
1.daca am nevoie de greutate pe fata, pun acc de 350mA, 26g
si am un total de 126g (cu aproximatie)
1.daca am nevoie de greutate pe spate sau totul e ok, pun acc de 200mA, 13g
si am un total de 113g (cu aproximatie)
ramane de vazut, pana una alta ma apuc sa fac sistemele pull-pull (fir monofilament de pescuit... sa vina sezonul.... !!!!)
revin cu poze mai tarziu.
Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 16 March 2013 - 06:36 PM
Postat 16 March 2013 - 10:05 PM
Am lipit motorul si stabilizatorul de 5V la receptor. Facut probe la motor si la servo. Functioneaza, dar acel mic L117 sau cum se numeste, se incalzeste rau tare.
Daca e suflat de elice, e bine.
Pana una-alta, am gasit la Sierra un stabilizator mai sofisticat si un pic mai puternic(600mA in loc de 500mA). Sper sa le primesc la timp si sa pun unul la treaba.
Maine pun echiile, fuselajul superior si poate si T-urile.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 17 March 2013 - 10:05 AM