Modelism - RHC Forum: Modele F3P &AM - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 42 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »

Modele F3P &AM Despre modele si lupta cu gramul

#751 Useril este offline   Mama Soacra 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 678
  • Inregistrat: 27-April 09

Postat 23 January 2015 - 10:16 AM

Vezi postareabicut, la 23 January 2015 - 02:08 AM, a spus:

Extraordinar stimabililor! ceva revolutionar numai cu 15/20 lei conceput si realizat pardon ansamblat, ca asa ii place lui sa zica, in intregime de EL
O data estimativa pentru disponibilitate?
Deci sa nu ziceti ca am prevazut iar ca ma blesteama Mama Omida.
Cred ca a adormit in timp ce scria ca nu mai raspunde la provocari ,cine stie ce mai viseaza... brrr

Nu ,,prietene'', receptorul, l-ai primit comandat de mine ca si CADO in prima zi cand ai venit din Italia si ai trecut pe la mine asa cum ai primit ulterior si setul de rotitze si piesele printate pentru minunatul contrarotativ.
Ai vrut atunci sa imi dai bani pe el, i-ai scos din buzunar si ti-am spus sa ii bagi la loc ca nu iti mai dau nimic daca scoti bani, ca este pentru fratele meu Bicutz si este placerea mea, placere care intre timp s-a transformat in scarba.

Intre timp fratile meu Bicut a devenit un golan care ma injura de familie si ma denigreaza pe unde poate si cum poate, doar - doar reuseste sa ma scoata din sarite sau sa ma defaimeze.
Nu o sa reusesti sa ma scoti din sarite, iar faima pe care crezi tu ca o denigrezi nu o am si nici nu vreau sa o am.
Scopul meu in viata, poate spre mirarea ta, nu este aeromodelismul sau concursurile de aeromodelism.
Pentru mine aeromodelismul este doar un hobby, un mod de a ma distra in weekend si nu un scop in viata, asa cum se pare este pentru tine, iar inceputul meu cu concursurile F3P a fost la insistentele tale ca sa facem echipa sa avem sanse la locul 1 pe echipe, rugaminti la care am cedat pana la urma.

Intre timp te-am vazut care iti este defapt fata adevarata, iar pentru mine ( si nu numai ) ai devenit un mare ZERO, un laudaros (pe munca si cunostintele altora) si un golan cu care nu mai vreau sa imi fie asociat numele.
Deocamdata, unde sunt eu in viata tu nu o sa ajungi niciodata, iar faptul ca incerci sa ma denigrezi pe la mebrii forumului, nu face decat sa imi confirme ce esti. Poate candva o sa iti arat si eu discutii pe PM si inregistrare telefonica cu ce mai cred altii despre tine, poate asa iti fac un bine si revii cu picioarele pe pamant.

Asa ca, in concluzie, te rog frumos sa imi aduci receptorul pentru ca am nevoie de el si imi trebuie saptamana viitoare pe vineri pentru unul din proiectele la care lucrez.
Presupun ca cel de pe model nu ai cum sa il scoti ca ramai fara model de concurs, tu habar neavand nici macar cum se imperecheaza (binduieshte) statia cu el si nu vreau ca din cauza asta sa zici ca deasta nu ai mai participat la eveniment.
Dar din ce am verificat este pe stoc la HK.
Daca cumva cei 10.95 USD plus transport sunt o problema pentru tine, te pot intelege, doar sa ma anunti ca sa stiu sa imi comand eu altul care din pacate va ajunge mai tarziu de saptamana viitoare cu transportul normal si ma vad nevoit sa dau banii pe EMS.

Legat de aluzia ta la cei 15-20 Lei, nici nu are rost sa ma pronunt. Sistemul cu differential de care vorbesc eu este in discutie pe minunatul rcgroups pe care il tot pomenesti, dar nu ai tu cum sa stii de el. Este un sistem aflat in faza de concept si inca se incearca analiza de fezabilitate pentru un astfel de sistem.
Nu ai tu cum sa intelegi ce inseamna ceva revolutionar si nici nu am cum sa iti explic pentru ca nu ai cum fizic sa intelegi, pentru ca tu nu esti decat un COPY/PASTE.

Aceasta postare a fost editata de Mama Soacra: 23 January 2015 - 10:20 AM

Za Mama Soacra !!!
Nothing special ... only RC !!!
3D Printed - https://plus.google....476954078556961 - album foto
Youtube Channel - http://www.youtube.com/matbogdan
0

#752 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1189
  • Inregistrat: 20-June 07

Postat 23 January 2015 - 10:38 AM

Ai luat medicamentele puisor? ,daca de si nu au efect incearca cu ciocolata poate cine stie iti revine memoria daca nu si nu fa ceva bun pentru comunitate...un stop cardiorespirator ar fi ideal.

Aceasta postare a fost editata de bicut: 23 January 2015 - 10:38 AM

0

#753 Useril este offline   Mama Soacra 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2015 - 10:43 AM

Vezi postareabicut, la 23 January 2015 - 10:38 AM, a spus:

Ai luat medicamentele puisor? ,daca de si nu au efect incearca cu ciocolata poate cine stie iti revine memoria daca nu si nu fa ceva bun pentru comunitate...un stop cardiorespirator ar fi ideal.

Doar atat ai putut sa scoti ? http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/good.gif
Ca de obicei, cand dai in balbaiala si nu mai ai argumente, doar atat iti iese sau incepi cu injuraturile de familie si cu bagatul si scosul. http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/cray.gif

Vad ca omitzi sa imi raspunzi daca aduci sau nu receptorul.
Inteleg din asta ca NU http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/excl.gif

Aceasta postare a fost editata de Mama Soacra: 23 January 2015 - 10:45 AM

Za Mama Soacra !!!
0

#754 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 778
  • Inregistrat: 23-March 13

Postat 23 January 2015 - 10:46 AM

Vezi postareabicut, la 23 January 2015 - 10:38 AM, a spus:

😁Rau mai esti...Lasa omul in pace sa traiasca'avem nevoie de el!!! NU VA MAI CERTATI CA NU E FRUMOS.
0

#755 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2015 - 11:10 AM

Ai primit raspuns,vezi postul 749 8P
0

#756 Useril este offline   Mama Soacra 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2015 - 01:02 PM

Tizuleeeee .... este gata proiectul pentru varianta 1 cu locasele rulmenti 10mm exterior:Imagine atasata: batiu 10mm var1.JPG

Imagine atasata: batiu 10mm var1 P2.JPG

Urmeaza varianta 2 cu tot batiul de sus pana jos cu diametrul 10mm
Za Mama Soacra !!!
0

#757 Useril este offline   Mama Soacra 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2015 - 01:13 PM

Si varianta 2:Imagine atasata: batiu 10mm var2 p1.JPG

Imagine atasata: batiu 10mm var2 p2.JPG

Za Mama Soacra !!!
0

#758 Useril este offline   Mama Soacra 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2015 - 01:14 PM

Am uitat sa adaug pentru varianta 1 si o poza in sectiune:Imagine atasata: batiu 10mm var1 p3.JPG

Za Mama Soacra !!!
0

#759 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2015 - 02:52 PM

Vezi postareaMama Soacra, la 23 January 2015 - 01:14 PM, a spus:

Am uitat sa adaug pentru varianta 1 si o poza in sectiune:Atasament batiu 10mm var1 p3.JPG

E ok.Daca ..eu as merge pebvarianta 2.De ce??? Pt ca teava are 6.02...si rulmentii intra fortat pe teava...si ar fi greu sa bag teava dupa...Cum zici tu.E ok.
0

#760 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2015 - 02:59 PM

Mai bine fa cu gaura de 10mm..ca e mai simplu..chair daca va iesi mai butucanos..dar e mai simplu..reglezi distanta..dinte rulmenti pe teava...si poi introduci tija cu totu .Un pic ce ciano pe camasa..si acolo ramane.Nu uita..la partea de jos..unde intra motorul de batiu..sa o faci mai plata.ca cea de ulmtima oara.si e ok.Astept sa imi ajunga eliciile..si o sa fac si probe...si o intrebare valabila pt toata lumea???? Care ati luat toate tijele de carbon 0.5 de pe sierra sau phonix????😈😈😈😈😈 ca nu mai am de unde sa iau acum....
0

#761 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 23 January 2015 - 04:42 PM

Vezi postareabogdan_bacau, la 23 January 2015 - 02:59 PM, a spus:

Mai bine fa cu gaura de 10mm..ca e mai simplu..chair daca va iesi mai butucanos..dar e mai simplu..reglezi distanta..dinte rulmenti pe teava...si poi introduci tija cu totu .Un pic ce ciano pe camasa..si acolo ramane.Nu uita..la partea de jos..unde intra motorul de batiu..sa o faci mai plata.ca cea de ulmtima oara.si e ok.Astept sa imi ajunga eliciile..si o sa fac si probe...si o intrebare valabila pt toata lumea???? Care ati luat toate tijele de carbon 0.5 de pe sierra sau phonix????😈😈😈😈😈 ca nu mai am de unde sa iau acum....

Încearcă la RC, sau Pilot. La pilot are sigur.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#762 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2015 - 06:58 PM

Bogdane, varianta 1 mi se pare mai bună. Oricum trebuie să mai discutăm de distanţa dintre cei doi rulmenţi mai mari. E posibil să funcţioneze şi cu o distanţă mai mică, mai scurtăm ţeava şi ... se mai duc nişte zecimi de gram.
Efortul s-ar putea să nu fie chiar aşa de mare, plus că reducerea ţevii ca lungime scurtează şi braţul de pârghie, ceea ce e în avantajul nostru. La ăsta ai pus rulmenţii, dar se pot scoate cu puţină căldurică de la un phoen.
Ai grijă cu cianoacrilatul că iese belea mare dacă fuge la ace. :rolleyes:
0

#763 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2015 - 01:10 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 23 January 2015 - 06:58 PM, a spus:

Bogdane, varianta 1 mi se pare mai bună. Oricum trebuie să mai discutăm de distanţa dintre cei doi rulmenţi mai mari. E posibil să funcţioneze şi cu o distanţă mai mică, mai scurtăm ţeava şi ... se mai duc nişte zecimi de gram.
Efortul s-ar putea să nu fie chiar aşa de mare, plus că reducerea ţevii ca lungime scurtează şi braţul de pârghie, ceea ce e în avantajul nostru. La ăsta ai pus rulmenţii, dar se pot scoate cu puţină căldurică de la un phoen.
Ai grijă cu cianoacrilatul că iese belea mare dacă fuge la ace. :rolleyes:

Daaa...😃😃😃 varianta 1 e buna..problema e teava care de e de 6..ci 6.02.si rulmenti..intra al naibi de greu..si daca faceam varianta 1...cum mai bagi tu teava???? Aaaaa????? Deci reglezi..rulmenti pe teava...si apoi bagi cu totu.Lungimea tevii de 50mm. Iar la capat.. la terminarea tevii vine direct langa rulment elicia 2.am pastrat 38mm distanta intre elicii.
..
0

#764 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2015 - 01:19 AM

Si la rulmentii din teava..nu trebuie ciano..intra prin presare...abia iam bagat cu o coada de lemn..si o guma de cauciuc...fara sa stric rulmentii.🙌🙌🙌🙌 un pic de nigaleala..dar e bine...Azi am facut tot sistemul...mai ramane batiul si e gata de probe. Cei drept primul contra...pe cantarul meu avea 11g.fara elicii. Acum cel nou are 13.9g fara elicii...adica acu are 12g..fara batiu...si 2g..sa zic batiul ca e mai mare...Pe mine nu ma deranzeaza 3 sau 4g in plus...Am scos din noul model 11g.😆😆deci in final noul contra fara elicii va avea 13.3g.
0

#765 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2015 - 10:40 AM

Diavole, tu ai spus de ciano la o postare anterioară.
M-ai băgat în ceață cu gramele. :D
O să cântăresc o bucată de țeavă de carbon și una de titan să vedem cum e mai ușor.
Pentru rulmenți fac dispozitiv de presare. E foarte bine că intră greu.
Luni mă apuc să fac matrițele pentru elici. Până atunci mă mai gândesc dacă le fac Tissaut, sau ca la micromodele. Dacă le fac ca la micromodele rămâne și posibilitatea de a le face pas variabil.
0

#766 Useril este offline   bogdan_bacau 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2015 - 11:39 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 24 January 2015 - 10:40 AM, a spus:

Diavole, tu ai spus de ciano la o postare anterioară.
M-ai băgat în ceață cu gramele. :D
O să cântăresc o bucată de țeavă de carbon și una de titan să vedem cum e mai ușor.
Pentru rulmenți fac dispozitiv de presare. E foarte bine că intră greu.
Luni mă apuc să fac matrițele pentru elici. Până atunci mă mai gândesc dacă le fac Tissaut, sau ca la micromodele. Dacă le fac ca la micromodele rămâne și posibilitatea de a le face pas variabil.

Vb de ciano...la prima varianta..si am refeream la rulmenti mari...nu la cei din teava.Si cred ca voi mai scurta din teava...dar..nu va fi mare diferenta.Iar la greutate...Primul model...al meu avea 11g..fara elicii si regulator.iar acest model nou...va fi mai greu cu 3g.Ata tot.Am pus o toleranta de 1g in plus.Astept batiul..si atunci voi pune poze..cu el pe cantar.
0

#767 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2015 - 04:54 PM

Bogdane, am cântărit. Dacă facem suportul din carbon, iese la 0,85 gr. Dacă-l facem din titan, iese de 0,5 gr.

"Socrelo" a terminat computadorul de bord procesarea. Cam greu, dar cu un singur neuron ... asta e. :)
Sistemul rezolvă cam tot și mai mult ca sigur că poate fi făcut și ușor ca greutate. Problema apare la construcție. Sistemul ar fi o bijuterie și în consecință destul de dificil de realizat. M-aș băga la așa ceva, realizarea fiind o adevătată provocare. E vorba de realizarea de arcuri extrem de mici, tarate precis. Fără o construcție extrem de precisă , sistemul ar avea timp de răspuns cam mare (inerție, sau moment) ceea ce ar provoca atât instabilitate în tracțiune, cât și în cuplu.
E realizabil cu dezavantajul că nu e accesibil pentru oricine, presupune reglaje fine și costuri ridicate de construcție.
În acest caz poți face ca moa. :) Faci unul, îi faci probe și pe urmă îi sfătuiești pe ceilalți să nu se apuce de asemenea corvoadă. :D
0

#768 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 January 2015 - 01:16 PM

Rezerva la rezerva...

Imagine atasata: poz-â 1(1).JPG Imagine atasata: poz-â 1(2).JPG Imagine atasata: poz-â 2(1).JPG
0

#769 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 January 2015 - 01:20 PM

Comparatie cu modelul de anul trecut....

Imagine atasata: poz-â 2(2).JPG Imagine atasata: poz-â 3(1).JPG Imagine atasata: poz-â 3(2).JPG
0

#770 Useril este offline   dan 73 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1513
  • Inregistrat: 06-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 25 January 2015 - 01:23 PM

Foarte frumos.Asteptam zborul inaugural.
Eu am reusit sa obtin accesul in sala incepand cu ora 14.Ma duc sa mai fac cateva zboruri.
0

#771 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 January 2015 - 01:30 PM

Multumesc Dan! :rolleyes:
Bafta la sala! :clapping:
0

#772 Useril este offline   dan 73 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 January 2015 - 05:48 PM

Astazi am simulat o zi de concurs si fiind singurul zburator binenteles ca am iesit pe primul loc. :yahoo:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_00631.JPG

0

#773 Useril este offline   dan 73 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 January 2015 - 05:58 PM

Am exersat mai mult programul Sport si putin din Master.
Trebuie sa schimb servo de directie,are momente cand nu revine pe pozitia zero.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_00561.JPG
  • Imagine atasata: IMG_00581.JPG
  • Imagine atasata: IMG_00591.JPG
  • Imagine atasata: IMG_00601.JPG
  • Imagine atasata: IMG_00621.JPG

0

#774 Useril este offline   dan 73 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 January 2015 - 06:00 PM

Vezi postareabicut, la 25 January 2015 - 01:20 PM, a spus:

Comparatie cu modelul de anul trecut....

Atasament poz-â 2(2).JPG Atasament poz-â 3(1).JPG Atasament poz-â 3(2).JPG

Cate grame are noul model in aceasta faza ?
0

#775 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 January 2015 - 06:22 PM

Are 37g acum la care trebuie sa adaug :15,5 motorizare, 7,7 baterie, 3g esc si 2greceptie deci in total 65,2 -66 cu bataie.....foarte greu dar e real ....nu promisiune.
0

#776 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 25 January 2015 - 07:14 PM

Am zburat la Chiajna. Andu multumim din nou.
L-am reactivat si pe Stefan.

M-am resimtit dupa trauma de data trecuta. Abia dupa patru-cinci zboruri mi-am revenit.

M-am intors cu modelul intreg. O mare realizare.

Andu si juniorul ne-au uimit cu F3D-ul. ;)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_0102.JPG
  • Imagine atasata: DSC_0106.JPG
  • Imagine atasata: DSC_0107.JPG

Aceasta postare a fost editata de mvpricop: 25 January 2015 - 07:15 PM

Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#777 Useril este offline   dan 73 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 January 2015 - 07:31 PM

Vezi postareamvpricop, la 25 January 2015 - 07:14 PM, a spus:

Am zburat la Chiajna. Andu multumim din nou.
L-am reactivat si pe Stefan.

M-am resimtit dupa trauma de data trecuta. Abia dupa patru-cinci zboruri mi-am revenit.

M-am intors cu modelul intreg. O mare realizare.

Andu si juniorul ne-au uimit cu F3D-ul. ;)

E foarte bine ca ati reusit sa zburati in sala.
Tu ai zburat cu modelul cel nou ?
Cum zboara ?

Aceasta postare a fost editata de dan 73: 25 January 2015 - 07:32 PM

0

#778 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 25 January 2015 - 07:43 PM

Glumesti?
Ezecutat misiunea cu cel vechi. I-am marit profundorili si schimbat un elastic.
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#779 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 January 2015 - 07:50 PM