Am mai lucrat ceva zilele astea la cockpit. In principiu am reusit sa pozitionez toate elementele da baza, podeaua, panourile laterale, plansa de bord si scaunul.
Elementele pentru moment sunt prinse cu banda adeziva doar pentru pozitionarea prealabila. Fuselajul l-am taiat numai dupa ce m-am convins ca totul incape corect si cat de cat realist.
q_Carlinga001.JPG (55.37K)
Number of downloads: 207
q_Carlinga002.JPG (57.01K)
Number of downloads: 229[attachm
ent=45328:q_Carlinga004.JPG]
Scaunul a trebuit scurtat, dar am "inselat " putin prin faptul ca am scurtat distanta dintre spatar si tetiera, apoi am relipit suprafetele prin suprapunere. De jos am taiat doar 20mm, asa ca proportia intre sezut si spatar nu este prea mult alterata.
q_Carlinga003.JPG (57.77K)
Number of downloads: 203
In interiorul fuselajului a ramas loc si pentru comenzile de coada, in sensul ca podeaua se afla la 34mm de suprafata aripii. Am achizitionat si bechia escamotabila, dar ica nu inteleg cum o sa fac cu comenzile de directie. Daca folosesc cabluri de comanda pana la servo de directie acestea vor sta libere cand bechia este pliata in fuselaj si ma gandesc sa nu se agate cumva cablurile.
Voi confectiona o intaritura (cat podeaua ) din placaj de 3mm si o voi gauri pentru usurare. Peste panoul pentru servomecanisme voi construi un alt panou numai pentru servourile de coada. Dupa taiere fuselajul nu s-a slabit preq mult si nici nu avea tensiuni interne. Am observat acest lucru, caci am taiat cu un disc de 0,2mm si gaura rezultata nu s-a deformat fata de panoul decupat. Am loc supa cum se vede sub panourile laterale si la baza podelei sa lipesc niste baghete.
q_Carlinga005.JPG (49.95K)
Number of downloads: 152
q_Carlinga006.JPG (53.16K)
Number of downloads: 115
q_Carlinga007.JPG (56.42K)
Number of downloads: 102
q_Carlinga008.JPG (54.26K)
Number of downloads: 137[attachm
e
nt=45333:q_Carlinga010.JPG]
Toate piesele componente ale cockpitului vor trebui vopsite si apoi intarite pe dos cu baghete pentru a avea tinuta. Constructorul sugereaza in manual culorile cu care trebuiesc vopsite (cu pensula) fiecare relief al panourilor. Nu sunt montate centura de siguranta si mansa, acestea fiind ultimele dupa vopsire.
Attached thumbnail(s)
Aceasta postare a fost editata de Radu_: 08 March 2009 - 11:05 PM