Modelism - RHC Forum: Statie aero pentru auto - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Statie aero pentru auto

#1 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2464
  • Inregistrat: 02-February 12
  • Interests:Cars, cars, cars, any type ....

Postat 11 February 2013 - 12:57 PM

Am achizitionat o statie aero skyartec sky 601 plus receptorul in 6canale pe 27mhz. As avea nevoie de niste lamuriri:
am pus o baterie de 9v pentru ca nu am un pack pentru ea (12v) cred si am testat comunicatia pe o masina ... merg toate canalele, unele sunt combinate cred, unele sunt normale.
nu am acceleratie si inapoi in schimb.
ce trebuie sa fac ... sa vad daca merge. posibil din cauza ca am pus doar 9v on loc de 12v statia sa nu dea acceleratie spre receptor?
am pus intrebarea la auto pentru ca aici as vrea sa o folosesc initial. statia e de heli cred.

BAJA
5SC 30cc gas

Hobbytech str8 rally electric conversion

0

#2 Useril este offline   e.cata 

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3386
  • Inregistrat: 22-October 12

Postat 12 February 2013 - 09:35 PM

incearca... canalul 1 directia canalul 3 acceleratia. ;)

pana la 8v ar trebui sa functioneze normal.

Aceasta postare a fost editata de e.cata: 12 February 2013 - 09:36 PM

mai fac o baie!
0

#3 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 10:00 PM

pai am gasit asta pentru receptor (modul de conectare pe canale) http://radiocontrolledshop.ie/2482-4927-thickbox/skyartec-sky-601-6ch-receiver.jpg

dar sunt nedumerit, daca pun cablul care vine din esc (bec) pe conectorul dedicat bateriei B, nu am comanda pentru acceleratie si reverese ca la un receptor normal daca l-as pune pe un canal (3) ar functiona? nu incerc pana nu am un ok avizat ca mi-e sa nu prajesc receptorul. ansamblul rx tx se pare ca functioneaza corect intradevar!

BAJA
5SC 30cc gas

0

#4 Useril este offline   GST 7.7 

• Sky isn't the limit
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1074
  • Inregistrat: 13-August 07
  • Interests:Programare, IT, Modelism

Postat 12 February 2013 - 10:23 PM

Canalul dedicat bateriei doar alimenteaza RX nu ai cum sa ai control asupra lui, e doar port de alimentare.

Daca pui pe canalul 3 o sa ai cursa doar 0-100% (adica nu poti avea reverse) mai bine incerci pe alt canal gen 2 unde o sa ai o cursa -100-0-100% (pentru a avea reverse), adica o ai punct neutru.

Cred ca poti seta si canalul 3 sa ai punct neutru la mijloc, asta in caz ca e mai desteapta statia.

Apropo atentie mare la polaritate sa nu arzi RX.

Aceasta postare a fost editata de GST 7.7: 12 February 2013 - 10:25 PM

The GST 7.7 is over 30% larger than a Revo 3.3. Park the GST 7.7 next to a Savage, and the Savage doesn't look so tough anymore.

VISTA = Virus Inside Switch to Apple
0

#5 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 12 February 2013 - 10:23 PM

Stai un pic

Statia e alimentata din esc (care se leaga pe can. 3) si nu se mai alimenteaza direct din alta baterie

Legi esc-ul la rx pe chn 3

Alimentezi esc (si nu rx)

Ar trebui sa raspunda la acceleratie

In rx toti pinii de plus sint legati impreuna, idem toti cei de minus. Pe rx nu-l intereseaza pe care din ei primeste alimentare, doar sa nu ii vina alimentare pe mai multi deodata.
USER BANNED BY ADMIN
0

#6 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 10:48 PM

Am desfacut rx-ul si am vazut dispunerea pinilor, minusul fiind cel din dreapta cum te uiti la receptor, in modul din imaginea atasata, am sa incerc maine cand ajung acasa, sa vad cum merge pe canalul 3 sau orice canal care are punct de 0 in centru. sper sa mearga ca aveam planuri cu lumini si alte traznai pe masina pe canalele care sunt libere :D. Nu e o statie desteapta nu am gasit mai nimic despre ea, probabil venea cu un heli skyartec. doar receptor am gasit pe net de vanzare separat. E un minim inceput, si doar experimente vreau sa fac cu ea, sper sa aiba o raza mare de actiune.

BAJA
5SC 30cc gas

0

#7 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 619
  • Inregistrat: 16-April 11
  • Interests:Aeromodelismul, e un hobby pe care de mult l-am admirat.

Postat 13 February 2013 - 12:57 AM

Am folosit statii pentru aero la auto si navo, si folosind ESC care stie si revers, functioneaza foarte bine conectand ESC-ul pe canalul 3 al receptorului (Rx). Singura modificare la statie, (Tx) a fost strangerea arcului de aducere pe centru a mansei de throttle. Am 2 statii diferite pe care le-am testat si functioneaza sigur.
Spor
P.S. ESC-urile pentru aero au doar un sens, ca la avioane e mai greu cu mersul inapoi :pardon:

Aceasta postare a fost editata de alex g: 13 February 2013 - 01:00 AM

Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
PIPER SUPER CUB, PICO CUB
WING-TIGER
TURNIGY 9X ER9X, E-FLY 6CIID, FUTABA T2R
0

#8 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 02:04 AM

MS pentru lamuriri, voi face maine ceva experimente si revin cu amanunte, as incerca sa incropesc si un mic zburator, daca merge statia corect, dar primul pas e sa fac rost de un pack de 12v pentru statie, ca nu am si testele le voi face cu o amarata de baterie de 9v. Doamne-ajuta abia astept, parca as fi un copil mic, mi-am dorit o statie cu multe canale de mult, chiar daca e ceva slab e cred oricum mai buna decat statia care o am acum si bate 30m abia abia. Am si troznit o dat masina ca a plecat aiurea in viraj maxim deodata!

Daca se dovedeste ca merge corect .... fac un topic la aero cu un trainer pe care am de gand sa il construiesc .... blue baby pentru inceput ... mai mult planor decat avion.

Aceasta postare a fost editata de hassel: 13 February 2013 - 02:09 AM

BAJA
5SC 30cc gas

0

#9 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 10:29 PM

Am deslusit modul de functionare, mergand si esc-ul acum. M-am lovit in schimb de alta problema: cand accelerez pe stick-ul care e normal acceleratia pe statie ( are punct 0 la mijloc) vireaza in acelasi timp! nu vireaza daca dau stanga dreapta de acelasi stick! are un switch normal-3d si statia da comenzi numai cand e pe 3d! cred ca mai am de invatat inca modul de functionare la aero! nu prea am avut timp de ea azi ... si ma enerveaza ca nu am un pack de 12v, cred ca maine trag 12v dintr-un alimentator si fac asa probe in casa.

BAJA
5SC 30cc gas

0

#10 Useril este offline   CumanWolf 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 07-December 08
  • Interests:automodele , aeromodele,

Postat 01 March 2013 - 04:33 PM

Vezi postareahassel, la 13 February 2013 - 10:29 PM, a spus:

Am deslusit modul de functionare, mergand si esc-ul acum. M-am lovit in schimb de alta problema: cand accelerez pe stick-ul care e normal acceleratia pe statie ( are punct 0 la mijloc) vireaza in acelasi timp! nu vireaza daca dau stanga dreapta de acelasi stick! are un switch normal-3d si statia da comenzi numai cand e pe 3d! cred ca mai am de invatat inca modul de functionare la aero! nu prea am avut timp de ea azi ... si ma enerveaza ca nu am un pack de 12v, cred ca maine trag 12v dintr-un alimentator si fac asa probe in casa.

Si eu am patit aprox. la fel.Se pare ca unele canale sunt mixate in mod caracteristic elicopterelor . (a mea este sigur de elicopter). Am o intrebare : cu cat ai luat statia ? Dar apoi receptorul? Ma intereseaza si pe mine statii cu > 4 canale dar numai in 27Mhz.
0

#11 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2013 - 05:07 PM

Statia o am de la cineva in urma unui schimb, cu tot cu receptor, este tot de heli si a mea, in 27mhz.

BAJA
5SC 30cc gas

0

#12 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 19 March 2013 - 08:25 PM

Tot ti-au explicat sa pui pe canalul 3.
Desi poate ai inteles acum care cum sta treaba, scriu totusi pentru alti incepatori care vor citi topicul.
Orice ESC(gasit pe aici si cu denumirea de regulator, controler adica Electronic Speed Controler) care are si BEC, nu necesita alimentarea RX-ului(receptorului)de la o alta sursa separata. Acel BEC inseamna ca ESC-ul asigura si alimentarea receptorului. Sunt si ESC-uri care nu au BEC si acestea necesita alimentare RX-ului cu o sursa separata(acumulator, BEC extern, UBEC extern, sau cum ii mai zice), dar faptul ca nu au BEC e specificat de producator.
Daca tu puneai mufa de la ESC pe portul de la RX de baterie era perfect normal sa nu ai control.
Daca spui ca masina vireaza cand accelerezi, nu probabil ci sigur ai canalele mixate.
Cauta pe net manualul statiei si vezi cum sta treaba. In mod normal ar trebui sa ai posibilitatea anularii mixajelor sau sa ai un model(daca statia are mai multe modele) care sa nu aiba mixaje intre canale. Pentru mixaje statia ar trebui sa aiba ceva switch-uri/comutatoare fie pe partea frontala fie pe la capacul bateriei sau pe unde le-a mai pus producatorul.
Foloseste un canal cu revenire pentru acceleratie/frana, e mai ok sa stie sa revina stick-ul in pozitia de neutru-chiar daca tu crezi ca vei reusi sa o aduci in pozitia de 0, nu vei reusi de fiecare data.
Spor
0

#13 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 March 2013 - 03:45 PM

Multumesc pentru raspuns, exact cum ati anticipat, am deslusit ce si cum trebuie sa conectez ca sa pot vedea functionarea statiei, are un switch care schimba din normal in 3d, (probabil cand este in modul 3d mixeaza anumita canale pentru a executa zbor 3d) in modul simplu nu functioneaza, cauza probabila un fir lipsa de la switch la placa de baza a statiei! nu am mai incercat nimic cu ea de mult, am avut pe cap alte probleme ... cand nu te doare te lovesti, si apoi nu mai stii ce sa faci. Statia e de heli, si nu am gasit deloc documentatie pe net, venea cu un heli , oricum am o statie in 2,4 pentru auto acum deci am depasit stadiul de teste pe asta aero, voi incerca sa o fac poate cand am putin timp.

BAJA
5SC 30cc gas

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro