In urma cu doi ani am avut pentru o saptamana un Losi xxx4 G+. Masina mi-a placut foarte mult, insa a cedat foarte repede, avand o fisura in sasiu. M-am scapat de ea imediat, fiind o masina mai pretentioasa, iar eu in acele vremuri eram rookie. Acum, de doua saptamani, mi-am luat un roller de pe forum. Nu a fost foarte scump, insa stiam ca va trebui investit in el. Deocamdata fiind singurul buggy 4wd de la Losi se mai gasesc piese, ce-i drept, destul de greu. Am cautat pe ebay, amici de pe forum, site-uri de modelism straine si mi-am facut si masinuta si stocul necesar de piese. Cu toate ca este un model vechi, este capabil sa concureze cu noile modele ale un firme de renume. Masinuta este integral construita din grafit, un material foarte dur si usor, insa casant. Trecand peste astea, masinuta are cateva defecte, anume:
1.cutia diferentialului fata crapa destul de usor la un impact frontal. Exista doua solutii pentru diminuarea problemei, montarea unui bumper T-Bone si montarea unor piese care fac legatura intre sasiu si capacul diferentialului, precum in poza de mai jos.
http://img541.imageshack.us/img541/6858/frontdiff.jpg
2.tower-ul fata de asemenea crapa mai usor. Si pentru acest lucru exista doua solutii, fie montarea unui al doilea tower, fie un tower din fibra de carbon sau duraluminiu.
3.portfuzete sunt un alt punct slab. Din pacate sunt foarte rare cele din aluminiu, care sunt de altfel homemade. Solutia, sacul de portfuzete.
Cam astea ar fi defectele majore are modelului, insa cu putini bani se pot aproape elimina. Exista si altele, insa acelea se datoreaza conducerii imprudente:))
Stiu ca mai multi de pe forum au folosit aceasta masinuta, fie in concursuri, fie in parc:) Ii rog pe cei care au folosit-o sa posteze aici, in special pe CataWRC si Alex Dya.
Curand voi termina proiectul si revin cu poze.
stima,
Radu
Aceasta postare a fost editata de radu94: 09 February 2013 - 06:58 PM