Modelism - RHC Forum: probleme partea electrica - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

probleme partea electrica

#31 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 23-January 09

Postat 11 February 2013 - 09:47 PM

Vezi postareas0rynelu, la 10 February 2013 - 06:12 PM, a spus:

poze

poze deci acest regulator nu este bun?????

Este bun atata timp cat functioneaza. Parametrii etichetati nu corespund cu realitatea, dar cu motorul ala e ok. Eu am avut acest model in mana , defect, dar nu am fost incantat de realizarea fizica.

Vezi postareaipsihi, la 10 February 2013 - 08:49 PM, a spus:

...turnigy este un alt concept, in nici un caz lm2576 altoit cu inductanta smd ....

Puteti detalia putin despre concept? Incerc sa construiesc un UBEC de 3 A mai mic pe inaltime si nu stiu cum as putea sa modific schema electronica data in datasheet-ul LM2576.

Aceasta postare a fost editata de DigitAll: 11 February 2013 - 09:48 PM

Tel : 0768080180
0

#32 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 11 February 2013 - 11:54 PM

...ce sa detailez, e un step-down converter, cred ca LT sau LTC, nu-mi mai amintesc exact, avea si v-o 2 mosfeti, in nici un caz LDO !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#33 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 12:04 AM

Am vazut doar in poze acest UBEC de la turnigy si mi-a placut ca era micut, dar am vazut doar LM si bobina ...ma rog si cateva piese aferente. Nu am vazut FET-uri...poate au mai multe variante constructive... Chiar si un step-down are o bobina prin care trece curentul de sarcina. Ca sa reziste la 3A, bobina ar trebui sa fie dimensionata corespunzator, nu? Asta e dilema mea cum au reusit cei de la Turnigy sa finalizeze un UBEC de 3 A (5A) cu o bobina asa de mica....UBEC-ul meu e cat casa cu bobina de 2,1A....ce sa mai zic de 3A!
In discutia prezenta ma refer la valori reale ale curentilor mentionati....
0

#34 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 12 February 2013 - 08:42 AM

ubec-ul de 3/5A nu face fata la un servo de directie onroad, din ala rapid. Acu e drept ca un servo din ala poate trage si 7A...
USER BANNED BY ADMIN
0

#35 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 11:15 AM

Vezi postareaDanB, la 12 February 2013 - 08:42 AM, a spus:

ubec-ul de 3/5A nu face fata la un servo de directie onroad, din ala rapid. Acu e drept ca un servo din ala poate trage si 7A...

Din cate stiu eu acel servo trage cam 2,4A max, dar nu poate fi o certitudine in ceea ce afirm pt ca nu am masurat personal consumul . Eu cred ca UBEC-ul de la turnigy nu duce nici macar 2,5A.
0

#36 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 01:59 PM

... inainte de a face presupuneri nefondate, informeaza-te, altfel risti sa devii ridicol, in alta ordine de idei te asigur eu ca tine lejer 3A , duce un s3003 si 2 servo mg995 fara probleme ,consumul de varf al servoului tine max 1 secunda , adica exact atat cat dureaza traslatia, in rest consumul este sub 50m-100mA !!!
0

#37 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3542
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 12 February 2013 - 04:25 PM

Aceasta este o parere ,eu personal nu voi folosi acest model ,care defapt este de o calitate slaba ,lucru constatat si de altii,dau citeva citate in original si traduse de gogu:
"Very BAD PRODUCT.. The Cable is so Thin..!! i bought 1 of these and tested to my Turnigy Lipo 1300mah, than the Cable BURNING..!!
Poor quality. Have after some tests sometimes no output voltage. Just one time is to mutch. Thank god, i don`t have crashed my full glass EP-warbird with this BEC. I took another BEC.

Foarte produs rau... Cablul este atât de subtire..!! am cumparat 1 dintre acestea si testate pentru meu 1300mah Turnigy Lipo, decât cablul de ardere..!!
Calitate slaba. Au dupa unele teste uneori nici o tensiune de iesire. Doar o singura data este mutch. Multumesc lui Dumnezeu, am nu au prabusit meu pahar plin EP-natura cu acest BEC. Am luat un alt BEC."
Acum fiecare face cum crede ca este mai bine.
Sint si modele bune,dau un exemplu ,fara denumire fara adresa,nu vreau sa fac publicitate:
Imagine atasata: UBEC-7A.jpg
Cine cunoaste,vede diferenta.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#38 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 06:25 PM

....vorbim despre produse diferite manolo, da-ti o palma sa fii sigur ca nu dormi inca , oricum daca as fi in situatia de a cumpara un uB.E.C. ,nu as cumpara unul home-made din foarte multe motive, indiferent de cine e facut !!!
0

#39 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3542
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 12 February 2013 - 07:15 PM

Aveti dreptate,vorbim de niste produse bune si unele"praf" ,cit despre cele home made mai am si acum unul facut dupa o schema pusa de dumneavoastra acum citiva ani ,care in afara faptului ca are nevoie de un radiator de 1 "hectar" e foarte bun ,da clasa acelui turnigy de 3A ,dar subliniez fiecare face cum doreste.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#40 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 08:31 PM

Vezi postareaipsihi, la 12 February 2013 - 01:59 PM, a spus:

... inainte de a face presupuneri nefondate, informeaza-te, altfel risti sa devii ridicol, in alta ordine de idei te asigur eu ca tine lejer 3A , duce un s3003 si 2 servo mg995 fara probleme ,consumul de varf al servoului tine max 1 secunda , adica exact atat cat dureaza traslatia, in rest consumul este sub 50m-100mA !!!

Nu este o certitudine ci doar o presupunere fondata pe informatii culese din diverse locuri. Cu riscul ca ma repet, tot ce am afirmat si ce voi afirma despre acest produs este o parere.
Nu contest ca este bun la navomodele plantat pt ca sunt multi care il folosesc, dar daca analizam faptul ca o barca nu va folosi in acelasi timp decat maxim 2 servo-uri nu se poate face afirmatia ca un astfel de UBEC "duce" in acelasi timp un S3003 si 2buc MG995....le duce dar pe rand! Bobina ca si dimensiuni mi se pare a fi imposibil sa reziste ce scrie pe eticheta, adica 3A(5A). Posibil ca pe durata scurta sa tina in spate 3A, dar sunt sceptic ca sa tina continuu aceasta valoare de curent si pe deasupra sa mai si unrce in varfuri de 5A !
La mine treaba sta simplu..eu am nevoie la o aplicatie in care sa imi reziste continuu 3A dar sa aibe dimensiuni reduse. Dvs ati afirmat ca este alt principiu acolo, de aceea v-am rugat sa imi explicati si mie ca sa invat sa fac si eu unu micut....pe mine ma depaseste....Ma puteti ajuta? Nu a reusit nimeni sa ma ajute pana in acest moment.....nici eu pe mine nu am reusit sa ma ajut.....
Daca ar fi sa aleg intre acest UBEC Turnigy si unul home made, as alege unul home made cu conditia sa stiu cine il construieste....mai sunt unii care au legat 2 buc de 7805 in paralel si s-au umflat in pene ca sunt UBEC-uri "profi".
Fara sa tin partea nimanui, din intamplare un UBEC realizat de colegul nostru Manolo a ajuns la mine si pot afirma ca e realizat net superior fata de ce am vazut la Tunigy....
0

#41 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 12 February 2013 - 09:53 PM

Asta cam cit ar duce? Nu ma pricep sa le aproximex "din ochi"

http://www.ebay.co.u...=item33760777bc

Aceasta postare a fost editata de DanB: 12 February 2013 - 09:55 PM

USER BANNED BY ADMIN
0

#42 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 10:55 PM

...bobina nu este o problema, aia chiar pare a fi de v-o 5A, aici nu marimea conteaza ci calitatea feritei ,permeabilitatea magnetica, tipul miezului, bobinele tip "oala" cum e aia pe care o blamezi are cea mai mare eficacitate, citeste si tu cate ceva despre ferite si inductori ca nu strica, netul e plin de documentatie, chiar si batrana "Agenda electronistului" e un material bun de rumegat, asadar ,pofta mare!!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 12 February 2013 - 10:56 PM

0

#43 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 01:54 AM

Bobina cea mai mica, in oala de ferita, produsa de un producator dedicat in domeniu , pe care am gasit-o, are 12x12x8 mm si rezista 2,1A max . Deci are inaltimea de 8mm . Dilema mea este cum cei de la Turnigy au reusit cu o bobina de 6mm inaltime(masurata precis) si latimea mai mica de 12 mm sa produca un UBEC de 3A. Mai mult, tensiunea de iesire se poate seta 5V/6V dar in realitate majoritatea scot 5,25/nu ma intereseaza.
Eu nu vreau sa ma dau interesant si sa bag de vina dar am nevoie de o sursa in comutatie care sa nu depaseasca 7mm inaltime. Am sa cumpar 1 bucata din acest UBEC laudat realizat in tehnologia pacii si am sa il testez.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro