Modelism - RHC Forum: barca mica mica cu o cuva - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

barca mica mica cu o cuva

#31 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 06 February 2013 - 01:06 PM

...ai ceva de frecat ,banuiesc ca e pozitivul pt matrita finala; cred totusi ca e cam putin 16 cm, afecteaza stabilitatea !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#32 Useril este offline   nid1975 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 403
  • Inregistrat: 13-August 11
  • Interests:navomodelism,pescuit

Postat 06 February 2013 - 03:40 PM

asa este,e modelul pentru matrita finala ,acesta va fi corectat,chituit ,slefuit pentru a turna matrita.
stiu ca e de frecat insa nu am insistat sa iasa foarte bine din prima ca era aproape imposibil lucrand in negativ,dar aici am vrut sa ajung ,
sa am un model de fibra pe care sa-l pot finisa corespunzator
dimensiunile sunt L=69cm,l=22cm ,H=16 cm
pentru dimensiunile ei cred ca o sa fie destul de stabila,are cam 20 cm latime ce intra in apa insa nu ca una de lata de 30
latimea nu e chiar 1/3 din lungime dar pe aproape
Tel 0728777780
0

#33 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2013 - 05:01 PM

...luasem 16 ca latime, m-a inselat perspectiva longitudinala !!!
0

#34 Useril este offline   b75danny 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 166
  • Inregistrat: 11-April 11

Postat 20 February 2013 - 10:26 PM

Vezi cui o mai dai si pe asta sa ti-o copieze.
0

#35 Useril este offline   alex26 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 19-April 10

Postat 21 February 2013 - 08:35 AM

Salut Dorin si scuze ca ma bag si eu in seama pe topicul deschis de tine, dar trebuie sa lamuresc inca odata problema cu copiatul pentru ca vad ca unii maninca .... peste tot.

Dupa cum stii in decembrie m-ai dat doua coci: un Carp Range 2 si alt model. La acea data eu aveam o comanda de la un client (trimis la plimbare de b75danny) care a considerat ca plateste destul de mult pentru o barcuta si isi poate exprima opinia sa fie "putin" personalizata barcuta dupa dorinta lui, client care a fost pus la punct de b75danny care considera ca poate aburii clientii cum doreste si toti sunt novici in navomodele (inclusiv s-a laudat cum ii repara el o barcuta mai veche si cind s-au intilnit la trimis la altii).

Dupa achizitia cocilor eu m-am apucat de mesterit la Carp Range iar cealalta coca am dat-o unui "amic" care se oferise ca ma ajuta la montarea componentelor pentru a termina 2 barcute in acelasi timp. Aici a fost greseala mea, pentru ca acel tip a incercat sa o copieze, si pentru asta iti cer inca o data SCUZE.

Si pe aceasta cale te rog sa ma crezi ca modelul Carp Range 2 nu a incercat nimeni sa-l copieze asa cum spun altii care habar nu au ce s-a intimplat atunci.

Iar ca sa nu apara si alte polemici despre ceea ce incerc sa fac eu (nu vreau sa ramin doar la conditia de a cumpara din HK si a vinde in Romania) mai am de spus ca incerc sa imi fac singur partea electronica (esc prezentat de domnul Pamfil il am acum in probe cu ubec de 5V/3A (reali) integrat, switch lumini cu 12F629, prezentat tot pe aceste forumuri, si va urma si studiu la switch lumini cu 12F675 care sa aiba si LMA, prezentat pe site-uri de afara).

Inca odata imi cer scuze fata de Dorin pentru ca am instrainat o coca pe care un "amic" (ca si altul de pe acest forum) a incercat sa o copieze.

Stima

PS: Pentru b75danny, nu cred ca pina acum am postat comentarii peste postarile tale (cind redescopereai "apa calda" cu alta coca Carp Range orange si alta neagra si alta......., (coci prezentate in timp de altii cu mai multa experienta) sau sa ma bag in seama pe alte forumuri cu ceea ce faci. Daca aveai ceva de spus ma puteai suna si sa stam de vorba care este problema. Daca consideri ca trebuie sa ne balacarim pe forumuri atunci o sa facem cum doresti.
0

#36 Useril este offline   b75danny 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2013 - 12:18 PM

Foarte tare. :rofl:
Trebuie sa-mi cer scuze public fata de Dorin ca desi stiam ca i-ai copiat cocile, iar el te banuia, nu i-am zis pana acum, desi m-a intrebat daca stiu ceva in privinta asta.
Eu m-am luat de tine doar pt ca mi-ai copiat anuntul din punct de vedere literar si gramatical ( cu aceleasi greseli). :good:
Si ca sa lamurim cu copiatul: amicul cu care ai copiat coca este vecinul tau de bloc, caruia i-ai dat prima coca care ai luat-o de la Dorin de fata cu mine ( ti-am adus-o eu personal).
Ai incercat si ai reusit sa copiezi si Carp Range si Delfinul. Sper ca le-ai adus si imbunatatiri. :acute:
Iti repet: nu ti-am comentat produsul, asa cu ai facut tu pe forumurile de pescuit.
Si ca sa parafrazez un clasic de pe forum: "intr-o tara in care si primul ministru plagiaza, ce mai conteaza o coca prost copiata"

Va urma discutie despre: copierea electronicii lui Nea' Manolo - pe care il salut cu aceasta ocazie neplacuta.

Fire intinse si vant la pupa!
0

#37 Useril este offline   alex26 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 19-April 10

Postat 21 February 2013 - 01:08 PM

Se pare esti cam greu de cap si gindul iti este doar la bani si cum poti sa-ti inseli clientii cu superbarcutele facute de tine.
Vecinul de bloc cu care ne-am intilnit cind mi-ai dat prima coca de la Dorin (probabil ca trebuia sa-l trimit la plimbare cind ai aparut tu?) a pus mina pe o coca model Carp Range doar atunci cind eram toti trei acolo si atit. Dar probabil ca esti si medium si stii si ce nu s-a intimplat atunci. Iar daca le-am copiat asa cum afirmi fara a putea demonstra nimic, cum se face ca nu este plina piata de oferte carp range ?? Sau de ce eu am continuat sa cumpar coci de la Dorin chiar daca le puteam face singur sau sa le faca vecinul ? Sau consideri ca o matrita chiar prost facuta, intr-un an de zile nu poate fi refacuta pentru a o vinde. Sau putea fi data la altcineva care toarna fibra ca model si sa iasa cu ea pe piata?
In privinta copierii electronicii facute de dom manolo este iar o aberatie de a ta, daca citeai cu atentie ce am postat mai sus am explicat clar ca esc-ul este dupa schema publicata de domnul Pamfil (iar cine doreste ii pot oferi un montaj pentru a verifica schema), ubecul este schema care tot pe forumuri s-a discutat (cu LM 2576 sau 2596 ) iar switchul de lumini tot pe forumuri s-a discutat despre el cu referire la o schema cu 16F627 sau 12F629, de pe un site nemtesc. Daca si domnul Manolo foloseste acelesi scheme este alta discutie.
Dar se pare ca iti sta de-a curmezisul faptul ca eu incerc sa imi fac singur electronica chiar daca este dupa scheme discutate aici (daca asta este copiat sa inveti din experienta altora prezentata pe forumuri - mea culpa ) de oameni cu mult mai mare experienta decit mine (Charli, Pamfil, Manolo, MarianDMD,...) in timp ce tu te rezumi la statutul de "mic buticar" care cumpara ieftin si incearca sa vinda scump.
Dar se pare ca toata nebunia a plecat in momentul in care am postat anuntul de vinzare navomodele pe alt site si la un pret mai mic decit al tau. Coincidenta: in loc daca aveai ceva sa vorbim sa imi dai un telefon si sa vedem cum rezolvam problema, ai preferat ca ma ataci pe mai multe site-uri concomitent.
Iar din punct de vedere pret este dreptul tau sa ceri 1850ron ca si al meu sa cer 1750ron pe o barcuta in care nu investestim mai mult de 1300 ron in piese.
Ma acuzi de inducerea in eroare a clientilor ca avem anunturi asemanatoare dar tu ce faci prezentind clientilor caracteristici ale componentelor care in exploatarea unui navomodel nu pot fi atinse ?????
Si apropo daca tot esti corectitudinea intruchipata poate povestesti aici si cum mai rugat sa iti dau o radiocomanda cu imprumut mintindu-ma cum ca ai o barcuta in lucru si clientul o vrea repede iar radiocomenzile tale sunt pe drum si mi-o returnezi in maxim o saptamina, iar tu te-ai prezentat cu ea de fapt la Dorin facindu-te util cum i-ai facut tu rost de radiocomanda.
0

#38 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 21 February 2013 - 01:11 PM

Cu cocile nu stiu care este treaba,carp ranege V1 este copiat in primul an de aparitie ,de restul variantelor nu stiu ,cit despre electronicele mele nu pot fi copiate ,microcontrolerele sint protejate la citire etc.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#39 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2013 - 01:00 PM

Vezi postareamanolo, la 21 February 2013 - 01:11 PM, a spus:

....,cit despre electronicele mele nu pot fi copiate ,microcontrolerele sint protejate la citire etc.
...ma faci sa rad manolo, daca erai v-un guru prin electronica era de crezut, dar ce dreaq protejezi ,ceea ce ai copiat de la altii ?!!!
0

#40 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2013 - 04:48 PM

Da de unde sti matale? nu sint nici un guru,cumva v-ati aruncat un ochi prin ele? daca aveti o adresa concreta .as fi foarte curios sa o puneti.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#41 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2013 - 05:06 PM

Vezi postareamanolo, la 22 February 2013 - 04:48 PM, a spus:

Da de unde sti matale? nu sint nici un guru,cumva v-ati aruncat un ochi prin ele? daca aveti o adresa concreta .as fi foarte curios sa o puneti.
...scuteste-ma manolo !!!
0

#42 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 22 February 2013 - 09:10 PM

Este optiunea fiecaruia sa protejeza un program pe care-l scre pe un microcontroler indiferent de unde este sursa
Si eu ma chinuii sa implementez un sistem de protectie in programul cu care scriu softurile in regulatoarele facute de mine, pardon ,, rasnitele facute de mine'' mai am de invatat dar perseverez, poate gasesc ceva ajutor de la colegii pe forum..... :yahoo:
0

#43 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2013 - 09:17 PM

...stai linistit bre ca nu ti-l fura nimeni, dar ca sa te simti in siguranta ,baga-le in seif si uita cifrul !!!
0

#44 Useril este offline   b75danny 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2013 - 12:43 AM

Unde dai ... si unde crapa!
Dupa cum stiti cu totii nu exista protectie care sa nu poata fi sparta mai greu sau mai usor.
Softul nu se citeste si se rescrie ci se cloneaza Cip-ul respctiv cu un programator hardware dedicat.
Nu exista protectie la asa ceva.
0

#45 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2013 - 08:22 AM

Cum arata acest programator. sau denumire ,sa nu mai stau sa-mi tocesc neuronul, ca am vo 2 microcontrolere si tot pilesc la ele sa dau de siguranta aia.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#46 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2013 - 09:39 AM

Vezi postareab75danny, la 24 February 2013 - 12:43 AM, a spus:

Unde dai ... si unde crapa!
Dupa cum stiti cu totii nu exista protectie care sa nu poata fi sparta mai greu sau mai usor.
Softul nu se citeste si se rescrie ci se cloneaza Cip-ul respctiv cu un programator hardware dedicat.
Nu exista protectie la asa ceva.
...serios?!!!
...eu inca nu am auzit pe nimeni care sa fi citit un program code protected si nici de programatoare hardware dedicate care sa cloneze cipuri ,oi fi eu mai ignorant !!!

0

#47 Useril este offline   nid1975 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 February 2013 - 02:26 PM

in timp ce voi va mai contraziceti voi cu electronica,eu am dat o mana de gelcoat pe modele... :D

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de nid1975: 25 February 2013 - 02:27 PM

Tel 0728777780
0

#48 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2013 - 04:20 PM

Nu e bun e clonat. :rolleyes:
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#49 Useril este offline   nid1975 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 February 2013 - 07:46 PM

nu e clonat, e original,gelcoat viniesteric negru de matrite de la Reinhold :good:
dupa ce-l slefuiesti si polishezi iti faci freza in el :lol:

Aceasta postare a fost editata de nid1975: 25 February 2013 - 07:49 PM

Tel 0728777780
0

#50 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2013 - 09:34 PM

Vezi postareanid1975, la 25 February 2013 - 07:46 PM, a spus:

nu e clonat, e original,gelcoat viniesteric negru de matrite de la Reinhold :good:
dupa ce-l slefuiesti si polishezi iti faci freza in el :lol:
...vinylesteric !!!
0

#51 Useril este offline   nid1975 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 February 2013 - 09:17 PM

Vezi postareaipsihi, la 25 February 2013 - 09:34 PM, a spus:

...vinylesteric !!!

da bre , am mancat o litera, si? :pardon:
oricum cine stie ce e ala gelcoat vinylesteric a inteles ce am vrut sa zic,drept dovada ca m-ai corectat!cine nu stie cauta pe net :lol:
.....credeam ca Pruteanu s-a dus si nu ne mai corecteaza nimeni,se pare ca lasat discipoli pe la Constanta :blush:
Tel 0728777780
0

#52 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2013 - 09:30 PM

Vezi postareanid1975, la 27 February 2013 - 09:17 PM, a spus:

da bre , am mancat o litera, si? :pardon:
oricum cine stie ce e ala gelcoat vinylesteric a inteles ce am vrut sa zic,drept dovada ca m-ai corectat!cine nu stie cauta pe net :lol:
.....credeam ca Pruteanu s-a dus si nu ne mai corecteaza nimeni,se pare ca lasat discipoli pe la Constanta :blush:
...nu te-am corectat pe tine in mod special, am corectat termenul folosit in ideea ca poate mai cauta si altcineva produsul respectiv !!!
..."bre" sunt cu amicii si prietenii ,momentan tu nu esti nici una nici alta si probabil nici in viitor nu vei fi ,asa ca imi spui simplu "ipsihi" ,corect ?!!!

0

#53 Useril este offline   nid1975 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 February 2013 - 10:32 PM

."bre" sunt cu amicii si prietenii ,momentan tu nu esti nici una nici alta si probabil nici in viitor nu vei fi ,asa ca imi spui simplu "ipsihi" ,corect ?!!!

se pare ca ai inteles gresit ce am vrut sa zic prin folosirea termenului ”bre”
daca e corect? nu stiu dar hai sa-ti povestesc ceva.
din cate i-mi aduc eu aminte la tara, cand eram copil, foloseam termenul ”bre”atunci ca ma adresam unui om mai in varsta decat mine, in semn de respect nu-i spuneam direct pe nume ii spuneam”bre” altfel o luam pe coaja!
direct pe nume spuneam colegilor de scoala si prietenilor de varsta mea sau apropiati cu care jucam fotbal,plecam la pescuit sau faceam tot felul de prostii......
mi-e greu sa cred ca in zona litoralului unde locuiesti obiceiurile sunt altfel asa cum reiese din din fraza ta -dar iti fac pe plac si-ti spun pe nume....
asa ca nu ti-am spus ”bre” cum ca ai fi prieten sau amic cu mine,departe gandul de asta. l-am folosit cu un alt scop cel ce reiese din fraza de mai sus .
faptul ca mai conversam pe forum nu inseamna ca suntem prieteni,nici nu ne cunoastem suntem,doar 2 useri nid si ipsihi si cam atat!
restul vine de la sine!
Tel 0728777780
0

#54 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2013 - 11:22 PM

...in spiritul amintirilor tale din copilarie ,cand un "bre" te invrednicea copil fiind cu v-o vorba ,o facea in semn de protectiva afectiune si semn de oarecare amicitie cam la stilul " bine ma putzoiule" , asa ca mergand pe ideea asta cam asa ar fi trebuit sa-ti raspund probabil ,dar nu cred ca ti-ar fi placut , asadar propun sa ramana cum am stabilit !!!
...daca tot ai adus vb de google da si tu o cautare dupa "gelcoat viniesteric" si spune-mi ce ti-a returnat , mie imi arata asta !!!

Fisiere atasate

• Fisier atasat  2323.JPG (100.73K)
    Number of downloads: 162

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 27 February 2013 - 11:26 PM

0

#55 Useril este offline   nid1975 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 February 2013 - 09:19 AM

ipsihi, hai las-o balta ,daca tu atat ai inteles sau atat ai vrut sa intelegi e problema ta cum interpretezi lucrurile, pe mine chiar nu ma intereseaza!
nu e cazul sa intram in polemici care nu-si au rostul ,eu cel putin nu ma pretez la asa ceva .
oricum pentru curiozitatea ta uita-te putin prin dex si vezi cam ce inseamna "bre"si daca gasesti ceva care sa semene cu " bine ma putzoiule" sa ma anunti si pe mine
eu cam asta am gasit :
bre interj. chemare, mirare și admirațiune adresată bărbaților,
BRE interj. (Fam.) Cuvânt cu care atragem atenția cuiva că ne adresăm lui.

Aceasta postare a fost editata de nid1975: 28 February 2013 - 09:21 AM

Tel 0728777780
0

#56 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2013 - 09:56 AM

Vezi postareanid1975, la 28 February 2013 - 09:19 AM, a spus:

ipsihi, hai las-o balta ,daca tu atat ai inteles sau atat ai vrut sa intelegi e problema ta cum interpretezi lucrurile, pe mine chiar nu ma intereseaza!
nu e cazul sa intram in polemici care nu-si au rostul ,eu cel putin nu ma pretez la asa ceva .
oricum pentru curiozitatea ta uita-te putin prin dex si vezi cam ce inseamna "bre"si daca gasesti ceva care sa semene cu " bine ma putzoiule" sa ma anunti si pe mine
eu cam asta am gasit :
bre interj. chemare, mirare și admirațiune adresată bărbaților,
BRE interj. (Fam.) Cuvânt cu care atragem atenția cuiva că ne adresăm lui.
...eu zic sa recitesti de cate ori va fi nevoie ceea ce am scris mai sus, poate reusesti sa intelegi !!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 28 February 2013 - 09:59 AM

0

#57 Useril este offline   nid1975 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 February 2013 - 10:58 PM

revenind la subiectul topicului azi am mai facut un pas si am pus primul strat de fibra pe matrita,restul cand va fi timp zilele urmatoare

Fisiere atasate

Tel 0728777780
0

#58 Useril este offline   b75danny 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2013 - 11:25 AM

...va certati aiurea, in timp ce altii va copiaza munca.
Postati si voi precum se practica in industria auto cand se iese in teste pe strada cu un model nou.
Felicitari amandorura pentru realizarile de anul acesta!

Aceasta postare a fost editata de b75danny: 01 March 2013 - 11:25 AM

0

#59 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2013 - 11:27 AM

Cunosc un centru bun de copiere la subsol.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#60 Useril este offline   nid1975 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 March 2013 - 09:18 PM

avand ceva timp liber treaba avansat simtitor,am muncit ceva la matrite dar in final sunt multumit de rezultate .....

Fisiere atasate

Tel 0728777780
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul