ipsihi, la 07 February 2013 - 12:48 AM, a spus:
...open field inseamna camp deschis, fara obstacole, LOS-line of sigth, antenele trebuie sa se vada intre ele indiferent de vector, la 500mW acoperi lejer v-o 5 km fara probleme, ideea este ca nu partea rf reprezinta problema in RC ci "mizeriile" din eter, 433mhz este CB, asa ca interferente garla, in sensul asta se impune codare/decodare la nivel PCM !!!
Exact Maestre, despre asta este vorba, poate eu nu m-am facut bineinteles.
In cataloage nu se specifica decit ce convine sau mai bine zis ce se testeaza si este ok. De pilda nu spun inaltimea de testare de la sol, iar de alte medii de propagare sau ce se intimpla in apropierea altor medii cu propagarea, nici atit. Testind insa 10mW pe barcuta, pe apa, am constata ca in loc de 300m realizam 100-120m, iar cu o antena yagi si un HB9CV am marit doar cu 50% maxim distanta. Iar lucrul fara codare nici nu se poate imagina, logic.
Pt. Thunderer. Daca-mi permiti o gluma, sper sa nu te superi. Voi Americani aveti voie in Family Radio Service 467MHz o putere de emisie de 1-5W
http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif. Hi,Hi
Doar Profesional Mobile Radio la europeni au voie eventual la 4W. In LPD 433MHz, undeva mai jos la doar 10mW.
Spor la treaba la toata lumea.
Aceasta postare a fost editata de dodo007: 07 February 2013 - 12:59 PM