Traian,
nu ai mai dat nici un semn de viata.Ai reusit pana la urma?
Eu am facut duminica primul fuselaj cu gelcoat, epoxi si tesatura de fibra de sticla de: 80, 160, 280 gr/m2 si cu punga fabricata de mine. A iesit foarte bine si are 270 grame, e si destul de rezistent.
Tinand cont ca fuselajul e mai bombat si are ampenajul vertical, atat deriva cat si directia, zic ca nu e rau.
Oricum am taiat directia, cu traforajul, din ampenajul vertical si cantareste 20-22 grame. Oare de balsa ar fi mai usoara?Deci fuselajul cu deriva ar avea 250 grame ceea ce nu e rau.
Dar cred ca pot sa mai cobor greutatea cu vreo 20-30 de grame fara sa afectez rezistenta fuselajului, am vazut unde se poate imbunatati.
Punga am umflat-o la 60 PSI, deci la presiune mare, a scos tot surplusul de rasina, apoi dupa vreo 10 minute am coborat presiunea la 20 PSI si am inchis robinetul. Am polimerizat totul in cuptor la 50 de grade Celsius.
Am avut totul pregatit ca la carte , inclusiv sarma., nu am fost in criza de timp pot spune ca am lucrat lejer in vreo 40 de minute era matita inchisa si dat drumul la presiune.
Cand mai am timp mai fac unul cu schimbarile de rigoare.
Ciao Sorin
Aceasta postare a fost editata de SORIN CAIUS: 21 May 2013 - 01:52 PM