Modelism - RHC Forum: IAR 80 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

IAR 80 Constructie macheta

#1 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 13 April 2013 - 10:31 AM

Găsisem pe aici ceva discuţii despre IAR 80, dar se pare că s-au oprit prin 2005. A reuşit careva dintre cei implicaţi să construiască macheta ?
Mă interesează planurile detaliate şi dacă se poate apostilate de fabricant. Am realizat o machetă IAR 80 în 1986, pentru Proiectul de Bacalaureat. Singurele planuri disponibile pe atunci erau cele din Revista Tehnium. Planurile nu erau chiar exacte, mai ales că exista o problemă la cadrele de fuselaj, dar în cele din urmă am rezolvat problema singur. Zilele astea mă apuc să construiesc o nouă machetă (aproximativă) după nişte planuri "sărace" găsite pe internet. Materialul folosit - polistiren extrudat. Motorizare electrică. RC. Am mai realizat ceva modele din polistiren aşa că nu este nicio problemă, dar urmăresc să construiesc, totuşi, o machetă cât mai precisă a acestui avion. Îi cunosc istoria, cunosc piloţi care l-au zburat, cunosc problemele pe care le punea în exploatare şi mă gândeam că poate îl voi face cunoscut prin lume. Problema care se pune este cea legată de existenţa şi originalitatea planurilor. Cei care au construit machete cunosc foarte bine condiţiile ce se impun într-o competiţie internaţională. Mi-ar fi mai uşor să construiesc un IAK 52, la care am planurile detaliate şi tot ce e necesar, având în vedere că avionul a fost construit exclusiv în România la Aerostar Bacău, dar poate reuşim cu IAR-ul. Ce spuneţi domnilor ? Primesc ceva sprijin în privinţa schiţelor ?

Mulţam fain anticipat.

ViP
URA şi la zbor fofezelor !
0

#2 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3621
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 13 April 2013 - 02:13 PM

Si eu am contruit pina acum 2 IAR 80 rc din care unul mai zboara inca. Da un search pe forum si ai sa gasesti topicurile cu ele.

Lasa o adresa de e-mail sa iti trimit tot ce am legat de IAR 80, planuri, poze, etc..
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#3 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 13 April 2013 - 04:41 PM

Vezi postareacasper20, la 13 April 2013 - 02:13 PM, a spus:

Si eu am contruit pina acum 2 IAR 80 rc din care unul mai zboara inca. Da un search pe forum si ai sa gasesti topicurile cu ele.

Lasa o adresa de e-mail sa iti trimit tot ce am legat de IAR 80, planuri, poze, etc..

adresa de mail : vip_eol@yahoo.co.uk
Sper că planurile de care vorbeşti pot fi folosite în competiţie. Am de gând să construiesc o machetă cât mai detaliată, aşa că am nevoie de schiţe sau blue-print-uri care să fie acceptate de juriu în competiţie.

Mulţam fain.

ViP
URA şi la zbor fofezelor !
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro