Am citit despre aceasta si mi-am format o idee de ansamblu, stiu ce piese electronice am nevoie, ma descurc eu sa-i croiesc un cadru, dar la subtilitati am nevoie de donatiile voastre informationale!
In mintea mea s-a creat ideea ca bratele mai lungi (pana la un punct) cresc stabilitatea, motorul mai puternic invarte o elice mai mare, care cu cat e mai mare poate ridica o greutate mai mare, dislocand un volum mai mare de aer... la mai maareeee... shit, man, i'm proud of me!
Am vazut un nene pe rcgroups care a facut un patruelici cam de 1000mm intre 2 motoare opuse, stabil nevoie mare si ridica tot echipamentul necesar filmare+fpv. Super, cam asta e si ideea mea, impinsa puuutin mai departe dar nu cu mult, pe motive ca am echipament ceva mai greu si oricum, daca merge zburaciosu bine poate ii leg si un dslr de gat. Filmarile si fotografiile lui Laur73 ma urmaresc si noptile, nu-mi mai dau pace, dar el a ales calea practica, profi, biznis, iar eu pe cea a sufletului meu de poet nedescoperit http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
M-am hotarat la aceleasi dimensiuni insa nu si la aceleasi materiale, lemnul aducandu-mi aminte de copilarie si de povestile cu cei 3 purcelusi. Prefer aluminiul sa nu vina lupu cel rau sa-mi rupa betele si sa-mi prapadesc vechitura mea de camera video. Am comandat bare de aluminiu 40/20 dar nu au pe stoc, vin peste 2 saptamani asa ca ma duc azi in Hornbach sa caut ceva. Teste de rezistenta au facut altii, eu numai m-am holbat la munca lor si am descoperit ca pot linistit sa pun teava rectangulara mult mai mica, de ex 10x20 dar nu prea exista asa ca 20x20 e la fel de buna. Asta pentru ca, cf calculelor mele sofisticate si mai ales precise, obiectul final gata de zbor fpv pentru filmare/fotografie va avea intre 3 si 6 kg, +/- cateva sutimi de gram! Asa ca ma pregatesc pt ce e mai rau, un 4-5 kg la decolare cu un pack zdravan de baterii.
Si acum vine partea frumoasa, ca pana manufacturez eu buburuza trebe sa comand electronicile la HK. Primul val de intrebari se refera la motoare, esc si elici. Logica mea se incordeaza si elucubreaza: Daca vrem sa ridicam (sa zicem) 6kg, trebuie ca fiecare motor sa ridice minim 1500g. Deci cautam cel mai economic motor in stare sa ridice macar acest minim si care are nevoie de un amperaj cat mai mic (esc mai ieftin). Ne uitam apoi ce elici si esc se potrivesc pt el si plasam comanda. Asta e logica mea suferinda de boli copilaresti.. dar va las pe voi sa donati o parere si o teorie mai realista, daca binevoiti, sarumana
PS: urmatorul val de intrabari mai tarziu, daca ma mai suportati
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 27 June 2010 - 09:23 AM