Aceasta postare a fost editata de worms: 03 September 2013 - 04:31 PM
revolutia gimbal-urilor
Postat 03 September 2013 - 05:50 PM
Are cineva idee daca textolit-ul este mai greu decat fibra de sticla? Textolitul are o grosime de aprox 2 mm. Este mai usoara fibra de sticla de 2 mm decat acest textolit?
Postat 04 September 2013 - 10:55 AM
Darius_tm, la 28 August 2013 - 11:04 AM, a spus:
Multumesc.
Daca mai esti interesat ti-as putea da eu gimbalul meu (home made)... cu vreo 15€ ...
si restul componentelor la pretul de achizitie .. O sa revin cu foto !
Controlerul e de la GLB , motoarele de la RCTimer ...Montura cum ziceam home made taiata la alser cu bilutze neggre de la botosani ( vreo 25 de lei doar bilutele :) )
aici ai un video cu un test in care dispare aproape de tot jello
de trimis (daca il vrei , il trimit din germania cu DHL si ajunge in cam 5-6zile ...
Aceasta postare a fost editata de Nanok@: 04 September 2013 - 10:57 AM
-- Stay Hungry, Stay Foolish! --
Postat 05 September 2013 - 10:16 PM
gata, acum pot sa ma duc sa filmez duoamne care fac plajã in gradinile lor :)
sunt multumit de el , mai ales ca l-am construit singur ! :)
Aceasta postare a fost editata de Nanok@: 05 September 2013 - 10:18 PM
Postat 10 September 2013 - 11:26 PM
http://www.rctimer.c...roduct_965.html
http://www.rctimer.com/syssite/home/shop/1/pictures/productsimg/big/965.jpg
Postat 11 September 2013 - 06:32 PM
Postat 12 September 2013 - 08:59 AM
Conectat la baterie asa cum a venit nu misca nimic, blocheaza motorul de roll si atat. Ar trebui sa faca ceva cu ce vine standard?
Am incercat sa incarc cu Arduino 1.0.5 firmware Brugi 0.49.161. Daca selectez controller Arduino Pro 5v, 16MHz, 328p, care ar trebui sa fie selectia corecta imi da eroare la incarcarea firmare-ului pe placa, desi pe proc. de pe placa scrie 328p. Am reusit sa scriu selectand Arduino Uno sau Arduino Mini.. habar n-am daca ce scrie e corect..
Partea si mai interesanta este ca in GUI se conecteaza la placa, dar nu citeste pozitia senzorului, adica ramane linia alba fara nici un alt indicator de x, y. Am incercat in tot felul de variante (scris cu Uno/Mini, pus pe LOW sau HIGH in definitions.h, schimbat portul COM), in una singura, nu mai stiu care mi-a dat coordonate de x,y dar erau fixe, nu miscau in functie de miscarea fizica a senzorului.
Sunt aproape sigur ca am conectat totul corect, placa principala beculeste albastru, placa senzor beculeste verde, motoarele de roll si pitch fiecare la locul lui, bateria pe polaritatea corecta.
Portul folosit este COM2, driver de VCOM este 2.8.24.0. SO Windows 7 Pro x64, cablu de USB verificat.
Pareri? idei?
If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
Postat 13 September 2013 - 09:47 AM
M-a ajutat worms cu kit de alexmos null (merci worms pt ajutor), ocazie cu care GUI-ul mos mi-a indicat problema, conexiune proasta cu senzorul. Am verificat lipiturile si am vazut ca atunci cand am tras termocontractilul peste senzor am reusit aproape sa rup firul GND langa lipitura pe senzor, nu ma intrebati cum, deci aveam un contact imperfect. Am refacut lipitura si acum merge cum trebuie.
Ma chinui la setari de PID cu mos, merge si nu prea.. Din cand am cand (o data la cateva secunde) am niste zvacnituri in motoare.
Tot asa, din cand in cand pare ca se reseteaza controllerul, nu in sensul in care ramane fara power (ca nu se stinge ledul albastru) ci doar decupleaza moatoarele si apoi le cupleaza iar.
GUI ma pune de fiecare data cand conectez placa sa calibrez ACC, dar uita calibrarea pana la urmatoarea conectare. Calibrarea o fac in 6 puncte (toate fetele).
Altfel, toate bune. Daca apuc fac si poze/film.. etc.
Apropo, trebuie lipo buzzer ca altfel suge din bateria pana o usuca fara sa dea vreun semn. Am patit-o aseara dupa vreo ora de teste ca un pack 3s de 1000mAh care a ajuns la 2.3V / celula. L-am incarcat dupa ce m-am prins, a intrat 1100mAh in el, dar nu stiu cat de bine se simte dupa experienta.
Un surub de prins camera de gimbal (filet de trepied) pe unde gasesc prin Bucuresti? Stiu ca pot comanda pe net si inclusiv in tara, inclusiv de plastic, dar parca nu as astepta livrarea pt un surub, plus ca e un surub, nu am altceva de comandat :) Daca are careva unul in plus il cumpar si fac si o cinste :)
Postat 13 September 2013 - 10:46 AM
Postat 13 September 2013 - 11:25 AM
Cred ca luni ajung ajung pe acolo, azi nu am cum.
Postat 13 September 2013 - 11:30 PM
In alta ordine de idei, are cineva un AlexMos original, sa-mi spuna si mie pe care din pinii microcontrolerului vin FC-ROLL si FC-PITCH ?
Povestea e mai lunga si haioasa, si spre nefericirea mea sistemul e antiprost. I'am dat iesirile de gimbal din APM pe intrarile de RC si a functionat aproape perfect, doar ca n-aveam control pe pitch.
Postat 19 September 2013 - 10:03 AM
si ma declar multumit !
acum as vrea sa folosesc si pitch control din statie ..
Controlerul este martinez (GLB) cu Alexmosnulled .
Stie cineva cum sa leg CH7 de la RcRx?
uni spun asa:
Citeaza
alti spun asa:
Citeaza
GUI ( rc settings) in roll change roll for pitch
cum sa conectez ??
Aceasta postare a fost editata de Nanok@: 19 September 2013 - 10:04 AM
Postat 19 September 2013 - 03:02 PM
firul de sus trebuie lipit cu mare atentie.
Este pe pinul 2 de la stanga spre dreapta cum te uiti la placa cu usb-ul in jos.
+5v si gnd le iei pe pe pinii marcati jos.
firul ce duce spre receptor, are asa
Semnalul - firul alb (pinul marcat pe procesor
+5 firul rosu
gnd este firul negru
Aceasta postare a fost editata de alexvid: 19 September 2013 - 03:05 PM
Postat 19 September 2013 - 11:47 PM
Mi-a ramas de descoperit pe ce pin vrea 328-ul FC_ROLL in implementarea AlexMos.
Postat 20 September 2013 - 01:23 PM
si eu am o placa care are A0-A2... cand am citit treaba cu modificatul pentru Alexmos nulled , m-am gandit ca ar fi mai bine sa nu modific (sa lipesc pe pinii procesorului e cam peste puterile mele de "mana tremuricioasa")
Am vrut sa pun Brugi si prin USB(via arduino) nu functioneaza ...
Citeaza
unii spun :
Citeaza
You will need to replace them using the 2.8.24 drivers.
The older drivers can be found here: http://www.ftdichip....Drivers/VCP.htm
You need to manually "update" the drivers for both device and COM port to this version, unzip it and then select "pick driver from a list" to avoid windows automatically selecting the .28 again.
The only way to check the firmware is to connect. You have likely not ever connected yet.
Primesc eroare avrdude ... am citit am cautat ... (se zice ca ori nu este placa declarata cum trebuie in arduino-le-am incercat ep toate dar degeaba- ori nu este driverul bine instalat ... )
Eu am gasit o alta modalitate de a scrie firmware-le brugi cu XLOADER :) nu stiu daca am (re)descoperit eu roata , dar cu xloader-ul funtioneaza de mine pe acelasi port COM9 ...
daca o as am intrebati cum am facut .. e simplu .. am dat sa compileze arduino softul brugi ... am setata in arduino verbose mode sa vad unde pune fisierul hexa ... apoi cu xloaderul l-am facut upload pe controlerul de gimbal ...
acum ma chinui (m-am chinuit asnoapte vreo 3 ore ) sa repun PID-ul la loc ... pe alexmos il dibuisem si erea cat de cat ok ..
are cineva bunatatea sa imparta cu mine PID-ul lui pentru RCTimer brushless gimbal cu Martinez Board (GLB) si cu brugiv 049 ?
eu am pus
Roll P:17 I:8 D:50 PWM: 33
Pitch P:15 I:7 D: 22 PWM: 23
dar totusi mi se pare cam moale ... (cu toate ca daca pun PWM >80 , motorul de rol incepe sa se incalzeasca) ...
ma gandeam ca poate ati ajuns voi la vreun rezultat satisfacator...
Diseara pun inapoi Alexmoss nulled pt ca s-ar putea ca placa mea martinez sa functioneze cu alexmos nulled pe pinul A1 sau A2 (s-ar putea sa nu fi avut eu semnal la receiverul rc cad am facut prima oara testul ;) )
deci am si eu o rugaminte , cei ce aveti rctimer brusless poate puteti shareui PID-ul vostru ..
merci anticipat .
N
Postat 20 September 2013 - 02:26 PM
Daca nu ma insel, cu setarile astea a mers: par axisSwapXY 0
par axisReverseZ 1
par maxRCPitch 100
par rcGain 5.0
par accTimeConstant 1
par dirMotorRoll -1
par rcMid 1500
par enableGyro 1
par minRCPitch -100
par motorNumberPitch 1
par maxPWMmotorRoll 137.0
par rcChannelPitch 1
par angleOffsetPitch 0.0
par rcChannelRoll 0
par angleOffsetRoll 0.0
par dirMotorPitch 1
par maxRCRoll 45
par enableACC 1
par rcAbsolute 0
par gyroRollKd 54000.0
par gyroRollKi 70000.0
par rcModePPM 0
par accOutput 0
par gyroPitchKd 24000.0
par motorNumberRoll 0
par mpuLPF 0
par gyroRollKp 40000.0
par gyroPitchKi 48000.0
par minRCRoll -45
par maxPWMmotorPitch 78.0
par gyroPitchKp 17000.0
par rcLPF 20.0
BruGi 0.49
Postat 20 September 2013 - 04:49 PM
Nanok@, la 20 September 2013 - 01:23 PM, a spus:
si eu am o placa care are A0-A2... cand am citit treaba cu modificatul pentru Alexmos nulled , m-am gandit ca ar fi mai bine sa nu modific (sa lipesc pe pinii procesorului e cam peste puterile mele de "mana tremuricioasa")
Am vrut sa pun Brugi si prin USB(via arduino) nu functioneaza ...
unii spun :
Primesc eroare avrdude ... am citit am cautat ... (se zice ca ori nu este placa declarata cum trebuie in arduino-le-am incercat ep toate dar degeaba- ori nu este driverul bine instalat ... )
...
Daca te uiti cu vreo cateva posturi in urma vezi ca m-am lovit de aceeasi problema. Am pus si drivere mai vechi, am pus si COM intre 1 si 10, am incercat toate tampeniile gasite pe net legate de eroarea aia, mai putin scris bootloader-ul si tot nimic. Daca incarci cu Arduino si selectezi placa Uno o sa incarce fara eroare... habar nu am de ce nu merge cu 328p.
Eu si cu XLoader cand am pus alexmosnulled tot doar slectand Uno am reusit sa incarc..
PID-urile sunt criminale pe brugi de nimerit... eu nu am reusit, de asta am si pus nulled.. unde si aici mai am de bibilit. Cand o sa le nimeresc probabil voi vrea si eu control pe pitch si roll si ajung in situatia ta :D si ma intorc la nenorocirea de brugi. Rabdare si.. plamani :)
Postat 20 September 2013 - 06:58 PM
Ansamblul va fi realizat din platbanda din Al 20x2mm, bara rectangurara 7.5x7.5mm din Al, luate deja din Obi, ceva surubele si inspiratie de tip "trial & error".
Am conceput si un 3D (vezi filmul de mai jos). Camera albastra se vrea a fi Sony DSC-WX100.
Orice sugestie e binevenita.
Postat 20 September 2013 - 07:16 PM
djtaotao, la 20 September 2013 - 06:58 PM, a spus:
Ansamblul va fi realizat din platbanda din Al 20x2mm, bara rectangurara 7.5x7.5mm din Al, luate deja din Obi, ceva surubele si inspiratie de tip "trial & error".
Am conceput si un 3D (vezi filmul de mai jos). Camera albastra se vrea a fi Sony DSC-WX100.
Orice sugestie e binevenita.
Motoarele mi se par overkill pentru wx100. Eu folosesc HP2212 de la rctimer si sunt suficiente pentru wx50 care cantareste la fel ca wx100.
Daca intentionezi sa folosesti wx100 pe gimbal si daca la wx100 nu se poate dezactiva steadyshotul.. esti mancat :) Nu zic ca nu se poate.. dar pana "am scos" o filmare fara jeleu cu wx50 au trecut 2 luni.
vz. aici: http://www.rhcforum....mbal-controler/
Aceasta postare a fost editata de icsss: 20 September 2013 - 07:16 PM
Postat 20 September 2013 - 07:21 PM
icsss, la 20 September 2013 - 07:16 PM, a spus:
Stiu povestea ta, citesc tot ce scrii, esti un fel de guru pentru mine... :D
Sunt dispus sa incerc si sa ma chinui, ca si tine. Oricum, am ca planuri de viitor un GoPro sau alta camera.
Aceasta postare a fost editata de djtaotao: 20 September 2013 - 07:22 PM
Postat 20 September 2013 - 07:35 PM
djtaotao, la 20 September 2013 - 07:21 PM, a spus:
Sunt dispus sa incerc si sa ma chinui, ca si tine. Oricum, am ca planuri de viitor un GoPro sau alta camera.
Ma faci sa rosesc :)
Ca sa vezi pana unde am ajuns cu chinurile.. am fost la un service sony si le-am cerut sa-mi dezactiveze SS. Au cam cascat mirati ochii la mine.. pt ca de regula lumea vine sa-l repare nu sa-l "strice". Pe scurt se poate, dar:
- pierzi garantia
- exista riscul sa nu-l mai poti pune la loc fiind pe aceeasi banda cu irisul
- e posibil ca softul sa detecteze o problema harware si sa inchida camera
- toata distractia costa ~20 ron
- iar daca operatia nu reuseste, inca ~100 ron sa aduci camera la starea initiala
Eu am considerat ca pana nu mulg tot ce se poate din PID-uri nu operez pacientul :)
Aceasta postare a fost editata de icsss: 20 September 2013 - 07:36 PM