Modelism - RHC Forum: Proiect in discutie . - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Proiect in discutie . Nasterea unui navomodel

#1 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 15-November 12

Postat 20 December 2012 - 04:40 PM

Pana acum v-am ,,bombardat ,, cu tot felul de intrebari (poate pentru uni ridicole), dar eu am dorit sa invat si sa aplic.
Sunt bucuros ca am dat de oameni priceputi si dornici sa ajute . Daca acum o luna aveam cunostinte zero :wub: ,astazi datorita voua :drinks: am reusit sa inteleg cu ce se ,,mananca ,, acest hoby . Stiu ca mai am multe de invatat , dar cu putin curaj si ajutor nimic din cea ce face omul nu este imposibil. Dorinta mea a fost si este sa realizez o barcuta multifunctionala , si in acest context am gandit si cuva nr 3 (pe spate ) pentru plantat la rapitor , dispozitiv de remorcat , si ce mi-o mai veni in cap. Tutorialul complet
va fi expus la sfarsitul proiectului. In acest moment sunt la stadiul de ,,macheta ,,si inainte sa fac ultimile finisaje si mulajul , vreau opinii despre acesta .Dotarile tehnice cu care va fi echipat : 2 acumulatori 12v/7,5 in paralel (daca permite) . radiocomanda 6 canale ,ESC 110A cu BEC 5V/3A (poate si un UBEC 5/6V -5A), 4 servo , poziti fata spate , elice 3 pale/dreapta 55 mm , motor 755/40 , arma 60/40 , switk 2 canale cu mentinere , indicator digital nivel bateri si eventual un mic far , antena externa receptor.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  1.jpg (83.46K)
    Number of downloads: 214
  • Fisier atasat  2.jpg (91.58K)
    Number of downloads: 207
  • Fisier atasat  3.jpg (78.79K)
    Number of downloads: 212
  • Fisier atasat  4.jpg (79.13K)
    Number of downloads: 221

Aceasta postare a fost editata de SHADYYY1111: 20 December 2012 - 04:42 PM

0

#2 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 30-September 12
  • Interests:Constructii de tot felul , Pescuit Sportiv ,Drift

Postat 20 December 2012 - 05:11 PM

Salut .
Trebuie sa eviti unghiurile drepte , atit la colturi cit si la restul iesirilor in relief de la flotoare si de la capac
Fisier atasat  Untitled.png (16.94K)
Number of downloads: 30
0

#3 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 December 2012 - 06:30 PM

Vezi postareaC&RDINODINOWOODFAN, la 20 December 2012 - 05:11 PM, a spus:

Salut .
Trebuie sa eviti unghiurile drepte , atit la colturi cit si la restul iesirilor in relief de la flotoare si de la capac
Atasament Untitled.png

Ai dreptate pentru ca nu voi putea sa ,,bat ,, stratimatul si vor iesi gauri in coca ( cred ca la asta te referi ).
0

#4 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 December 2012 - 06:50 PM

... la dificultatea de a bate fibra , la imposibilitatea de a decofra luntrea si puntea , iar cei care nu au observat aceste aspecte s-au chinut , de ce sa o faci si tu ?
0

#5 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 20 December 2012 - 07:09 PM

...n-ai nici o treaba cu unghiurile drepte, ideea este sa eviti unghiurile pozitive avand ca referinta partea superioara a matritei:

unhiul este pozitiv atunci cand partea superioara a matritei este inclinata spre exterior, unghiul negativ e spre interior , sper ca ai prins ideea !!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 20 December 2012 - 07:13 PM

...tabula crasa, mortua est!
0

#6 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 December 2012 - 07:29 PM

Vezi postareaC&RDINODINOWOODFAN, la 20 December 2012 - 06:50 PM, a spus:

... la dificultatea de a bate fibra , la imposibilitatea de a decofra luntrea si puntea , iar cei care nu au observat aceste aspecte s-au chinut , de ce sa o faci si tu ?

Chiar daca dupa ceara aplici si demulant ?
0

#7 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 December 2012 - 07:34 PM

Vezi postareaipsihi, la 20 December 2012 - 07:09 PM, a spus:

...n-ai nici o treaba cu unghiurile drepte, ideea este sa eviti unghiurile pozitive avand ca referinta partea superioara a matritei:

unhiul este pozitiv atunci cand partea superioara a matritei este inclinata spre exterior, unghiul negativ e spre interior , sper ca ai prins ideea !!!

Da maestre , am prins ideia , multumesc frumos !
0

#8 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 December 2012 - 07:59 PM

Vezi postareaipsihi, la 20 December 2012 - 07:09 PM, a spus:

...n-ai nici o treaba cu unghiurile drepte,

... deasta decul de la Salupa 9 este plina de unghiuri drepte rotunjite Fisier atasat  Picture-141.jpg (33.37K)
Number of downloads: 152

Aceasta postare a fost editata de C&RDINODINOWOODFAN: 20 December 2012 - 07:59 PM

0

#9 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 December 2012 - 08:09 PM

...te referi probabil la unghiuri ASCUTITE, e cu totul altceva, prin unghi drept se intelege unghi la 90 grade ; chiar si unghiurile ascutite in muchie pot fi trase in fibra fara probleme, eu le evit din alte considerente !!!
0

#10 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1049
  • Inregistrat: 26-April 04
  • Interests:navomodelism

Postat 20 December 2012 - 11:01 PM

Salut, felicitari pentru munca de pana acum, este foarte bine pentru prima barca, dar nu sta prea bine cu simetria, mai ai de lucru, fa-ti sabloane si verifica in ambele parti ale barcii, daca tot muncesti atunci fa treaba bine, asa cum am mai spus de multe ori eu personal nu sunt de acord cu tipul asta de a face barcute pentru ca lasa loc de greseli si imperfectiuni. oricum spor la treaba asteptam continuarea proiectului
0

#11 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1049
  • Inregistrat: 26-April 04
  • Interests:navomodelism

Postat 20 December 2012 - 11:19 PM

Vezi postareaC&RDINODINOWOODFAN, la 20 December 2012 - 07:59 PM, a spus:

... deasta decul de la Salupa 9 este plina de unghiuri drepte rotunjite Atasament Picture-141.jpg

pai bine ma dinule cum vine aia unghi drept rotunjit? si hai sa ne hotaram, ori spunem deck ori spunem punte, daca spunem deck firesc ar merge deckul este plin de unghiuri drepte, sau daca spunem punte atunci spunem ca puntea este plina de unghiuri drepte, sau salupa este plina de unghiuri drepte. pentru partea cu unghiul drept rotunjit... nu-mi dau seama cum este corect, dar eu as spune cam asa: imbinarea dintre 2 laturi sa fie data de un segment de cerc cu raza 2mm.
nene shady... atentie la ce zic baietii astia ca zic bine, atentie la finisare pentru ca este f importanta, verifica laturile sa fie egale si distanta intre coci, unghiurile de atac ale etravelor, linia puntii, gurnele, oglinda.. si abia apoi treci mai departe...

spor

Aceasta postare a fost editata de vasia: 20 December 2012 - 11:21 PM

0

#12 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3542
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 21 December 2012 - 12:02 AM

Domnule Vasia ,va rog sa nu-i mai faceti observatii maestrului surcelelor marunte si al fuiorului de sticla ,el a facut nenumarate,fara numar obiecte plutitoare si le stie el foarte bine,si va rog sa tineti seama si de observatia facuta publica ca lemnoasele la barcute se lipesc foarte bine cu nu stiu ce macaroane speciale,ce?! barca nu e ca o usa sau o cercevea?
Va rog foarte mult sa va revizuiti atitudinea.

Aceasta postare a fost editata de manolo: 21 December 2012 - 12:06 AM

Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#13 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 December 2012 - 09:29 AM

Shadyy a inteles ce am vrut sa spun , iar orice interventie din partea colegilor este binevenita ,chiar de este cu despicat unghiul in ascutit derept si rotunjit , nu inteleg interventia lui DON MANOLO ca numai modelistica nu este .
DON MANOLO FORUMUL EDTE CU MODELISMUL ... stand up comedy este doua forumuri mai incolo ... iar aluziile Dumneavoastre nu sint decit onorante pentru mine ,

0

#14 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 December 2012 - 10:41 AM

Vezi postareavasia, la 20 December 2012 - 11:19 PM, a spus:

pai bine ma dinule cum vine aia unghi drept rotunjit? si hai sa ne hotaram, ori spunem deck ori spunem punte, daca spunem deck firesc ar merge deckul este plin de unghiuri drepte, sau daca spunem punte atunci spunem ca puntea este plina de unghiuri drepte, sau salupa este plina de unghiuri drepte. pentru partea cu unghiul drept rotunjit... nu-mi dau seama cum este corect, dar eu as spune cam asa: imbinarea dintre 2 laturi sa fie data de un segment de cerc cu raza 2mm.
nene shady... atentie la ce zic baietii astia ca zic bine, atentie la finisare pentru ca este f importanta, verifica laturile sa fie egale si distanta intre coci, unghiurile de atac ale etravelor, linia puntii, gurnele, oglinda.. si abia apoi treci mai departe...

spor

, vasia , multumesc pentru recomandarile pertinente si la obiect , stiu ca simetrie este obligatoriu , sa aiba abateri foarte mici .
In caz contrar sta pe apa ..intr-o ureche .. ,solicita motorul,carma (implicit creste consumul de energie si scade autonomia) , datorita frecari prea mari cu apa .Eu am inteles treaba cu unghiul drept sa aiba o ritunjire (samfren), cu cat sunt unghiuri mai putine de acest fel creste ergonomia navei.Sa ai o vi buna .
0

#15 Useril este offline   nid1975 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 403
  • Inregistrat: 13-August 11
  • Interests:navomodelism,pescuit

Postat 21 December 2012 - 11:28 AM

salut,
cum ti-a zis Ipsihi este corect,avand ca referinta partea superioara a matritei(planul de decofrare ) este indicat ca unghiul sa fie mai mare de 90 gr pentru o decofrare cat mai usoara ,deoarece rasina lucreaza, are contractii iar unghiurile de 90 dupa decofrarea matritei dupa model vor fi mai mici ,se vor inchide in fuctie si de geometrie ,ranforsari ,grosime etc , iar raza de racordare sa fie de regula mai mare de 5mm pentru modela mai usor fibra in timpul laminarii .

...sa dai cu demulant dupa ceara...ceara este tot un demulant !
poate cu alcool polivinilic,mai sunt demulanti lichizi care se aplica la inceput cand matrita e noua urmand ca intretinerea ei sa se faca tot cu ceara .

spor la treaba ,ca mai ai pana vei vedea luminita de la capatul tunelului :)
Tel 0728777780
0

#16 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 December 2012 - 01:46 PM

Vezi postareanid1975, la 21 December 2012 - 11:28 AM, a spus:

salut,
cum ti-a zis Ipsihi este corect,avand ca referinta partea superioara a matritei(planul de decofrare ) este indicat ca unghiul sa fie mai mare de 90 gr pentru o decofrare cat mai usoara ,deoarece rasina lucreaza, are contractii iar unghiurile de 90 dupa decofrarea matritei dupa model vor fi mai mici ,se vor inchide in fuctie si de geometrie ,ranforsari ,grosime etc , iar raza de racordare sa fie de regula mai mare de 5mm pentru modela mai usor fibra in timpul laminarii .

...sa dai cu demulant dupa ceara...ceara este tot un demulant !
poate cu alcool polivinilic,mai sunt demulanti lichizi care se aplica la inceput cand matrita e noua urmand ca intretinerea ei sa se faca tot cu ceara .

spor la treaba ,ca mai ai pana vei vedea luminita de la capatul tunelului :)

Multumesc pentru indemn , sunt constient ca mai am mult , dar cu putin de la mine si putin de la voi se va rezolva .
PS. Sa nu mai deschid un nou topic , m-am gindit ca sistemul de lumini ca fie simplu(fara switch ,doar un comutator care se actioneaza
noaptea ) , si astfel se elibereaza un canal pe comanda , canal cu care sa actionez un mini proiector (prin servo), util pt plantat la somn , ma intereseaza mai mult utilitatea , Voi ce spuneti ?
0

#17 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 December 2012 - 05:14 PM

...inteleapta decizie, ce e comutat manual, comutat ramane, am vazut ceva barci pierdute-n noapte din cauza switch-urilor, si d-ale mele dar si d-altele !!!
0

#18 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 23-January 09

Postat 21 December 2012 - 11:52 PM

Vezi postareaSHADYYY1111, la 21 December 2012 - 01:46 PM, a spus:

Multumesc pentru indemn , sunt constient ca mai am mult , dar cu putin de la mine si putin de la voi se va rezolva .
PS. Sa nu mai deschid un nou topic , m-am gindit ca sistemul de lumini ca fie simplu(fara switch ,doar un comutator care se actioneaza
noaptea ) , si astfel se elibereaza un canal pe comanda , canal cu care sa actionez un mini proiector (prin servo), util pt plantat la somn , ma intereseaza mai mult utilitatea , Voi ce spuneti ?

Ce faci cu un canal liber in plus? Iar miniproiectorul, daca vrei sa fie intradevar util, ar trebui sa se roteasca la 180 grade...eu cred ca te complici.

Aceasta postare a fost editata de DigitAll: 21 December 2012 - 11:53 PM

Tel : 0768080180
0

#19 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 December 2012 - 01:23 AM

Uite, daca ti se par complicate schemele de la switch-urile de lumini sau schema data de mine, iti dau una mai simpla, mai usoara, mai ieftina, dar e fara memorie. Asta ca sa nu fii nevoit vreodata sa apelezi la o schema cu componente analogice.

Schema:
Fisier atasat  switch simplu.JPG (106.72K)
Number of downloads: 142

Hex:
Fisier atasat  10f202.HEX.txt (632bytes)
Number of downloads: 23
0

#20 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 22 December 2012 - 09:36 AM

Vezi postareaDigitAll, la 22 December 2012 - 01:23 AM, a spus:

Uite, daca ti se par complicate schemele de la switch-urile de lumini sau schema data de mine, iti dau una mai simpla, mai usoara, mai ieftina, dar e fara memorie. Asta ca sa nu fii nevoit vreodata sa apelezi la o schema cu componente analogice.

Schema:
Atasament switch simplu.JPG

Hex:
Atasament 10f202.HEX.txt

Nu am spus ca este greu , chiar daca nu am acel 627 , cum a remarcat corect maestrul ipshi ,poate apare si fenomenul expus de dansul , im privinta proiectorului : am un micro motor de la o imprimanta (pas cu pas ),daca nu ma insel am si partea electronica cu PIC16F84 (daca nu in aplicatiile lui exista si schema cu softul ), si profitand de statia digital proportionala o pot face functionabila , dispozitivul de servo il am de la carma unei ambarcatiuni , cu putia imaginatie si bataie de cap se poate realiza.Daca vreau ,,efect,, se poate face si prin comutarea manuala .
0

#21 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 December 2012 - 11:17 AM

Foarte interesanta ideea cu motorul pas cu pas si miscarea proiectorului stinga -dreapta din telecomanda ,daca reusesti ne dai si noua hexul de la microcontroler? multumiri anticipate.Apropo cum te-ai gindit sa faci etansarea intre ax si capac? eventual cu un simering?
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#22 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 22 December 2012 - 06:50 PM

Vezi postareamanolo, la 22 December 2012 - 11:17 AM, a spus:

Apropo cum te-ai gindit sa faci etansarea intre ax si capac? eventual cu un simering?

Soluti pot fi mai multe , una este cea sugerata , dar mai sunt si altele de ex.- axul cu rulmentul de la o mulineta veche , membrane de cauciuc pt etansare si camasa din tabla pt rulment , restul : - principiul carmei. Acum este doar o discutie care poate evolua pe parcurs , depinde si de reflectorul (gabarit ,putere , consum) pe care-l gasesc. Va voi tine la curent la timpul potrivit , ok?

Aceasta postare a fost editata de SHADYYY1111: 22 December 2012 - 06:51 PM

0

#23 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 December 2012 - 12:29 PM

Si eu astept cu nerabdare testul motorului pas cu pas. Sa ne tii la curent....
0

#24 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 December 2012 - 11:04 PM

....ghidonarea unui mpp cu rc iti haleste cel putin 2 canale, eu zic sa mai aprofundezi subiectul si vei constata ca nu merita, un servo hackuit face acelasi lucru si mananca doar 1 canal, oricum nu vad utilitatea unui proiector pe 180 gr. ,dar vb turcului : degustibus non disputandum !!!
0

#25 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 December 2012 - 12:35 PM

:

Vezi postareaipsihi, la 23 December 2012 - 11:04 PM, a spus:

....ghidonarea unui mpp cu rc iti haleste cel putin 2 canale, eu zic sa mai aprofundezi subiectul si vei constata ca nu merita, un servo hackuit face acelasi lucru si mananca doar 1 canal, oricum nu vad utilitatea unui proiector pe 180 gr. ,dar vb turcului : degustibus non disputandum !!!

Maestre . documentatia o am pe un pdf (driverul pt motor poate fi si altul ) , am incercat postarea dar nu accepta 740k si nici rar , faceam un printscreen , dar nu am instalat programul , cat de curind o voi face . :clapping:

Aceasta postare a fost editata de SHADYYY1111: 24 December 2012 - 12:37 PM

0

#26 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 December 2012 - 12:44 PM

Eu am printscreen pe tastatura ,mai trebuie un program?!
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#27 Useril este offline   dodo007 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 25 December 2012 - 12:24 AM

Cred ca se refera la un program gen Paint (dar are si windows-ul), unde sa descarce Print Screen-ul. Eu m-am obisnuit sa-l descarc in Paint Shop Pro 4 si sa-l modific cum vreau.

Aceasta postare a fost editata de dodo007: 25 December 2012 - 12:25 AM

PLANURILE DE CONSTRUCTIE A BARCUTEI TIP ALLEN DIN ACEST TOPIC (upload sept 2016): allanplanbarcuta rar
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR1: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!118
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR2: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!328
MATERIALE NECESARE - VARIANTA ALLEN : http://www.rhcforum....showtopic=17986
SI VARIANTA MEA LA BARCUTA NR1: http://www.rhcforum....pic=17986&st=60
MODIFICARI CAPAC BARCUTA NR1:My link
CABLARE ELECTRICA BARCUTE : https://skydrive.liv...AIKBHLI0jsibo0E
Cotari suplimentare pe schitele barcutei tip Allen: cotari barcuta rar
0

#28 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 December 2012 - 08:47 AM

...de acord cu tine, sunt j'de mii de scheme pt drivere de stepper, driver rc inca nu am vazut, posibil sa existe insa nu m-a preocupat subiectul, folosirea unui mpp pe barcaz doar pt a invarti un proiector inseamna a te scarpina in urechea dreapta cu piciorul stang inconjurand gatul de 2 ori in pozitia lotus, deci nu se justifica !!!
0

#29 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 December 2012 - 12:32 PM

Vezi postareadodo007, la 25 December 2012 - 12:24 AM, a spus:

Cred ca se refera la un program gen Paint (dar are si windows-ul), unde sa descarce Print Screen-ul. Eu m-am obisnuit sa-l descarc in Paint Shop Pro 4 si sa-l modific cum vreau.

Si pentru Manolo :
Stiu de tasta 3 dreapta sus dar eu lucrez cu : -Screen Shooter.
0

#30 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 December 2012 - 12:37 PM

Vezi postareaipsihi, la 25 December 2012 - 08:47 AM, a spus:

...de acord cu tine, sunt j'de mii de scheme pt drivere de stepper, driver rc inca nu am vazut, posibil sa existe insa nu m-a preocupat subiectul, folosirea unui mpp pe barcaz doar pt a invarti un proiector inseamna a te scarpina in urechea dreapta cu piciorul stang inconjurand gatul de 2 ori in pozitia lotus, deci nu se justifica !!!

Maestre ,este corect ce spui , eu am spus ca ar fi o posibilitate , ca tot am documentatia si piesele principale ( cand ma uit la motoras 10mm x 7 mm parca nu i-mi vine sa il las fara utilitate .
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro