Radu Cainamisir, la 16 February 2013 - 10:02 PM, a spus:
Pentru mine nu este deloc "saribila" :( am incercat in orice fel dar dadeam mereu cu burta in ea, nici chiar bogdan cu a reusit si masina mea deci nu se poate ( pt mine ). Felicitari si multumim Bogdan pentru noile rampe!
A incerca in orice fel inseamna sa incerci diverse setari de suspensie (ulei/arcuri), diverse rapoarte de transmisie (spur/pinion), diverse motoare (cuplu/turatie), diverse setari de regulator (grafice de accelerare/franare), diverse setari de statie (timpi de raspuns, grafice de accelerare) si diverse combinari ale variantelor.
Cred ca mai ai variante de incercat. :)
Daca nu se poate deloc este clar ca nici concurenta ta de la aceeasi clasa nu va putea si atunci nu e nici o problema. Gasesti filme pe youtube unde trag mai multe clase pe acelasi circuit si ai sa vezi ca uneori sunt 4 rampe succesive pe care buggy 4wd le ia din prima, 2wd sar 3 cu 1, iar Short Course 2 cu 2. Aia e manevra ce se impune pentru acea categorie si toti o fac pentru ca e important timpul pe tur, nu timpul cat stai cu acceleratia la maxim.
Uneori e mai bine sa nu risti pentru o jumatate de secunda ca daca intr-una din ture te-ai rasturnat pierzi 5 secunde sau mai mult si nu ai facut nimic. Nu mai zic daca se rupe masina...
Ca si traseu de onroad este maxim de complex in raport cu suprafata pe care se intinde. Are o linie dreapta lunga apoi final de linie dreapta cu ac de par, succesiune tactica de viteza mica, viraj foarte larg, ace de par, viraj larg 180 de grade constant. Cine l-a facut l-a gandit foarte bine. Pe partea de offroad se incearca complicarea lui pentru a ne stimula in a fi mai precisi in manevre atat pe zone de viteza mica, cat si pe cele de mare viteza. E de bine pentru noi toti. Astazi am vazut abordari corecte din partea multor incepatori asa ca sigur va fi batalie anul asta.
Daca acum avem si rampe mai multe nu ramane decat ca inainte de a intra pe pista sa aruncam un ochi si pe sub sasiu ca nu cumva sa fie vreun surub desfacut. Mocheta e cea care e. Cum o tinem, asa o avem.