raoul_bvand, la 14 March 2018 - 09:11 AM, a spus:
Eu ti-as recomanda regulatoare de turatie cu panta lenta de accelerare. Iin primul film, tancul se misca de parca ar face drift ( cel putin asa mi se pare), nu vad realism . Pe langa regulatoare ar fi perfect un mixer care sa iti tina senilele in linie dreapta la mersul in fata.
Partea cu reculul incerc eu sa te ajut, doar sa imi spui cum anume te-ai gandit sa il faci mecanic. Un servo ar fi ideal; un periat e greu de controlat.
Miscarea turelei cum o vei face ? Te intreb pt ca si aici s-ar putea folosi un device care sa iti tina pozitia tunului pe o directie fixa chiar daca corpul tancului se va misca stanga-dreapta .
Pe partea de sunete sunt solutii, adica: doar salve te tun sau mitraliera, sunete de turele, alarma, etc . Partea de simulator motor nu o sa am timp sa ma ocup.
Deasemenea sper ca in 1 saptamana sa ma apuc si de generatorul de fum; aici ori va fi cum vreau eu, ori voi renunta complet la proiect. Un fum ar fi ideal sa iasa pe teava dupa recul, eventual un led care sa ii dea o noanta de realism.
De ex, daca generatorul va fi ok, pot sa iti fac un modul care sa contina comanda pt recul, sunet, lumina si fum :) Nu vreau sa sar cu promisiuni, trebuie sa vad rezultatul testelor mele, dar e bine de discutat poate vin idei ....