bogdan_minitehnicus, la 12 December 2012 - 07:13 PM, a spus:
Pana acum ceva vreme valoarea unui modelist o dadeau lucrarile sale, cat de bine construia aeromodelul, incepand de la desenarea profilului luat din revistele de modelism, continuand cu procedeele de pilire /slefuire astfel incat toate sa fie simetrice, pana la acoperirea cu japico si emaita, (toata constructia dura destul de mult) si spre final pilotarea acestuia. Astazi cumperi un aeromodel de spuma sau constructie clasica rtr, ii pui servouri, alegi tipul motorului, acumulatorii,etc, dar nu cunosti secretele si tehnicile care te-ar fi ajutat sa-l construiesti singur, bine poti sa-l zbori fara niciun fel de problema, dar te mai poti considera modelist?
Zilele trecute m-am intalnit cu ceva persoane din domeniul aviatic, in fine discutam de una de alta si ne laudam cu modelele noastre, spre final i-am spus ca incerc sa vad care e ideea cu FPV-ul, iar el mi-a raspuns ca "ala" nu mai e aeromodelism, sa fie oare adevarat?
Va astept cu pareri
pun aici si parerea unui bun amic, un modelist adevarat "old school" de la care am avut ce invata, si care a vrut sa ramana anonim la toata discutia asta:
"Parerea mea ca a fi modelist inseamna a cunoaste si a trece prin toate etapele(proiectare, constructie si zbor), atat timp cat folosesti modele cumparate , te numesti doar utilizator,client, beneficiar"