Modelism - RHC Forum: Sablare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Sablare

#1 Useril este offline   NAF 

• 0722580206
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1373
  • Inregistrat: 07-July 08

Postat 15 November 2012 - 08:20 PM

Cum m-am procopsit cu un aparat de sablat ,ma gindesc sa-mi fac o cusca(tot am in atelierul ala toate lemnele de ce sa nu am si cabina de sablat) si sa anunt ca execut operatii de sablat!!
Nu am nici cea mai vaga idee cu ce se maninca aceasta operatie,cit costa,cit dureaza,etc,etc - dar invat repede asa ca cine are nevoie sa ma contacteze.
0722580206-romulus nafornita.
0

#2 Useril este offline   VRay 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 11-November 12

Postat 17 November 2012 - 04:51 AM

Niste sample-uri ceva? :good:
0

#3 Useril este offline   Mr.Pink 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 21-January 07

Postat 17 November 2012 - 07:52 AM

Ar trebui sa dai mai mule detalii despre aparatul de sablat pe care il ai. Pe scara larga, sunt 2 tipuri de aparate, cu injectie si cu presiune.Cel cu injectie are un pistol cu 2 furtune, prin unul vine aerul cu presiune, iar prin celelalt materialul de sablare. tipul asta are un randament destul de mic, e folosit mai mult pentru hobby si pentru piese mici, iar granulatia materialului de sablare de obicei nu trece de 0.8 mm.Important la acest tip de aparat e sa ai duza ceramica la pistol, cele cu duza metalica sunt jucarii.
Celalalt tip de aparat e cu presiune, adica ai o butelie in care bagi materialul de sablat, apoi o inchizi si bagi aer cu presiune.In pistol intra amestec de material de sablare si aer.Acest tip are un ramdament mult mai mare, e de fapt sistemul folosit pe scara larga in industrie. Exista si variante hobby, cu butelie de 75 litri (eu de ala am).
Eu am cabina de sablat homemade care foloseste ambele sisteme de sablat, in functie de ce am nevoie.
La o cabina de sablat sunt cateva lucruri importante, cum ar fi etanseitatea, unghiurile conului de scurgere a materialului de sablat(pantele trebuie sa fie cat mai abrupte) si neaparat un exhaustor cu filtru sau cu ciclon care sa-ti scoata praful rezultat de la sablare.
Ca si materiale de sablare, cel mai slab e nisipul, care nu tine mult, face praf si are masa proprie mica, adica eficienta mica.
Pentru sablare fina poti folosi alice de sticla, le gasesti la tehnicienii dentari.
Materiale de sablare serioase sunt electrocorindonul, care e cel mai dur si agresiv, dar e scump si iti termina repede duzele, sau sparturi de alice de otel, care au durata de viata mare, pana la 1000 cicluri.
Si la urma,dar foarte important, e compresorul, care trebuie sa aiba un debit de cel putin 200l/min, ca altfel nu faci nimic, sablarea e un mare consumator de aer comprimat.
Cam astea ar fi in mare, sper ca te-ai lamurit cum stau lucrurile.
smart-custom.ro
0

#4 Useril este offline   NAF 

• 0722580206
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 December 2012 - 09:12 AM

Merci f. mult cind o sa gasesc putin timp o sa studiez problema,sa vad cit de practic si bun este aparatul si sa ma gindesc la ce-l pun la treaba!!
0

#5 Useril este offline   NAF 

• 0722580206
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 January 2013 - 09:04 PM

up
0

#6 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1108
  • Inregistrat: 14-May 04

Postat 16 January 2013 - 10:59 AM

poti sabla nichelul si chromul de pe diferite piese corodate ? Am o bicicleta de reconditionat cap coada. si as avea nevoie de sablat, cuvete - angrenaj - pipa ghidon - ghidon + cadru si aripile

Si un pret pt tot te rog
A pilota e un vis frumos..... dar devine greu o realitate
Galeria mea
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro