Zilele acestea poate ca ati vazut ca un grup de studenti de la MIT au putut prelua poze de la mare altitudine cu ajutorul unui balon meteorologic si cu un buget de ~150 USD.
Ce spuneti daca am incerca ceva un pic diferit si anume lansarea unei aripi zburatoare "special proiectate" de la altitudinea 30-35 km (cam pe unde pot ajunge baloanele meteo din latex) si incercarea aterizarii acesteia in mod controlat. Aripa ar urma sa poarte echipament FPV complet, eventual copilot. Va fi proiectata pentru portanta maxima si conditii "speciale" de zbor.
Exista doritori sa incercam acest lucru si care sa contribuie bineinteles material/intelectual la acest proiect?
Un balon meteorologic care sa satisfaca nevoile misiunii noastre ar costa cam 220 USD.
Eu am heliul necesar misiunii (o butelie).
De asemenea, in afara de heliu pot contribui la proiect cu statia de sol si cu alte lucruri in functie de ce raspuns primesc la aceasta idee. Statia de sol include: un netbook, receptie video, video googles, antene directionale precum si antena parabolica de castig mare pentru video. Am mai zburat baloane e mare altitudine si pot folosi cunostintele respective astfel incat sa avem un zbor sigur si frumos- cel putin pana la altitudinea de burst.
Deocamdata totul este la faza de idee.
MIG-29
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 15 September 2009 - 04:31 PM