HobbyKing Turnigy 9XR... ... statia poporului
Postat 30 January 2013 - 07:14 PM
Multa, multa bafta.
Postat 30 January 2013 - 07:31 PM
9x / 9xr e o alternativa/sansa pentru cei la inceput / fara fonduri de a avea o statie care in combinatie cu softul open stie destul de multe chestii si va stii si mai multe pe masura ce se dezvolta softul. Punct. Da hardware-ul cit costa atita face, e bine sa stii de care capat sa tii ciocanul de lipit, cum se face upgrade de fw cum se schimba un potentiometru sau buton etc.
Cine isi permite statii de 500 de coco, este rugat sa treaca mai departe sau macar sa nu se ia de cei care nu-si permit.
Daca doriti facem un topic separat in care ne dam in stamba fiecare citi bani si-a permit sa investeasca in modelism.
Postat 30 January 2013 - 07:45 PM
Si exista pentru ca statia reflecta idea producatorului despre ce ai tu nevoie, si o nimeresc mai mult sau mai putin.
Asa cum la windows/celulare/multe altele pot sa mi le customizez pana la a-l face sa arate ridicol, trebuia sa vina vremea ca si statiile sa ajunga la acest conflict de generatii. Nu e vorba de ce face sau nu face, ci cum face. Si nu e vorba de a pune poze deocheate ca background la display.
Dumneata de la o vreme nu mai zbori doar clasic, ci si multikopter, deci exemplul care ti-l voi da va fi mai mult decat relevant... In imagine de mai jos se poate vedea diagrama de stari posibile in evolutia unui multicopter. Nu rezulta ca la trecerea intre stari ar fi nevoie de reflexe de pilot NASA si ca e jale daca nu reactionezi instant, dar totusi, care ar fi organizarea controalelor Aurorei sau alta statie clasica pentru a optimiza navigarea intre aceste stari a face pilotarea unui mk o experienta pro, nu frustranta ?
http://api.ning.com/files/WzPD-NIWi1MGhZQ2SNTsD9fUGAJodQ5WJ99aLxI*Np4*Ox1TigoztO1LXD5P7Dt6iBn6iQdegwustdN1vuewEg__/navigation_state_machine.png
Postat 30 January 2013 - 07:45 PM
"Eu zic ca trebuiesc intelesi toti colegii .. fiecare vede acelasi hobby cu alti ochi, din alt unghi si de multe ori sunt
tentati sa aplice si cunostintele profesionale in acest hobby .
Trebuie insa sa tina cont ca acelasi hobby il au si alti colegi de ai lor care nu stapanesc notiunile lor profesionale .. sa spunem de electronica, de programare .. poate eu sunt macelar, frizer, medic, stripper dar im place in timpul liber
sa ma " joc " pe un teren de zbor .. deci .. nu ma pricep, nu am timp si nici chef sa imi pierd acel putin timp liber
studiind ceea ce alti colegi au facut in anii grei si multi de scoala .. si abia dupa ce presupunand ca as deprinde si eu putin din acele cunostinte .. deci abia atunci ( asta ar insemna ani si mai bine ma las ) sa indraznesc sa ma duc la camp ." :good:
Postat 30 January 2013 - 07:54 PM
renatoa, la 30 January 2013 - 07:45 PM, a spus:
Si exista pentru ca statia reflecta idea producatorului despre ce ai tu nevoie, si o nimeresc mai mult sau mai putin.
Asa cum la windows/celulare/multe altele pot sa mi le customizez pana la a-l face sa arate ridicol, trebuia sa vina vremea ca si statiile sa ajunga la acest conflict de generatii. Nu e vorba de ce face sau nu face, ci cum face. Si nu e vorba de a pune poze deocheate ca background la display.
Dumneata de la o vreme nu mai zbori doar clasic, ci si multikopter, deci exemplul care ti-l voi da va fi mai mult decat relevant... In imagine de mai jos se poate vedea diagrama de stari posibile in evolutia unui multicopter. Nu rezulta ca la trecerea intre stari ar fi nevoie de reflexe de pilot NASA si ca e jale daca nu reactionezi instant, dar totusi, care ar fi organizarea controalelor Aurorei sau alta statie clasica pentru a optimiza navigarea intre aceste stari a face pilotarea unui mk o experienta pro, nu frustranta ?
http://api.ning.com/files/WzPD-NIWi1MGhZQ2SNTsD9fUGAJodQ5WJ99aLxI*Np4*Ox1TigoztO1LXD5P7Dt6iBn6iQdegwustdN1vuewEg__/navigation_state_machine.png
Multumesc pentru raspuns. Il asimilez, incet, incet.
Multa, multa bafta.
Postat 30 January 2013 - 08:00 PM
ACHIMOTO, la 30 January 2013 - 07:45 PM, a spus:
"Eu zic ca trebuiesc intelesi toti colegii .. fiecare vede acelasi hobby cu alti ochi, din alt unghi si de multe ori sunt
tentati sa aplice si cunostintele profesionale in acest hobby .
Trebuie insa sa tina cont ca acelasi hobby il au si alti colegi de ai lor care nu stapanesc notiunile lor profesionale .. sa spunem de electronica, de programare .. poate eu sunt macelar, frizer, medic, stripper dar im place in timpul liber
sa ma " joc " pe un teren de zbor .. deci .. nu ma pricep, nu am timp si nici chef sa imi pierd acel putin timp liber
studiind ceea ce alti colegi au facut in anii grei si multi de scoala .. si abia dupa ce presupunand ca as deprinde si eu putin din acele cunostinte .. deci abia atunci ( asta ar insemna ani si mai bine ma las ) sa indraznesc sa ma duc la camp ." :good:
Stai potolit ca te alegi cu noua replica " cumparata " de Renatoa dintr-un alt topic de la un alt coleg " intelegator " ..
Eu oricum nu am inteles nimic din diagrama de mai sus si nici nu ma intereseaza sa inteleg .. nu sunt producator de filme aeriene sau poze profi
din care sa obtin si venituri pentru traiul de zi cu zi , si ca sa ma dau in stamba filmand iarba si cateii infometati pe Kitila ... mai bine
pas ! .. cui ii place e foarte bine .. dar se pare ca cineva vrea sa ne lege cu fasa de maini precum cativa copilasii internati in spitalele patriei si sa ne bage pe gat importanta noului val din modelism ce va detrona aeromodelismul clasic, invechit ... bla bla ..
Eu nu suport sa mi se bage pe gat .. atat .. in rest poate fiecare sa isi ia ce doreste , ce vrea, se poate apuca de orice hobby ii place sau chiar sa nu aiba nici unul .. consuma resurse .. atat ! .. ce o fi asa greu de inteles ?
P.S.
Si schita postata e tot o tentativa de umilire .. " ia ba d'aci .. sa nu dormi la noapte ! " ca nu cred ca a lamurit prea simplu ce trebuie "sa aiba" o Aurora in plus .. da asta e .. ne doare in cot !
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 30 January 2013 - 08:03 PM
Postat 30 January 2013 - 09:33 PM
Glumeam nu m-am putut abtine ,vreau sa subliniez ca nu contest calitatea nici unui membru al acestui forum .
P.S. Sa mor eu daca am inteles ceva din schema de mai sus.
Postat 30 January 2013 - 09:33 PM
https://www.youtube....h?v=SLGzAiSQTDw
Noi cei de moda veche ne comportam in multe situatii ex. ca in videoclipurile de mai de sus.... :blush:
Restul e can can si nu ne intereseaza.... :pardon:
Postat 30 January 2013 - 09:47 PM
ACHIMOTO, la 30 January 2013 - 09:33 PM, a spus:
https://www.youtube....h?v=SLGzAiSQTDw
Noi cei de moda veche ne comportam in multe situatii ex. ca in videoclipurile de mai de sus.... :blush:
Restul e can can si nu ne intereseaza.... :pardon:
Nu ai inteles nimic .. nici nu iti imaginezi ce misto era sa si zbori FPV pe deasupra cascadei din filmul postat sau peste amfiteatrul unde a concertat Andre Rieu .. un dodecadon pilotat cu un 9XR si soft OPEN .. peste capetele spectatorilor prezenti la concert .. belea de belea !
P.S.
Si acum hai gata cu vorbaria .. bagati picioarele in lighean, dati drumul la muzica de spa si incercati sa descifrati schema logica data ca tema pentru acasa de colegul nostru .. domnul Renatoa .. bun pedagog .. inteleg toti elevii !
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 30 January 2013 - 09:47 PM
Postat 30 January 2013 - 10:20 PM
REAL DESIGN, la 30 January 2013 - 09:47 PM, a spus:
P.S.
Si acum hai gata cu vorbaria .. bagati picioarele in lighean, dati drumul la muzica de spa si incercati sa descifrati schema logica data ca tema pentru acasa de colegul nostru .. domnul Renatoa .. bun pedagog .. inteleg toti elevii !
cine e andre rieu ala??? daca nu e guta cu salam nu e valoare.....:rofl::rofl::rofl::rofl:
---------------------------------
Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)
Tx: Turnigy 9X
----------------------------------------------
Postat 30 January 2013 - 11:13 PM
Si o alta problema, spuneti cu mana pe inima cate produse pe care le aveti acasa sunt made in RPC si totusi lea-ti cumparat? cred ca multe. Primul meu aparat foto care il am si acum cumparat acum 8 ani e made in Japan si e defect doar dupa 3 ani de la cumparare (In garantie scrie ca durata de viata e doar de 4 ani). Il am si acum ca mi-a fost cumva sa il arunc dupa ce am luat un credit sa il cumpar
o noapte placuta tuturor si mi-ar placea ca aceasta discutie sa fie cu statile pe langa masa si pe masa sa fie berile!!!!
Andre Rieu? sa stiu si eu sa manevrez statia cum manevreaza el vioara
Aceasta postare a fost editata de emilemir: 30 January 2013 - 11:16 PM
Postat 31 January 2013 - 12:01 AM
Eu nu am nimic cu modelul initial, o are si un amic si se foloseste de ea, dar asta de la urma, cu R in coada nu m-a convins. Si mi se pare si extrem de scumpa desi voi o laudati ca-i ieftina. La ce are in ea mi se pare exagerat si pretul din H.K. de 50$, daramite 100$ cu cat se vinde pe aici pe forum. Nici modul de emisie, nici receptor nu are in preturile astea, parca asa am inteles de la voi dar daca gresesc, te rog sa ma corectezi.
Fiecare sa-si ia ce statie considera ca il va satisface mai mult!
Postat 31 January 2013 - 12:10 AM
navigator, la 31 January 2013 - 12:01 AM, a spus:
Eu nu am nimic cu modelul initial, o are si un amic si se foloseste de ea, dar asta de la urma, cu R in coada nu m-a convins. Si mi se pare si extrem de scumpa desi voi o laudati ca-i ieftina. La ce are in ea mi se pare exagerat si pretul din H.K. de 50$, daramite 100$ cu cat se vinde pe aici pe forum. Nici modul de emisie, nici receptor nu are in preturile astea, parca asa am inteles de la voi dar daca gresesc, te rog sa ma corectezi.
Fiecare sa-si ia ce statie considera ca il va satisface mai mult!
nota 10, sincer nici pe mine nu ma convinge 9xr sa renunt la 9x, personal consider plasticu ala cromat un chitch total, parca ar fi facuta pentru o satra de sclavi, asta tigani, adica rromi vroiam sa zic nu pentru modelisti.
Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)
Tx: Turnigy 9X
----------------------------------------------
Postat 31 January 2013 - 12:47 AM
pretul statiei de la bursa e mare si datorita transportului care nu e de neglijat
sa aveti o seara placuta
Aceasta postare a fost editata de emilemir: 31 January 2013 - 12:50 AM
Postat 05 February 2013 - 12:51 PM
SerjuRO, la 04 February 2013 - 09:43 AM, a spus:
Multam de semnalarea acestui video.Am decis....
Hmmm....unde am pus portofelul!?!? :D :D
Postat 05 February 2013 - 04:26 PM
Drept dovada, se gandesc sa scoata si ei un 9x. :rofl:
http://www.incont.ro...00-de-euro.html
Postat 05 February 2013 - 10:32 PM
Postat 06 February 2013 - 01:54 PM
Aceasta postare a fost editata de emilemir: 06 February 2013 - 01:55 PM
Postat 10 March 2013 - 02:28 PM
Nu are gimbalurile montate, se fac niste modificari la ele.
Fisiere atasate
-
IMGP7747.jpg (145.24K)
Number of downloads: 114
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 10 March 2013 - 02:29 PM
Postat 10 March 2013 - 02:48 PM
Postat 10 March 2013 - 04:23 PM
Sa ghicesc acu ceva timp ziceai ce in curand (februarie martie ) vei avea o statie Fr Sky in teste .Asta e? Na ca i-am spus numele si nu era voie daca tu asa zici.
Da ce e cu gimbalurile? pui alte gimbaluri? de Aurora 9? sau de care? ma intereseaza si pe mine sa-mi pun niste gimbaluri de calitate pe 9x ul meu, cu toate ca nu am inca probleme.
Gimbaluri de Aurora nu sunt pe stoc, asa ca am 2 variante: gimbaluri de statie Start 5 productie DDR, fiul unui fost prieten si aeromodelist (decedat) mi-a adus o statie Start 5 cu vreo 2-3 ore de functionare iar gimbalurile si poturile sunt super in ea.
Sau pot pune gimbaluri dintr-on Statie Signal 7 FM care nu mai functioneaza si de care zicea EBA ca sunt bune.
Lumineaza-ne Renatoa si pe noi.
Ciao Sorin
Postat 11 March 2013 - 10:42 AM
Nu pun alte gimbaluri, imaginea este facuta in cursul mutarii noilor placi in carcasa in locul celor vechi din decembrie, care s-au folosit pana acum la dezvoltat openx9d, si inca nu se montasera gimbalurile.
Pot pune o intrebare cat ar fi gimbalurile ca piese separate, nici un deranj.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 11 March 2013 - 10:43 AM
Postat 11 March 2013 - 04:55 PM
Da sincer ma intereseaza si o pereche de gimbaluri pentru 9x ul meu. Acum am o pereche de gimbaluri de Start 5 si o pereche de Signal 7 FM ambele DDR cu mecanic si potentiometre super bune zic eu.Dar nu se stie nici o data.
Eventual da-mi pe PM relatii.
Multumesc.
Ciao Sorin
Postat 11 March 2013 - 05:09 PM
SORIN CAIUS, la 11 March 2013 - 04:55 PM, a spus:
Da sincer ma intereseaza si o pereche de gimbaluri pentru 9x ul meu. Acum am o pereche de gimbaluri de Start 5 si o pereche de Signal 7 FM ambele DDR cu mecanic si potentiometre super bune zic eu.Dar nu se stie nici o data.
Eventual da-mi pe PM relatii.
Multumesc.
Ciao Sorin
Ce gimbaluri sunt astea: Start 5/Signal 7 FM? Merg puse pe turnigy9x? Se poate un link?
Am avut recent o mica problema cu pot-ul de pe pitch si caut o varianta sa le schimb..
Postat 11 March 2013 - 07:14 PM
Prima optiune a fost gimbaluri de Aurora 9 x dar din pacate nu sunt pe stoc nici o data asa ca trebuie sa ne gandim la altceva.
De exemplu ma gandesc la gimbaluri de Start 5 sau de Signal 7 FM (astea le am eu disponibile cate 2 din fiecare) statii fabricate in RDG acum 25-35 de ani dar la care partea mecanica , gimbalurile ,au fost realizate sa tina o viata nu 2-3 ani ca la statiile ieftine de azi de exemplu ca 9x,9xR etc. .
Ne mai auzim pe tema asta.
Ciao Sorin